MO/Prabhupada 0556 - Primul lucru care este înțeles la realizarea de sine, este că sufletul este eternLecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupāda: Persoanele materialiste nu pot înțelege care este viitorul. Ei cred că acest corp este totul. "Avem acest trup, iar când este terminat, este terminat pentru toți". Aceste întrebări pe care le-am discutat deja. Dar de fapt nu este așa. Aceasta este prima înțelegere a realizării de sine, că sufletul este etern, el nu este anihilat nici după anihilarea acestui corp. Acesta este începutul realizării de sine. Deci, acești oameni nu înțeleg asta. Nu le pasă de asta. Asta este dormitul lor. Aceasta este starea lor mizerabilă. Continuă.

Tamāla Kṛṣṇa: "El continuă activitatea sa de realizare de sine, nederanjat de reacțiile materiale". 70: "O persoană care nu este deranjată de fluxul neîncetat de dorințe care intră ca râurile în ocean, care este plin, dar care nu curge, doar acela poate să obțină pacea, iar nu acela care se străduiește să satisfacă astfel de dorințe".

Prabhupāda: Acum, aici este ... O persoană materialistă, are dorințele sale. Să presupunem că face niște afaceri, primește bani. Astfel își îndeplinește dorința în mod materialist. Dar o persoană conștientă de Kṛṣṇa, presupunând că face același lucru, el planifică sau face ceva pentru conștiența de Kṛṣṇa. Astfel, aceste două sfere diferite de activități nu sunt la același nivel. Continuă.

Tamāla Kṛṣṇa: 70: "O persoană care nu este ... 71: "O persoană care a renunțat la toate dorințele pentru satisfacerea simțurilor, care trăiește fără dorințe, care a renunțat la toate sentimentele de proprietate și este lipsit de falsul ego, numai el poate atinge pacea reală".

Prabhupāda: Da. Deci, persoana care a renunțat la toate dorințele pentru satisfacerea simțurilor. Nu trebuie să ucidem dorințele noastre. Cum le poți ucide? Dorința este un companion constant al unei entități vii. Acesta este simptomul viu. Pentru că eu sunt o entitate vie, tu ești o entitate vie, tu ai o dorință, eu am o dorință. Nu această masă. Masa nu are viață; de aceea nu are nici o dorință. Masa nu poate spune că "stau aici de atâtea luni. Te rog să mă muți în alt loc. Nu. Pentru că nu are nici o dorință. Dar dacă stau aici timp de trei ore, eu o să spun "O, am obosit. Te rog, scoate-mă de aici ... Te rog, dă-mi un alt loc." Deci, dorința trebuie să fie acolo pentru că suntem vii. Trebuie să schimbăm angajamentul dorințelor. Dacă ne implicăm dorințele pentru satisfacția simțurilor, acelea sunt materiale. Dar dacă ne angajăm dorințele noastre de a acționa în numele lui Kṛṣṇa, asta e al nostru, suntem liberi de toate dorințele. Acesta este criteriul.

Tamāla Kṛṣṇa: 72: "Aceasta este calea vieții spirituale și evlavioase, după ce a ajuns acolo, persoana nu mai este confuză. Fiind situați astfel, chiar în ceasul morții, putem intra în împărăția lui Dumnezeu ". Comentariu: "Se poate ajunge imediat la conștiența de Kṛṣṇa sau la viața divină, într-o secundă, sau cineva nu poate atinge o astfel de stare de viață chiar nici după milioane de nașteri ".

Prabhupāda: De câteva ori au existat întrebări: "Cât timp va dura pentru a deveni conștient de Kṛṣṇa?" Am răspuns, de asemenea, că într-o secundă se poate face asta. Același lucru este explicat. Continuă.