MO/Prabhupada 0566 - Dacă liderii poporului american vin și încearcă să înțeleagă acest sistemPress Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Jurnalist: Asta a făcut Gandhi?

Prabhupāda: Hm? Ce știa Gandhi? El era politician. Nu știa nimic despre această cultură.

Jurnalist: Ei bine, am citit că atunci când avea 36 de ani, el a ținut celibatul, era ...

Prabhupāda: Asta este ... Desigur, el a avut niște idei culturale hinduse. Asta e bine. A ținut celibatul, e în regulă. Dar Gandhi nu avea idei spirituale foarte avansate. Vezi. El era mai mult sau mai puțin politician, om de stat. Da, asta e tot.

Jurnalist: Da. Un om foarte curajos. Ei bine, răspunsul pare foarte rapid, ca să spunem așa, și dacă asta e ...

Prabhupāda: Acum, dacă voi cooperați, atunci pot schimba totul în țara ta. Ei vor fi foarte fericiți. Totul va fi foarte frumos. Această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa este atât de bună. Cu condiția să coopereze. Nimeni nu cooperează. Pur și simplu acești băieți, ei au venit cu amabilitate la mine și au cooperat. Deci mișcarea mea progresează, dar foarte încet. Dar dacă liderii poporului american vin și încearcă să înțeleagă și încearcă să introducă acest sistem, oh, țara ta va fi cea mai bună țară din lume.

Jurnalist: Tu ... De cât timp ai fost implicat în asta?

Hayagrīva: Doi ani și jumătate.

Jurnalist: Doi ani și jumătate? Ce vârstă ai dacă aș putea întreba?

Hayagrīva: Am 28 de ani.

Jurnalist: Ai 28 de ani. Asta ți-a schimbat tare viața?

Hayagrīva: Ah, în mod considerabil. (râde)

Jurnalist: Dar din punct de vedere practic, cum este acest lucru sexual despre care vorbea swami, cum te-a afectat asta? Este așa, ai descoperit că există eficacitate în ceea ce a fost, despre ce noi tocmai am vorbit? Pentru că pentru mine este o problemă extrem de importantă în ceea ce privește tinerii.

Hayagrīva: Ei bine, există dorințe și avem atâtea dorințe. Iar dorința sexuală este probabil una dintre dorințele noastre cele mai puternice. Asa de...

Prabhupāda: Da, da.

Hayagrīva: Deci, aceste dorințe sunt canalizate ca să spunem așa. Acestea sunt redirecționate și îndreptate spre Kṛṣṇa.

Jurnalist: Ei bine, înțeleg, înțeleg asta, dar spun că este eficace? Funcționează?

Hayagrīva: Da, funcționează. Functionează. Dar trebuie să fii strict. Poate fi foarte dificil, mai ales la început, dar funcționează. Trebuie să muncești pentru a o face să funcționeze. Trebuie să vrei să funcționeze.

Jurnalist: Acum, vreau să înțeleg bine acest lucru. Cu alte cuvinte, nu simți că renunți la ceva.

Hayagrīva: Nu, atunci când vezi ceva mai bun ...

Jurnalist: Asta e ceea ce ... Asta vreau să spun. Asta e ...

Prabhupāda: Da. Acceptați ceva mai bun.

Jurnalist: Mai bine. Asta e, da. Nu doar mușcându-ți limba sau buza ta spunând: "Nu mă voi atinge, nu mă voi atinge". Există un substitut.

Hayagrīva: Nu ești, nu ești ... Ai capacitatea de a te bucura, și nu vei renunța la ceva ... Este foarte uman să nu renunți la ceva decât dacă ai ceva mai bun. Deci, trebuie să primești ceva mai bun decât la ceea ce vrei să renunți ...

Prabhupāda: Da.