MO/Prabhupada 0573 - Sunt pregătit să vorbesc cu orice om conștient de DumnezeuPress Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Prabhupāda: Acum am scris o scrisoare lui Papa. Ai văzut asta? Unde este acea hârtie?

Hayagrīva: Este aici.

Jurnalist: Oh, o scrisoare către Papă. A răspuns?

Prabhupāda: Nu, nu am primit nici un răspuns. Este aici? Nu, nu e aici. Unde este ultima? Cine e acolo? Cereți să o aducă pe ultima. Adu-o pe ultima, da. Așa că am scrisoarea, dar, din păcate, nu am primit nici un răspuns. Ce zici de asta? [pauză...]

Prabhupāda: Doresc să colaborez cu toată lumea, dar ei sunt în declin. Ce pot face eu? Sunt pregătit să vorbesc cu orice om conștient de Dumnezeu. Hai să facem un program pentru ca oamenii să beneficieze, dar ei vor să meargă în felul lor stereotip. Dacă vedem că printr-un anumit tip de principiu religios se dezvoltă dragostea de Dumnezeu, aceea este religia de primă clasă. Dar dacă cineva își dezvoltă dragostea pentru demoni sau mamoni, atunci unde este religia?

Jurnalist: Adevărat.

Prabhupāda: (râde) Vezi tu. Acesta este testul nostru. Dacă ți-ai dezvoltat ... Noi nu spunem că urmați creștinismul sau musulmanismul sau evreimea sau hinduismul - nu spunem asta. Să îți dezvolți iubirea de Dumnezeu. Dar ei neagă: "Oh, eu sunt Dumnezeu, cine este Dumnezeu? Eu sunt Dumnezeu". Vezi? Toată lumea este învățată în zilele noastre că toată lumea este Dumnezeu. Vezi doar cât e de distractiv. Toată lumea este Dumnezeu. Tu crezi asta?

Jurnalist: Știi despre Meher Baba?

Prabhupāda: El este, de asemenea, un alt ticălos. El predică acest lucru, cum că fiecare este Dumnezeu.

Jurnalist: El spune că el este Dumnezeu.

Prabhupāda: El este Dumnezeu. Doar ca să vezi. Asta se petrece.

Jurnalist: Îl cunoști?

Prabhupāda: i-am auzit numele. Nu doresc să-i cunosc pe acești oameni. El face o propagandă că el este Dumnezeu.

Jurnalist: El spune că nu a vorbit timp de patruzeci de ani, patruzeci și cinci de ani.

Prabhupāda: Asta înseamnă că oamenii nu știu ce este Dumnezeu. Să presupunem că dacă vin la tine, dacă spun că eu sunt președintele Johnson, vei accepta asta?

Jurnalist: Nu (râzând) Nu cred că aș putea.

Prabhupāda: Dar acești oameni, ticăloși, îl vor accepta ca fiind Dumnezeu pentru că ei nu știu ce este Dumnezeu. Acesta este defectul. Știm ce este Dumnezeu, de aceea nu putem accepta nici un ticălos care se declară a fi Dumnezeu. Aceasta este diferența.

Jurnalist: Este absolut absurd ca cineva să spună că el e Dumnezeu.

Prabhupāda: Dar cât de tare ticălos este care îl acceptă ca fiind Dumnezeu. E ticălosul numărul unu. El este un trișor și omul care este înșelat este și el un alt ticălos. El nu știe ce este Dumnezeu. Oricine vine ca Dumnezeu, iar Dumnezeu a devenit atât de ieftin încât poate fi disponibil pe piață, oriunde.

Jurnalist: Bineînțeles concepția occidentală despre care omul este creat după chipul lui Dumnezeu, prin urmare, Dumnezeu trebuie să arate ca un om, deci orice om poate fi Dumnezeu.

Prabhupāda: E în regulă. Ai atâția oameni de știință. Doar află care e imaginea lui Dumnezeu, dacă forma lui nu este ... Unde este departamentul acela? Nu aveți un astfel de departament. Sunt atât de multe departamente, departamente de tehnologie, departamentul ăsta. Unde este acel departament, care trebuie să știe despre Dumnezeu? Există vreun departament de cunoștințe?

Jurnalist: Nu știu dacă ... Nu există nici un departament al lui Dumnezeu care să lucreze în seara asta, să-ți spun asta chiar acum.

Prabhupāda: Aceasta este dificultatea. Și aici este, aici este mișcarea de conștiență de Kṛṣṇa, care este departamentul de cunoaștere despre cunoașterea lui Dumnezeu. Atunci nu veți mai accepta pe nici un ticălos ca fiind Dumnezeu, îl veți accepta numai pe Dumnezeu ca fiind Dumnezeu. (Sfârşit)