MO/Prabhupada 0578 - Doar repetă ceea ce spune KrișnaLecture on BG 2.19 -- London, August 25, 1973

Deci dacă opriți, dacă doriți să opriți această naștere și moarte, nu vă răsfățați în satisfacția simțurilor. Atunci vă încurcați din nou.

nūnaṁ pramattaḥ kurute vikarma
yad indriya-prītaya āpṛṇoti
na sādhu manye yata ātmano 'yam
asann api kleśada āsa dehaḥ
(SB 5.5.4)

"În regulă, acest corp este pentru câțiva ani, el va fi terminat." Și asta e în regulă. Va fi terminat, dar va trebui să acceptați un alt corp. Corpul, corpul trebuie acceptat, pentru că aveți dorințe de mulțumire a simțurilor. Deci, mulțumirea simțurilor înseamnă că trebuie să ai simțuri materiale pentru a le putea satisface. Deci Kṛṣṇa este atât de mulțumit, atât de milostiv, nu e mulțumit, dar El este foarte milostiv, - Bine, acest ticălos vrea asta, dă-i această facilitate. Bine. Acest ticălos vrea să mănânce excremente. In regulă. Hai să primească un corp de porc. " Aceasta se petrece, e legea naturii.

Deci, această cunoaștere, știința din Bhagavad-gītā este atât de perfectă pentru societatea umană. Iar Kṛṣṇa dorește ca această cunoaștere să se răspândească, pentru că toată lumea sarva-yoniṣu kaunteya sambhavanti mūrtayaḥ ... (BG 14.4). El este tatăl care dă sămânța. Tatăl este, bineânțeles, binevoitor pentru că: "Acești ticăloși suferă, prakṛti-sthani. Manaḥ ṣaṣṭhānīndriyāṇi prakṛti-sthāni karṣati (BG 15.7). Pur și simplu condus de speculațiile mintale, manaḥ, și asistați de simțuri, ei se luptă atât de mult. Și dacă se întorc la Mine, ei pot trăi atât de bine, ca prieten al Meu, ca iubitul Meu, ca tatăl Meu, ca mama Mea, Vṛndāvana. Așadar, cereți-le din nou, spuneți-le. "Asta ... Prin urmare, vine Kṛṣṇa. Yadā yadā hi dharmasya (BG 4.7). Deoarece întreaga lume se desfășoară sub impresia falsă a plăcerii simțurilor, prin urmare El vine și sfătuiește, sarva-dharmān parityajya: (BG 18.66) "Sunteți ticăloși, renunțați la toate aceste angajamente. Nu vă mândriți că sunteți avansați științific. Sunteți cu toții ticăloși. Renunță la acest nonsens. Vino la mine. Îți dau protecție. Acesta este Kṛṣṇa. Cât de îndurător este El. Și același lucru ar trebui făcut de servitorul lui Kṛṣṇa. Să nu devii un mare yoghin, jucător magic. Nu, asta nu este necesar. Pur și simplu spuneți ceea ce spune Kṛṣṇa. Apoi deveniți maestru spiritual. Nu vorbi prostii deloc. Caitanya Mahāprabhu a mai spus: yāre dekha tāre kaha 'kṛṣṇa'-upadeśa (CC Madhya 7.128). Pur și simplu propovăduiți instrucțiunile lui Kṛṣṇa, oricui cu cine vă întâlniți. Apoi deveniți maestru spiritual. Asta e tot. E un lucru foarte simplu.

Mulțumesc foarte mult. (Sfârşit)