MO/Prabhupada 0605 - Iubiți-l pe Vasudeva, atunci nu există șansa de a contacta corpul materialLecture on SB 5.5.6 -- Vrndavana, October 28, 1976

Deci ... dar scopul final este vāsudeve. Prītir na yāvan mayi vāsudeve. Acesta este scopul final. Trebuie să ajungeți la această etapă, vāsudeva sarvam iti, ferm convinși că "Vāsudeva este viața mea, Vāsudeva este totul, Kṛṣṇa este viața mea". Și cea mai înaltă perfecțiune este vizibilă în atmosfera lui Vṛndāvana, în special de către gopī. Toată lumea din Vṛndāvana, chiar și copacii și plantele, chiar și boabele de nisip, fiecare este atașat de Kṛṣṇa. Aceea este Vṛndāvana. Deci nu dintr-o dată putem obține cea mai înaltă fază a vieții atașați de Vṛndāvana, dar totuși, oriunde stăm, dacă practicăm această bhakti-yoga, așa cum predicăm ... Devine de succes. Oamenii o acceptă. Aceia care erau așa-numiți mleccha și yavana, ei, de asemenea, se angajează lui Vāsudeva. Iubirea lor pentru Kṛṣṇa este în creștere. Asta este natural. Se spune în Caitanya-caritāmṛta, nitya siddha kṛṣṇa bhakti. Nitya siddha. Cum eu sunt, și voi sunteți la fel, noi suntem veșnici. Nityo śāśvato 'yam na hanyate hanyamāne śarīre (BG 2.20). Nu suntem distruși de distrugerea corpului. Noi rămânem, continuăm să rămânem. În mod similar, devotamentul nostru față de Kṛṣṇa continuă. Este pur și simplu acoperit. Avidyayātmāny upādhiyamāne. Avidya. Aceasta este avidya. Îl uităm pe Kṛṣṇa, aceea este avidya. Și de îndată ce îl considerăm pe Kṛṣṇa ca fiind viața și sufletul nostru, aceea este vidya. Poți să faci asta. Oricine o poate face foarte ușor. Kṛṣṇa spune, prin urmare, sarva dharmān parityajya mam ekam śaraṇaṁ (BG 18.66). De ce? Orice alt sistem așa-numit religios, care este avidya - vă va păstra în ignoranță. Nu există lumină. Iar ordinul vedic este că "Nu stați în întunericul ignoranței". Tamasi mā jyoti gamaḥ.

Acest jyotiḥ înseamnă să-L iubești pe Kṛṣṇa. Iar treburile de iubire ale lui Kṛṣṇa se află în lumea spirituală. Acesta este jyotiḥ, jyotirmāyā dhāma, strălucind din sine. Yasya prabhā prabhavato jagad-aṇḍa-koti (Bs. 5.40). Nu există întuneric. La fel cum în soare, nu este vorba despre întuneric. Exemplele sunt aici. Putem înțelege ce este jyotiḥ. Putem vedea că nu există întuneric pe planeta soarelui. Totul este numai strălucire. În mod similar, în lumea spirituală nu există ignoranță. Toată lumea este śuddha-sattva. Nu numai sattva-guṇa, ci śuddha-sattva. Sattvaṁ viśuddhaṁ vāsudeva-śabditaḥ. Aici, în această lume materială, există trei calități, sattva-guṇa, rajo-guṇa, tamo-guṇa. Deci nici una dintre aceste guṇa nu este pură. Există un amestec. Și pentru că există acest amestec, prin urmare vedem atât de multe varietăți. Dar trebuie să ajungem la platforma de sattva-guṇa. Și acest proces este auzitul. Acesta este cel mai bun proces. Śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ kṛṣṇaḥ puṇya-śravaṇa-kīrtanaḥ (SB 1.2.17). Dacă auziți în mod regulat Śrīmad-Bhāgavatam ... Prin urmare, subliniem: "Întotdeauna auziți, citiți mereu, auziți mereu". Nityaṁ bhāgavata-sevayā (SB 1.2.18). Nitya. Dacă puteți în mod constant, douăzeci și patru de ore, dacă auziți și cântați A asculta înseamnă că cineva cântă sau cântați sau auziți, sau unii dintre colegii tăi pot să cânte, iar tu auzi. Sau el poate să audă, iar tu să cânți. Acest proces trebuie să continue. Acesta este śrāvaṇaṁ kīrtanaṁ viṣṇoḥ. Viṣṇoḥ (SB 7.5.23). Aceasta este Bhāgavata. Nu alte discuții prostești, bârfe. Pur și simplu să auziți și să cântați. Apoi śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ kṛṣṇa. Dacă auziți și cântați serios - serios, "Da, această viață o voi angaja doar pentru a-mi crește dragostea de Vāsudeva" - dacă sunteți determinați, se poate face. Nu există nici o dificultate. Și de îndată ce faceți acest lucru, veți crește pe deplin dragostea voastră pentru Vasudeva, atunci nu mai există șansa de a contacta corpul material.

janma karma ca divyam
me yo janati tattvataḥ
tyaktvā dehaṁ punar janma
naiti...
(BG 4.9)

Acesta este același lucru.

Și dacă nu înțelegeți ce-i Kṛṣṇa, dacă nu creșteți iubirea voastră naturală față de Kṛṣṇa, atunci na mucyate deha-yogena tāvat. Nu există nici o șansă. Ei nu au nici o șansă. Puteți să vă nașteți viața viitoare într-o familie foarte bogată, într-o familie de brāhmaṇa, yogo-bhraṣṭaḥ, dar acest lucru nu este eliberarea. Din nou puteți cădea. Așa cum vedem că sunt atât de multe ... La fel cum voi, americanii, v-ați născut în familii bogate, o națiune bogată, dar decădeți, devenind hippie. Căderea. Deci sunt șanse. Nu că ar fi garantat. "Pentru că m-am născut într-o familie bogată sau în familie de brāhmaṇa, aceasta este o garanție". Nu e nici o garanție. Această māyā este atât de puternică încât încearcă doar să te lovească - te trage în jos, te trage în jos. Atât de multe influențe. Deci, uneori, vedem că acești americani sunt atât de norocoși se nasc într-o țară în care nu există sărăcie, nu există nici o lipsă. Dar totuși, pentru că liderii sunt ticăloși, ei au aranjat pentru consumul de carne, sexul ilicit, intoxicația și jocurile de noroc. Le fac publicitate. Fac reclamă la femei goale și, ceea ce se numește, whiskey și băuturi. Acest lucru se petrce. Reclamă la țigări, doar pentru a-i trage în jos din nou. Du-te la dracu. Punar mūṣika bhava. Ei nu știu ce civilizație periculoasă îi trage-n jos. De aceea, câteodată unii dintre cei mai bătrâni vin la mine, ei îmi oferă mulțumiri: "Swamiji, este o mare avere că ați venit în țara noastră". Ei recunosc asta. Da, ăsta e un fapt. Această mișcare a conștienței de Kṛṣṇa este o mare mișcare norocoasă. Și mai ales în țările occidentale, ăsta e un fapt.

Deci, cei care au acceptat-o, luați-o foarte serios. Crește-ți iubirea pentru Kṛṣṇa. Prītir na yāvan mayi vāsudeve na mucyate deha yogena ... Ei nu știu care este problema reală a vieții. Problema reală a vieții este deha-yoga, acest corp străin. Acceptăm o singură dată, bhūtvā bhūtvā pralīyate (BG 8.19), acceptând un tip de corp. De aceea, acești ticăloși, lideri în Europa și America, au ajuns la concluzia că nu există naștere. Asta e tot. Pentru că dacă acceptă că există viață după moarte, atunci este oribil pentru ei. Deci au respins asta: "Nu, nu există naștere". Mari-mari așa-numiți profesori, savanți învățați, ei vorbesc prostii: "Swamiji, după terminarea acestui corp, totul este terminat". Aceasta este concluzia lor. Iar acest corp vine din întâmplare, kim anyat kāma-haitukam. Asatyam apratiṣṭhaṁ te jagad āhur anīśvaram (BG 16.8).

Deci, acest tip de civilizație este foarte periculos. Foarte, foarte periculos. Cel puțin aceia care au venit la conștiența de Kṛṣṇa ar trebui să fie foarte, foarte precauți la acest tip periculos de civilizație. Oamenii suferă. Acceptați mișcarea conștienței de Kṛṣṇa și fiți fericiți și perfecți.

Mulțumesc foarte mult.

Devotați: Jaya Prabhupāda. (Sfârşit)