MO/Prabhupada 0617 - Nu există o formulă nouă. Aceeași Vyāsa-pūjā, aceeași filosofieHis Divine Grace Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada's Disappearance Day, Lecture -- Hyderabad, December 10, 1976

Prabhupāda: Acum patruzeci de ani. Îmi amintesc același lucru ca și cum ar fi în 1922, dar tot același lucru se întâmplă. Nu este nimic nou. Nu avem nimic nou de făcut. Pur și simplu să prezentăm lucrurile așa cum sunt ele; aceasta va avea succes. Nu există ... Vedeți. Spiritul celor scrise de mine este același. "Suntem înșelați, toți rătăcim". Această civilizație care ucide sufletul ne înșeală. Trebuie să știm asta, această civilizație e foarte înșelătoare. Scopul real al vieții noastre este de a înțelege identificarea noastră spirituală și de a căuta relația noastră cu Dumnezeu, Kṛṣṇa. Aceasta este treaba noastră reală. Dar această civilizație modernă ne induce în eroare în moduri diferite. Așa că am scris acest lucru: "Înșelați suntem, rătăciți cu toții. Salvează-ne, Doamne, e rugăciunea noastră ferventă. Minunate sunt căile tale de a ne reîntoarce fețele, adorate fie picioarele Tale, harul Tău divin." Deci această parte a apreciat-o foarte mult.

Așa că trebuie să aflăm cum să întoarcem curentul. Curentul este o plăcere senzuală. Viața materială înseamnă că curentul este plăcerea simțurilor, iar acest curent trebuie să fie transformat - bucuria simțurilor Lui Kṛṣṇa. Plăcerea simțurilor este acolo, dar civilizația materială, civilizația înșelată, este că satisfacția simțurilor este luată personal. Când această satisfacere a simțurilor va fi îndreptată spre Kṛṣṇa, atunci viața noastră va avea succes. Precum gopī. Se pare că gopīii au fost atrași de un băiat, Kṛṣṇa, și pentru satisfacerea simțurilor lor ele s-au împrietenit cu Kṛṣṇa. Nu. Nu ăsta e adevărul. Faptul este că gopī obișnuiau să se îmbrace frumos, deoarece, văzându-le, Kṛṣṇa va fi mulțumit, iar nu pentru satisfacția lor proprie. În general, o fată se îmbracă și pentru a atrage atenția băiatului. Deci, același lucru este acolo, dar este satisfacția simțului lui Kṛṣṇa, nu al gopī-lor ". Gopī nu au vrut nimic. Dar Kṛṣṇa va fi satisfăcut. Aceasta este diferența dintre poftă și iubire. Dragostea este acolo, posibilă numai atunci când este deviată spre Kṛṣṇa. Aceasta este dragostea. Și dincolo de asta - nu dincolo de asta, mai jos de aceasta - totul este numai poftă. Deci ar trebui să ne amintim mereu acest lucru. Simțurile nu sunt oprite, dar când satisfacția simțurilor este îndreptată spre Kṛṣṇa, aceasta este bhakti sau iubire. Iar când satisfacția simțurilor este direcționată către sinele personal, aceasta este pofta. Aceasta este diferența dintre poftă și iubire. Astfel, Śrīla Bhaktisiddhānta Sarasvatī Ṭhākura cunoștea această artă, cum să ne transformăm activitățile pentru satisfacerea lui Kṛṣṇa. Aceasta este mișcarea conștienței de Kṛṣṇa. Prin urmare eu... "Minunate căile Tale de a ne întoarce fața, adorate fie picioarele Tale, harul Tău divin".

"L-am uitat pe Kṛṣṇa, noi sufletele decăzute." De ce suntem decăzuți? Pentru că l-am uitat. Relația noastră cu Kṛṣṇa este eternă. Dacă nu ar fi fost eternă, cum ați putea voi oamenii occidentali să deveniți devoții lui Kṛṣṇa? În mod artificial, nu poți fi un devotat al lui Kṛṣṇa. Relația este eternă. Nitya-siddha kṛṣṇa-bhakti. Prin acest proces este acum trezită. Śravaṇādi-śuddha-citte karaye udaya (CC Madhya 22.107). Este trezită. Dragostea dintre un tânăr și o tânără, nu este artificială. Ea este acolo. Dar prin anumite circumstanțe, mediul, dragostea devine evidentă. În mod similar, dragostea noastră față de Kṛṣṇa, relația cu Kṛṣṇa, este veșnică. Jīvera svarūpa haya nitya kṛṣṇa-dāsa (CC Madhya 20.108-109). Dar trebuie să creem o astfel de situație încât relația veșnică să fie trezită. Aceasta este arta. Asta este dorit.

Deci "Kṛṣṇa e uitat, noi sufletele decăzute, plătim cel mai scump iluzia". Pentru că l-am uitat pe Kṛṣṇa, plătim taxe grele, grele, impozitare, impozitare. Care este impozitarea? Impozitarea este nivartante mṛtyu-saṁsāra-vartmani (BG 9.3). Această viață umană este menită ca să-l înțelegem pe Kṛṣṇa, dar în loc să-l înțelegem pe Kṛṣṇa înțelegem așa-numita știință materială pentru satisfacerea simțurilor. Aceasta este poziția noastră. Energia care a fost dată de natură pentru a-l înțelege pe Kṛṣṇa, aceea este utilizată cum să se fabrice ceva pentru satisfacerea simțurilor. Acest lucru se petrece. Aceasta este māyā, iluzie. Prin urmare, este "să plătiți cel mai scump iluzia". Taxa impusă. O plătim pentru că l-am uitat pe Kṛṣṇa. De aceea acum am fabricat arma nucleară - Rusia, America - iar voi va trebui să plătiți foarte mult. Ei plătesc deja foarte mult. Pregătirea armamentului se desfășoară. Mai mult de cincizeci la sută din veniturile statului sunt acum cheltuite pentru aceste arme ... foarte din greu. În loc de alte scopuri, ea este cheltuită pentru puterea militară, fiecare stat. Așa că taxele grele le plătim. Și atunci când există război nu există nici o limită, cât de mult cheltuim pentru această devastare. Deci de ce asta? Pentru că l-am uitat pe Kṛṣṇa. Acesta este un fapt.

Deci, acești oameni, ei au făcut Națiunile Unite, luptând inutil ca niște câini. Deci, aceasta nu va rezolva problemele. Problema va fi rezolvată dacă se va trece o rezoluție cum că întreaga lume, nu numai această lume ... Kṛṣṇa spune: sarva-loka maheśvaram (BG 5.29). Kṛṣṇa este proprietarul, de ce să nu acceptați asta? De fapt El este proprietarul. Cine a creat această planetă? Am creat-o noi sau tatăl nostru a creat-o? Nu. Kṛṣṇa a creat-o. Dar noi pretindem: "Această parte este americană, această parte este indiană, această parte este pakistaneză". Inutil. Care este valoarea acestei pretenții? Putem să pretindem asta timp de cincizeci, șaizeci, sau o sută de ani, iar după aceea, primim o lovitură: "Ieșiți afară". Unde este pretenția dvs.? Dar ei nu înțeleg această filozofie. Ei se luptă, asta e tot, cum că "Acesta este al meu, acesta este pământul meu", "Acesta este pământul meu". Ei nu știu asta. Kṛṣṇa a spus: tathā dehāntara prāptiḥ (BG 2.13). "Astăzi ești american. Deci, mâine, chiar și în America, dacă devii o vacă americană sau un animal american, nimeni nu va avea grijă de tine. Nimănui nu-i va păsa de politica ta. "Dar această artă ei nu o cunosc. Această știință ei nu o știu. Ei sunt în iluzie. Ei se gândesc că "voi continua să rămân american, așa că lasă-mă să-mi pierd timpul pentru interesul american ", așa-numitul interes. Nu poate exista nici un interes. Prakṛteḥ kriyamāṇāni guṇaiḥ karmāṇi sarvaśaḥ (BG 3.27). Totul se face de către natură iar noi pur și simplu gândim fals, ahaṅkāra-vimūḍhātmā kartāham iti manyate. Această iluzie se petrece. "L-am uitat pe Kṛṣṇa, sufletele decăzute, plătim cel mai greu taxa iluziei." Plătim, plătim. "Întuneric în jur, toate-s fără urmă. Singura speranță, harul Tău divin." Acest mesaj. Pur și simplu suntem în întuneric.

Așa că vom discuta asta mai târziu. Acum doar ... Cât este ceasul acum?

Devotați: Nouă fără un sfert.

Prabhupāda: Hmm?

Devotați: Nouă fără un sfert.

Prabhupāda: Da. Așa că vom discuta din nou. Deci, același lucru, este descris de Kṛṣṇa, și prin sistemul paramparā noi am înțeles această filozofie. Evaṁ paramparā prāptam imaṁ rājarṣayo viduḥ (BG 4.2). Deci păstrați acest sistem paramparā. Această Vyāsa-pūjā este sistemul paramparā. Vyāsa-pūjā înseamnă să accepți acest sistem paramparā. Vyāsa. Guru este reprezentantul lui Vyāsadeva pentru că el nu schimbă nimic. Care Vyāsa-pūjā ... Ceea ce a spus Vyāsadeva, gurul vostru va spune același lucru. Nu cum că "au trecut atât de multe sute de mii de ani; de aceea îți voi da o formulă nouă. "Nu. Nu există o formulă nouă. Aceeași Vyāsa-pūjā, aceeași filosofie. Pur și simplu trebuie să o acceptăm, atunci viața noastră va avea succes.

Mulțumesc foarte mult.

Devotați: Jaya! (Sfârşit)