MO/Prabhupada 0669 - A fixa mintea înseamnă a vă păstra mintea în Kṛṣṇa

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Pagina precedentă – Video 0668
Pagina următoare - Video 0670 Go-next.png

A fixa mintea înseamnă a vă păstra mintea în Kṛṣṇa
- Prabhupāda 0669


Lecture on BG 6.16-24 -- Los Angeles, February 17, 1969

Devotat: Versetul șaptesprezece: "Cine și-a reglementat obiceiurile sale de a mânca, de a dormi, de a lucra și de a se odihni, poate atenua toate durerile materiale prin practicarea sistemului yoga (BG 6.17). "

Prabhupāda: Da, pur și simplu ... Nu trebuie să participi la o așa-numită clasă de yoga și plătiți cinci rupii sau cinci dolari pentru a vă menține grăsimea redusă și așa mai departe, menținându-vă sănătatea. Pur și simplu o practici. Această practică: mănâncă ceea ce ai nevoie, dormi cât ai nevoie. Sănătatea ta va fi excelentă. Nu este nevoie de nici un ajutor dinafară. Pur și simplu, practicând asta, veți avea totul în regulă. Continuă.

Devotat: Versetul optsprezece: "Când yoghinul, prin practicarea yoga, disciplinează activitățile sale mentale și devine situat în transcendență, lipsit de orice dorințe materiale, se spune despre el că a atins yoga (BG 6.18). "

Prabhupāda: Da. Mintea trebuie păstrată în echilibru. Aceasta este perfecțiunea yoga. Să-ți păstrezi mintea ... Cum poți să faci asta? Dacă tu… În câmpul material nu vă puteți menține mintea în echilibru. Nu este posibil. Luați, de exemplu, această Bhagavad-gītā. Dacă o citiți zilnic de patru ori, nu veți obosi. Dar luați orice altă carte, după ce ați citit o oră, veți obosi. Această scandare, Hare Kṛṣṇa. Tu cânți toată ziua și noaptea, și dansezi, nu vei obosi niciodată. Dar luați un alt nume. Doar după o jumătate de oră, se termină. Este problematic. Vezi? De aceea, a fixa mintea înseamnă a vă păstra mintea în Kṛṣṇa, apoi s-a terminat, toată yoga. Ești yoghinul perfect. Nu trebuie să mai faci nimic. Pur și simplu fixați mintea. Sa vai manaḥ kṛṣṇa-padāravindayor vacāṁsi vaikuṇṭha (SB 9.4.18) - dacă vorbiți, vorbiți despre Kṛṣṇa. Dacă mâncați, mâncați de la Kṛṣṇa. Dacă gândiți, gândiți-vă la Kṛṣṇa. Dacă lucrați, lucrați pentru Kṛṣṇa. În felul acesta, această practică de yoga va fi perfectă. Nu altcumva. Și aceasta este perfecțiunea yoga. Lipsită de toate dorințele materiale. Dacă doriți doar pentru Kṛṣṇa atunci unde este domeniul dorințelor materiale? Terminate, toată dorințele materiale s-au terminat. Nu trebuie să încercați ceva în mod artificial. "Oh, nu voi mai vedea nici o fată drăguță. Îmi voi închide ochii." Asta nu poți să o faci. Dar dacă îți fixezi mintea în conștiența de Kṛṣṇa, dansezi cu atâtea fete frumoase. E în regulă, precum un frate și o soră, nu există nici o îndoială. Acest lucru este practic - perfecțiunea yoga. Artificial nu poți să o faci.

Pur și simplu în conștiența de Kṛṣṇa, toată perfecțiunea este acolo. Încercați să înțelegeți. Toată perfectiunea. Pentru că aceea este o platformă spirituală. Platforma spirituală este veșnică, fericită și plină de cunoștințe. Prin urmare, nu există nici o îndoială. Da, continuă.