MO/Prabhupada 0680 - Noi ne gândim că stăm pe această podea, dar de fapt stăm în KṛṣṇaLecture on BG 6.25-29 -- Los Angeles, February 18, 1969

Deci "yoghinul adevărat mă observă în toate ființele. Și, de asemenea, vede fiecare ființă în Mine. " Cum," în Mine "? Pentru că tot ceea ce vedeți, este Kṛṣṇa. Stai așezat pe această podea, deci stai pe Kṛṣṇa. Stai așezat pe acest covor, stai pe Kṛṣṇa. Ar trebui să știi asta. Cum este acest covor Kṛṣṇa? Deoarece covorul este alcătuit din energia lui Kṛṣṇa.

Există diferite tipuri de - parāsya śaktir vividhaiva śrūyate (CC Madhya 13.65, purport). Domnul Suprem are diferite energii. Dintre aceste energii diferite, trei diviziuni sunt primare. Energia materială, energia spirituală și energia marginală. Noi, entitățile vii, suntem energie marginală. Întreaga lume materială este energia materială. Și există energie spirituală. Lumea spirituală. Iar noi suntem marginali. Deci, stăm ori în energia materială ... Marginal înseamnă în acest fel sau în acel fel. Poți deveni spiritual sau devii material. Nu există a treia alternativă. Ori devii materialist ori devii spiritualist. Deci, atâta timp cât suntem în lumea materială, stați pe energia materială, de aceea stați în Kṛṣṇa. Deoarece energia nu este separată de Kṛṣṇa. La fel ca această lumină, această flacără, există căldură și există iluminare. Cele două energii. Căldura nu este separată de foc și iluminarea nu este separată de foc. Prin urmare, într-un sens, căldura este de asemenea foc, iluminarea este de asemenea foc. În mod similar, această energie materială este tot Kṛṣṇa. Deci noi ne gândim că stăm pe această podea, dar de fapt stăm în Kṛṣṇa. Aceasta este filozofia.

Deci, "... și, de asemenea, vede fiecare ființă ca fiind în Mine. Într-adevăr, omul realizat de sine mă vede pretutindeni. " Adică îl vede peste tot. Pentru a vedea fiecare ființă, totul în legătură cu Kṛṣṇa, asta înseamnă că îl vezi pe Kṛṣṇa peste tot. Așa cum este predată în Bhagavad-gītā, raso 'ham apsu kaunteya (BG 7.8): "Eu sunt gustul apei." De ce este apa băută de către toate entitățile vii? Animalele, păsările, sălbăticiunile, omul, ființa umană, toată lumea bea apă. Prin urmare, apa este atât de necesară. Și Kṛṣṇa a stocat atât de mult apă. Vezi? Este nevoie de atât de mult apă. Pentru agricultură, pentru spălare, pentru băut. Deci, dacă cineva nu primește un pahar de apă la timp, el moare. Această experiență, cineva care a ajuns pe câmpul de război ... Cât de valoroasă este apa, asta ei o pot înțelege. În luptă, când sunt însetați și nu există apă, ei mor. Deci, de ce apa este atât de valoroasă? Pentru că are un gust bun. Ești tare însetat și bei o gură de apă, "O, mulțumesc lui Dumnezeu". Astfel, Kṛṣṇa spune: "Eu sunt gustul apei. Acest gust de apă dătătoare de viață, sunt Eu. ", Spune Kṛṣṇa. Deci, dacă ați învățat această filosofie, ori de câte ori beți apă, îl vedeți pe Kṛṣṇa. Și când nu bei apă? Aceasta este conștiența de Kṛṣṇa. Raso 'ham apsu kaunteya prabhāsmi śaśi-sūryayoḥ(BG 7.8). "Eu sunt lumina soarelui și a lunii". Deci, fie în timpul nopții, fie în timpul zilei, trebuie să vedeți lumina soarelui sau lumina lunii. Cum ai putea uita de Kṛṣṇa? Fie că bei apă, fie vă vedeți lumina soarelui, vedeți lumina lunii, sau auziți un sunet ... Śabdo ‘ham (SB 11.16.34). Există atât de multe lucruri, ați citit în capitolul al patrulea, cum Kṛṣṇa este atoate-pătrunzător. Deci cineva trebuie să-L vadă pe Kṛṣṇa în acest fel. Atunci veți obține perfecțiunea yoga. Aici se afirmă: "Un yoghin adevărat Mă observă pe Mine în toate ființele și vede, de asemenea, orice ființă ca fiind în Mine. Într-adevăr, omul realizat de sine Mă vede pe Mine pretutindeni. "