MO/Prabhupada 0690 - Dumnezeu este pur, iar Împărăția Sa este și ea pură

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Pagina precedentă – Video 0689
Pagina următoare - Video 0691 Go-next.png

Dumnezeu este pur, iar Împărăția Sa este și ea pură
- Prabhupāda 0690


Lecture on BG 6.35-45 -- Los Angeles, February 20, 1969

Devotat: "Dar când yoghinul se angajează cu un efort sincer pentru a face progrese mai mari, fiind spălat de toate contaminările, atunci în cele din urmă, după multe, multe nașteri de practică, el atinge obiectivul suprem (BG 6.45) "

Prabhupāda: Da. Deci, este o chestiune de practică. La fel ca un copil, născut, nu știe cum să fumeze, cum să bea - ci prin asociere el devine un bețiv, un fumător, e o intoxicație. Prin asociere. Este o chestiune de asociere. Saṅgāt sañjāyate kāmaḥ(BG 2.62). Dacă asociația este bună ... Cariera noastră este stricată pentru că nu menținem o bună asociere. Așa este explicat aici: "Dar când yoghinul se angajează cu un efort sincer în a face progrese mai mari ..." La fel ca și în afaceri, există atâtea asociații, corporații. Pentru că, devenind membru al acelei corporații, acel tip particular de afaceri înflorește. Ei au bursa. Ei pot face schimburi, cambii, bursa de valori. Deci asocierea este atât de importantă. Deci, dacă devenim serioși pentru dezvoltarea conștienței divine, atunci aceasta este singura asociație - noi am înființat Societatea Internațională pentru Conștiența de Krișna. Aici, pur și simplu orin metoda de a deveni divin conștient, asta se învață. Deci aceasta este o șansă bună. Invităm pe toți să se alăture, iar procesul este foarte simplu. Pur și simplu cântați Hare Kṛṣṇa și veți simți. Nu există nici un proces dificil. De asemenea, copiii pot lua parte și de fapt ei și participă. Nu aveți nevoie de nici o calificare inițială. Că trebuie să ai masteratul, diploma, examene, sau asta sau aia. Orice ai fi, pur și simplu vino să te alături acestei asociații și devino conștient de Kṛṣṇa. Acesta este avantajul acestei societăți. Este clar. Încercați să înțelegeți. Continuă. Comentariul?

Devotat: "O persoană născută într-o familie deosebit de corectă, aristocratică sau sacră, devine conștient de starea sa favorabilă pentru executarea practicii yoghine. Cu hotărâre, prin urmare, își începe sarcina neterminată, și astfel se curăță complet de toate contaminările materiale. Când în cele din urmă este eliberat de toate contaminările, el atinge perfecțiunea supremă, conștiența de Kṛṣṇa ".

Prabhupāda: Este, este ... Încearcă să înțelegi că Domnul Suprem ... Dumnezeu este pur, iar Împărăția Sa este și ea pură, și oricine dorește să intre acolo, trebuie să fie și el pur. Este foarte natural, că dacă vrei să intri într-o anumită societate, trebuie să fii calificat. Există anumite ... Calificarea este ... Pentru a te întoarce acasă, înapoi la Dumnezeu, calificarea este că nu trebuie să fii contaminat material. Și care este acea contaminare materială? Contaminarea materială este satisfacția senzorială. Satisfacție fără limitare. Aceasta este o contaminare materială. Deci, trebuie să vă eliberați de contaminarea materială. Apoi deveniți eligibili să intrați în Împărăția lui Dumnezeu. Acest proces de eliberare sau de spălare a tuturor contaminărilor materiale este sistemul de yoga. Sistemul de yoga nu înseamnă că stai jos timp de cincisprezece minute, pentru așa-numita meditație, și vei continua cu toate contaminările materiale. Ca și cum ați vrea să fiți vindecați de un anumit tip de boală, trebuie să urmați regula dată de medic. În mod similar, în acest capitol este recomandat procesul de practică yoga, cum trebuie să faceți acest lucru. Asta înseamnă că, dacă executați metodele prescrise, atunci veți fi eliberați de contaminarea materială. Apoi, sunteți într-adevăr situați pentru a vă conecta, pentru a face legătura cu Supremul. Aceasta este conștiența de Kṛṣṇa.

Metoda noastră este să vă conectați direct. Acesta este darul special al Domnului Caitanya. Imediat să-l contactați cu Kṛṣṇa. Pentru că în cele din urmă trebuie să ajungeți la acel moment, conștiența de Kṛṣṇa. Deci aici această metodă este, direct, imediat ... Și este și practică. Cei care nu sunt calificați, ei - pur și simplu venind în contact cu societatea ei au devenit foarte avansați în conștiența de Kṛṣṇa. Acest lucru este practic. Deci, în această epocă trebuie să dăm șansa oamenilor, contactul direct. Nu-i va ajuta metoda lentă de proces, deoarece viața este foarte scurtă, ei nu sunt foarte norocoși, iar asociația este foarte rea. De aceea, contactul harer nāma (CC Adi 17.21). Pur și simplu Kṛṣṇa este prezentat sub forma numelui său transcendental și îl contactați pe El imediat, auzind. Ai un instrument natural, auzul. Auzi pur și simplu "Kṛṣṇa" și imediat devii necontaminat. Continuă.