MO/Prabhupada 0698 - În loc să-ți servești simțurile proprii, refă-ți acum serviciul pentru Rādhā și Kṛṣṇa, și vei fi fericitLecture on BG 6.46-47 -- Los Angeles, February 21, 1969

Devotat: De ce predați conștiența de Rādhā-Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Hmm?

Devotat: De ce predați conștiența de Rādhā-Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Pentru că ați uitat asta. Aceasta este poziția voastră naturală. Ați uitat serviciul lui Rādhā-Kṛṣṇa, prin urmare v-ați angajat la serviciul lui māyā. Tu ești slujitorul lui māyā, simțurilor tale. Prin urmare, eu vă învăț că "în loc să-ți servești simțurile proprii, refă-ți acum serviciul pentru Rādhā și Kṛṣṇa, și vei fi fericit. Serviciu trebuie să oferiți. FIe lui Rādhā-Kṛṣṇa, fie lui māyā, iluzie, simțurile. Toată lumea își slujește simțurile. Nu este așa?" Dar nimeni nu e mulțumit. Nimeni nu poate fi satisfăcut. Prin urmare, eu le dau informațiile corecte - serviciul pe care trebuie să-l ofere. Deci, în loc să vă serviți simțurile, vă rog să-i slujiți lui Rādhā-Kṛṣṇa, atunci veți fi fericiți. Poziția dvs. de servitor rămâne aceeași, dar eu vă ofer un serviciu bun. Dacă nu serviți pe Rādhā-Kṛṣṇa, atunci trebuie să vă serviți simțurile, māyā. Astfel, poziția dvs. de serviciu va rămâne. Chiar dacă nu-i slujiți lui Rādhā-Kṛṣṇa. Prin urmare, cea mai bună instrucțiune este că, în loc să vă serviți simțurile, capriciile, vă rog să-i slujiți lui Rādhā-Kṛṣṇa, și veți fi fericiți. Asta e tot.

Devotat: Prabhupāda? Înainte de a pune această întrebare, vorbeați despre śloka că Domnul Caitanya a plecat pentru noi. Nu pot să înțeleg asta. Pe de o parte, el spune că noi nu vrem să fim eliberați din acest ocean material, noi doar vrem să slujim. Și apoi, într-una dintre celelalte śloka, El se roagă Lui Kṛṣṇa ca să-l elibereze din acest ocean al morții și să-L fixeze pe El ca pe unul dintre atomii picioarelor Sale de lotus. Asta mie mi se pare a fi o contradicție, nu pot ...

Prabhupāda: Care este acea contradicție? Te rog explică.

Devotat: Se pare că ... Ne-ai explicat mai înainte că nu ar trebui să încercăm să ne rugăm ca să fim eliberați din acest ocean material. Ar trebui doar să încercăm să-l slujim pe Kṛṣṇa oriunde am fi. A fi eliberat din oceanul morții pare a fi un argument pentru a-l scoate pe El din acest ocean material. (Indistinct)

Prabhupāda: Na dhanaṁ na janam, mama janmani janmanīśvare bhavatād bhaktir ahaitukī (CC Antya 20.29, Siksastaka 4). Lasă-mă să fiu în serviciul Tău. Aceasta este rugăciunea. Și o altă rugăciune este:

ayi nanda-tanuja kiṅkaraṁ
patitaṁ māṁ viṣame bhavāmbudhau
kṛpayā tava pāda-paṅkaja-
sthita-dhūlī-sadṛśaṁ vicintaya
(CC Antya 20.32, Siksastaka 5)

Alta, că "Tu fixează-mă pur și simplu ca un fir de praf pe picioarele Tale de lotus". Deci într-o śloka El spune: "Angajeză-Mă în slujba Ta", într-o altă śloka El spune: "Fixează-Mă ca praful pe al Tău ..." - Care este diferența? Nu e nici o diferență.