MO/Prabhupada 0704 - Cântă Hare Kṛṣṇa și folosește acest instrument (urechea) ca să auziLecture on BG 6.46-47 -- Los Angeles, February 21, 1969

Prabhupāda: Da?

Viṣṇujana: Prabhupāda? În lumea materială există instrumente pentru a măsura diferite tipuri de energie. Cum se poate măsura, cu ce fel de instrument, cum se face asta, ca să se măsoare energia spirituală?

Prabhupāda: Energia materială ... Întrebarea ta este, la fel ca energia și curentul electric?

Viṣṇujana: Putem măsura asta cu un anumit instrument. Dar care este instrumentul pentru măsurarea energiei spirituale a lui Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Instrumentul pe care îl ai. Această mṛdaṅga și talgerele. Doar vibrează. Este un instrument foarte simplu. Instrumentul este limba ta. Cântă Hare Kṛṣṇa. Tu ai asta, toată lumea are, nu trebuie să o cumperi. Instrumentul este urechea ta. Doar auzi vibrațiile. Ai toate instrumentele la tine. Nu trebuie să le cumperi sau să le împrumuți de undeva. Ai limba și ai urechea. Cântă Hare Kṛṣṇa și folosește acest instrument pentru a auzi. Ai terminat. Toată perfecțiunea este acolo. Nu trebuie să fii educat ca un om de știință și filozof, acest lucru sau altceva - nimic. Pur și simplu cântă Hare Kṛṣṇa și auzi asta. Totul este acolo. Toată lumea are aceste instrumente. Nu trebuie să plătești nici un impozit. Dacă folosești energie electrică atunci trebuie să o plătești. Dar aici ai totul complet. Pūrṇam idaṁ pūrṇam adaḥ (Śrī Īśopaniṣad, Invocation). Tot ceea ce este creat de Dumnezeu este complet. Nu vezi acest pământ? Luați existența agregată a acestui pământ. El este complet. Există o cantitate suficientă de apă în mare și în oceane. Lumina soarelui acționează, evaporând apa, care este transformată în nori. Apoi este răspândită peste tot pe pământ și atunci există producție. Și râul curge. Vă umpleți rezervorul cu apă, și există munți, există stoc de apă și tot timpul anului râul curge, furnizează apă. Nu vedeți cât de bun este creierul? Puteți turna apă? Sută… Dacă doriți să evaporați sute de galoane de apă, trebuie să efectuați atât de multe aranjamente mecanice. Și aici, milioane de tone de apă sunt luate imediat din ocean și din mare, și transformate în nori, nori ușori, ca să nu cadă imediat. Vezi? Nu precum un rezervor. Și este stocat pe vârful muntelui și este pulverizat pe tot pământul, astfel încât totul este acolo. Aveți nevoie de apă pentru a produce grâne, legume. Deci totul este acolo.

Pūrṇam adaḥ pūrṇam idam (Śrī Īśopaniṣad, Invocation). Pentru că este produsă de creierul inteligent complet, totul este complet. În mod similar, corpul vostru este de asemenea complet pentru realizarea spirituală. Nu trebuie să căutați alte lucruri externe. Pur și simplu acest sistem de yoga este de a înțelege această completitudine. Totul este complet. Alimentele tale sunt complete, aranjamentul tău este complet, corpul tău uman este complet. Doar încercați să utilizați asta și veți deveni complet eliberați de aceste lucruri, toate durerile vieții. Śabda (indistinct). Vedānta-sūtra, pur și simplu prin vibrații sonore se poate obține eliberarea. Deci această śabda - śabda înseamnă sunet. Śabda (indistinct). Vezi? Deci mașina deja o ai, toată lumea. Foloseste-o. Această metodă simplă. Cântă Hare Kṛṣṇa și auzi. Asta e tot. Da.