RO/Prabhupada 0670 - Atunci când sunteți stabili în Kṛṣṇa, nu mai există mișcare materială

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Pagina precedentă – Video 0669
Pagina următoare - Video 0671 Go-next.png

Atunci când sunteți stabili în Kṛṣṇa, nu mai există mișcare materială
- Prabhupāda 0670


Lecture on BG 6.16-24 -- Los Angeles, February 17, 1969

Devotat: Versetul nouăsprezece: "Fiindcă o lampă într-un loc fără vânt nu se unduiește ..." "

Prabhupāda: Iată exemplul, vezi doar.

Devotat: "... așa că transcendentalistul, a cărui minte a devenit controlată, rămâne mereu ferm în meditația pe Sinele transcendent"(BG 6.20-23).

Prabhupāda: În această cameră, pentru că nu există nici un fel de curent de aer, vezi doar lampa este, flacăra este stabilă. În mod similar, dacă ... Flacăra minții voastre va rămâne la fel de stabilă ca această flacără, dacă absorbiți mintea în conștiența de Kṛṣṇa. Apoi ... Precum flacăra nu este agitată, mintea voastră nu va fi agitată. Și aceasta este perfecțiunea în yoga. Devotat: versetele 20 până la 23: "Stadiul perfecțiunii se numește transă sau samādhi, atunci când mintea este retrasă complet de la activitățile mentale materiale prin practicarea yoga (BG 6.20-23) ".

Prabhupāda: Samādhi înseamnă, samādhi înseamnă ... Să faci vid, este imposibil. Kleśo 'dhikaratas teṣām avyaktāsakta-cetasām(BG 12.5). Unii yoghini spun că te oprești, te faci nemișcat. Cum este posibil să mă fac nemișcat? Sunt spirit în mișcare. Acest lucru nu este posibil. Sensul de a fi fără mișcare, atunci când sunteți stabili în Kṛṣṇa, nu mai există mișcare materială. Aceea este nemișcare. Aceste înclinații materiale nu vă vor mai deranja. Aceea se numește nemișcare. Dar mișcarea voastră pentru activitățile lui Kṛṣṇa va crește. Cu cât creșteți mai mult mișcarea sau activitățile în conștiența de Kṛṣṇa, devii în mod automat nemișcat în activitățile materiale. Acesta este procesul. Dar dacă doriți să fiți nemișcat, doar avem același exemplu - un copil, un copil este neliniștit. Nu poți face copilul nemișcat. Îi dai ceva, un joc, o imagine frumoasă. El o va vedea, se va implica, și va sta nemișcat. Așa este. Deci oamenii sunt nemișcați. Oh, nu nu ... Nu este nemișcare, cum se numește? In mișcare. Dar dacă vreți să-l faceți nemișcat, atunci dați-i un angajament pentru lui Kṛṣṇa. Apoi va fi nemișcat. Și el (indistinct) ... Și asta este realizarea. De ce ar trebui să se implice în conștiența de Kṛṣṇa, dacă nu-și dă seama că "Eu sunt al Lui Kṛṣṇa? Nu sunt materia asta, eu nu sunt al acestei națiuni, nu aparțin de societatea asta, Eu nu sunt al acestui ticălos, eu sunt pur și simplu al Lui Kṛṣṇa. Cunoașterea lui e deplină.

Aceasta este poziția mea. Sunt parte integrantă. Mamaivāṁśo jīva (BG 15.7) - toate aceste entități vii sunt părțile mele integrante. De îndată ce înțelegeți că "sunt parte integrantă a lui Kṛṣṇa" imediat devii nemișcat la activitățile materiale. Da.