RO/Prabhupada 0672 - Când ești în conștiență de Kṛṣṇa, perfecțiunea ta e garantată

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Pagina precedentă – Video 0671
Pagina următoare - Video 0673 Go-next.png

Când ești în conștiență de Kṛṣṇa, perfecțiunea ta e garantată
- Prabhupāda 0672


Lecture on BG 6.16-24 -- Los Angeles, February 17, 1969

Devotat: "Aceasta este o adevărată libertate față de toate nenorocirile care decurg din contactul material. Această yoga trebuie practicată cu hotărâre și cu o inimă nestrămutată. Douăzeci și patru: Trebuie să te angajezi la practica yoga cu hotărâre și credință neclintită. Trebuie abandonate, fără excepție, toate dorințele materiale născute din ego, și se controlează astfel toate simțurile din toate părțile, prin intermediul minții (BG 6.24). Comentariu: Practicantul yoga trebuie să fie determinat și trebuie să îndeplinească practica cu răbdare și fără abatere ".

Prabhupāda: Acum, această determinare poate fi de fapt practicată sau poate fi într-adevăr atinsă, de către cineva care nu se dedă la viața sexuală. Determinarea lui este puternică. Prin urmare, la început s-a spus că "fără viață sexuală", determinarea. Sau viața sexuală controlată. Dacă vă răsfățați în viața sexuală, atunci această determinare nu va veni. O determinare pâlpâitoare, vezi? Prin urmare, viața sexuală trebuie controlată sau abandonată. Dacă este posibil, să se renunțe complet - dacă nu, să fie controlată. Atunci vei fi hotărât. Pentru că determinarea este o treabă corporală. Deci, acestea sunt metodele de determinare. Continuă.

Devotat: "Trebuie să fie sigur de succes la sfârșit și să-și urmeze cursul cu mare perseverență, să nu se descurajeze dacă există o întârziere în atingerea succesului. "

Prabhupāda: Determinarea înseamnă că trebuie să continuăm cu răbdare și perseverență. Nu primesc rezultatul dorit. "Oh, ce este această conștiență de Kṛṣṇa, eu renunț." Nu. Determinarea. Este un fapt. Deoarece Kṛṣṇa spune acest lucru, de aceea asta trebuie să se întâmple. Există un exemplu frumos. O fată este căsătorită, are un soț. Ea dorește să aibă un copil. Deci, dacă ea crede că "Acum sunt căsătorită, trebuie să am imediat un copil". Este asta posibil? Trebuie să ai răbdare. Pur și simplu deveniți o soție credincioasă, slujiți-vă soțul și lăsați-vă iubirea să crească, și pentru că sunteți soț și soție, este sigur că veți avea copii. Dar nu fiți nerăbdători. În mod similar, când sunteți în conștiența de Kṛṣṇa, perfecțiunea voastră este garantată. Dar trebuie avută răbdare, hotărâre. Că trebuie să execut asta. Nu ar trebui să fiu nerăbdător. Această nerăbdare se datorează pierderii determinării. Și cum apare pierderea determinării? Datorită vieții sexuale excesive. Toate acestea sunt consecințe. Continuă.

Devotat: "Succesul este sigur pentru practicantul rigid. În ceea ce privește bhakti-yoga, Rūpa Gosvāmī spune: "Procesul de bhakti-yoga poate fi executat cu succes prin entuziasm, perseverență și determinare, urmând datoria prescrisă în asociația devotaților și prin angajarea completă în activități de bunătate. "

Prabhupāda: Da, continuă.