SL/Prabhupada 0054 - Vsi samo nadlegujejo KrišnoHis Divine Grace Srila Bhaktisiddhanta Sarasvati Gosvami Prabhupada's Appearance Day, SB 6.3.24 -- Gorakhpur, February 15, 1971

Torej Māyāvādī želi dokazati, da je končna resnica nirākāra ali neosebna. Torej Krišna vam da inteligenco: "Ja, daj to znanje naprej. Predstavi to logiko, to logiko, tisto logiko. " Podobno Krišna da... Obstaja Bengalski pregovor o tem kako Bog deluje, nekdo, ki je družinski človek, se moli k Bogu, "Moj dragi Gospod, prosim naj ne bo kraje, vloma, v mojem domu ponoči. Prosim, reši me." Torej nekdo moli svojo molitev, se moli tako. Druga oseba se moli, tat se moli, "Moj dragi Gospod, nocoj bom vlomil v to hišo. Prosim, pomagaj mi, da bi dobil nekaj. " No, kakšno je Krišnovo stališče? (Smeh) Krišna je v srcu vsakogar. Torej Krišna mora izpolniti toliko molitev. Vlomilec, tat in družincki človek, toliko molitev. Torej Krišna se prilagodi ... ampak on je še vedno ... To je Krišnova inteligenca kako se prilagaja. Vsem daje svobodo. In vsi dobijo možnost, ampak še vedno je nadlegovan. Zato Krišna svetuje svojim bhaktam "Ne planirajte ničesar. Ti baraba, ti neumnež, ne delaj mi težav. (Smeh) Prosim predaj se mi. Samo pojdi v skladu s mojimi načrti; srečen boš. Imaš nek načrt in si nezadovoljen; jaz sem tudi nezadovoljen. (Smeh) Jaz sem tudi nezadovoljen. Toliko načrtov prihaja vsak dan, in jaz jih moram izpolniti." Toda on je usmiljen. Če... Ye yathā māṁ prapadyante tāṁs... (BG 4.11).

Torej, razen Krišnov bhakta, vsakdo preprosto daje Krišni težave, težave, težave, težave. Zato se imenujejo duṣkṛtina. Duṣkṛtina, najbolj nizkotni, nizkotneži. Ne planirajte. Sprejmite Krišnov načrt. Sicer boste preprosto povzročali težave Krišni. Zatorej bhakta se ne moli niti za njegovo vzdrževanje. To je čisti bhakta. On ne daje težav Krišni niti za golo vzdrževanje. Če nima vsega potrebnega, bo trpel, se postil; vendar še vedno ne bo prosil Krišno, "Krišna, zelo sem lačen. Daj mi nekaj hrane." Seveda, Krišna je pozoren do njegovih bhakt, ampak načelo bhakte je, da ne vsiljujejo nobenega načrta Krišni. Naj Krišna stori kot želi. Preprosto moramo početi vse v skladu z načrtom Krišne.

Torej, kakšen je naš načrt? Naš načrt je, kot Krišna pravi, sarva-dharmān parityajya mam ekaṁ śaraṇaṁ (BG 18.66). Man-Mana bhava mad-bhakto mad-yājī. Torej, naš načrt je enak. Mi preprosto propagiramo Krišno, "Postanite zavestni Krišne." Moramo pokazati z našim zgledom, kako postajamo vse bolj zavestni Krišne, kako častimo Krišno, kako gremo na ulico da lahko vibriramo Krišnovo ime, transcendentalno ime. Zdaj delimo Krišnov prasadam. Tako daleč kot je možno, naša naloga je spodbuditi ljudi, da postanejo zavestni Krišne. To je vse. V ta namen lahko planirate, ker to je Krišnov načrt. Ampak to mora prav tako biti odobreno s strani Krišne. Ne izmišljajte si lastnih načrtov. Da vas nekdo vodi, je potreben predstavnik Krišne. To je duhovni učitelj.

Obstaja velik načrt in velik projekt. Zato moramo slediti stopinjam mahājan. Kot je tu rečeno, dvādaśaite vijānīmo dharmaṁ bhāgavataṁ bhaṭāḥ. Dejal je da "mi, izbrani mahājane, predstavniki Krišne, vemo, kaj je bhagavata-dharma, kaj je Krišna dharma. " Dvādaśa. Dvādaśa. Dvādaśa pomeni dvanajst imen, ki smo jih omenili: svayambhūr nāradaḥ śambhuḥ ... (SB 6.3.20). Sem že razložil Torej Jamaradža je rekel: "Samo mi, teh dvanajst ljudi, predstavniki Krišne, vemo, kaj je bhagavata-dharma." Dvādaśaite vijānīmaḥ. Vijānīmaḥ pomeni "vemo". Dharmaṁ Bhagavatam bhaṭāḥ, guhyaṁ viśuddhaṁ durbodhaṁ Yam jñātvāmṛtam aśnute. "Vemo." Zato je priporočeno, mahājano yena gataḥ sa panthāḥ (CC Madhya 17.186). Te mahājane, kot so predpisali, to je pravi način za razumevanje Krišne ali duhovno odrešitev.

Torej mi sledimo Brahma-Sampradayo, prvi, Svayambhū. Brahmā. Brahmā, potem Narada, za Narado Vyasadeva. Na ta način, Madhvācārya, Šri Caitanya Mahaprabhu, na ta način. Torej danes, ker sledimo stopinjam Šri Bhaktisiddhante Sarasvati Gosvami Prabhupade torej danes je njegov dan pojavitve. Zato moramo spoštovati ta tithi zelo spoštljivo in moliti k Bhaktisiddhanti Sarasvati Gosvamiju, da "smo lahko vključeni v tvojo službo. Zato nam daj moč, daj nam inteligenco. In naj nas vodi tvoj služabnik. " Torej na ta način se moramo moliti. In mislim, da bomo zvečer delili prasadam.