SL/Prabhupada 0320 - Učimo, kako postati srečniLecture on BG 16.6 -- South Africa, October 18, 1975

Dekle: Śrīla Prabhupāda, čeprav ... so vsa živa bitja sestavni del Krišne. Tudi če se ne predamo Krišni v tem življenju, se bomo na koncu predali njemu, vsak izmed nas.

Puṣṭa Kṛṣṇa: Bomo vsi ... Tudi če se ne predamo Krišni v tem življenju, se bomo sčasoma vsi predali? Bomo na koncu vsi odšli nazaj k Bogu?

Prabhupāda: Hm? Torej dvomiš? Prepričan sem, da vsi tega ne bodo storili. Torej ste brez skrbi. Tega ne bodo vsi storili. Zato Caitanya Mahāprabhu pravi: "Ei rupe brahmāṇḍa bhramite Kona bhāgyavān jiva." (CC Madhya 19.151) Razen če je nekdo bhāgyavān, zelo srečen, ne bo šel domov, nazaj k Bogu. On bo gnil tukaj. Torej gibanje za zavest Krišne pomeni, da se trudimo, da bi bili ljudje bhāgyavān. Če nkdo želi, lahko postane bhāgyavān. To je naš poskus. Ustvarjamo toliko centrov. Učimo, kako postati bhāgyavān, srečen, kako iti nazaj domov, kako biti srečen. Zdaj, če je nekdo srečen, bodo sprejeli navodilo in spremenili življenje. Zato je to poslanstvo. Ampak ne da bi postal bhāgyavān, nihče ne more iti. Srečni. Mi jim dajemo možnost, da postanejo srečni. To je naše poslanstvo. Najbolj žalostno je pridobivanje priložnosti, da postanejo srečni. Vsak od nas lahko razmisli, kako iz nesrečnega življenja priti v srečnejšega. To je gibanje za zavest Krišne, da dajemo priložnost nesrečnim. Vsakdo je nesrečen, vsakdo je lump. Dajemo možnost, kako postati inteligentni in srečni. To je zavest Krišne. Če ljudje niso tako nesrečni in ničvredni, kaj je potem namen pridiganja? Pridiganje pomeni, da morali spreobrniti lumpe in nesrečnike, da postanejo inteligentni in srečni. To je pridiganje. Ampak če ste srečni in inteligentni, ne morete sprejeti zavesti Krišne. To je dejstvo.