SL/Prabhupada 0565 - Učim jih, kako kontrolirati čutePress Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Jurnalist: Permiteți-mi să vă întreb despre ceva de care recent am avut parte foarte mult. Tocmai am început pentru tineri un supliment pentru copii. Și una dintre cele mai ... Ce ar trebui să spun? Acest lucru deosebit care probabil produce cele mai mari schisme între oameni, sau cel puțin dragostea bărbatului și a femeii americane față de Dumnezeu sau urmarea celor Zece Porunci, este problema, cum să o pun, ei bine, e problema sexului. Noi, cei din această țară, suntem învățați și avem fundalul puritan, cum că sexul este un lucru rău. Și cred că suntem, sperăm că vom ieși din ea, dar, atunci când tinerii, o persoană atinge vârsta pubertății ... Aici, în această țară, nu știu din alte țări. Începe să aibă o problemă teribilă, e evident teribilă. Acum spun ceva ce este evident. Cu toții am trecut prin asta.

Prabhupāda: Da, toată lumea.

Jurnalist: Dar se pare că a fost imposibil pentru bisericile occidentale de a da tinerilor ceva de care să se țină cont, astfel încât ei să poată înțelege numărul unu că ceea ce simt este un lucru normal normal și al doilea, cum să-i facă față. Și nu există nimic în cultura occidentală care învață sau ajută o persoană tânără ca să facă față acestui lucru, care este o problemă foarte, foarte dificilă. Și eu am trecut prin ea. Noi toți. Acum, în mesajul tău dai tinerilor ceva concret ...

Prabhupāda: Da.

Jurnalist: ... și dacă da, ce este acela?

Prabhupāda: Da. Da, eu le dau asta.

Jurnalist: Ce?

Prabhupāda: Le cer tuturor discipolilor să se căsătorească. Nu le permit acestor băieți să trăiască cu prietenul, prietena. Nu. Trebuie să te căsătorești, viață de gentilom, să-ți tratezi soția ca pe o asistentă, tratați soțul dvs. ca pe un susținător. În acest fel îi învăț. Acest băiat s-a căsătorit acum patru zile. El este profesor. Eu am atât de mulți discipoli căsătoriți, și ei trăiesc foarte fericit. Fata asta e căsătorită. Anterior, trăiau cu prietena, cu prietenul. Eu nu permit asta. Nu permit asta.

Jurnalist: Ei bine, hai să ... Cum sunt bazele. Ce face cineva de paisprezece, cincisprezece, șaisprezece ani?

Prabhupāda: Același lucru. Desigur, un alt lucru este că noi îi învățăm pe băieții noștri să devină brahmacārī. Brahmacārī. Brahmacārī înseamnă să trăiască în celibat.

Jurnalist: Hm?

Prabhupāda: Howard, explică viața de brahmacārī.

Jurnalist: Da, înțeleg. Hayagrīva: Este controlul simțurilor și el ne învață cum să controlăm simțurile. În general, căsătoria nu are loc până când un băiat nu este de aproximativ 22, 23, 25 de ani.

Jurnalist: Vrei să spui în cultura lui.

Prabhupāda: Da. Alegem o fată, de exemplu, de aproximativ 16, 17 ani, și băieții de cel mult 24 de ani. Eu îi căsătoresc. Vezi? Și pentru că atenția lor este către conștiența de Kṛṣṇa, ei au foarte puțin interes pentru viața sexuală. Vezi? Au un angajament mai bun. Paraṁ dṛṣṭvā nivartate (BG 2.59). Vezi? Noi oferim un substitut. Pur și simplu nu spunem că "să nu o faci", dar le dăm ceva mai bun. Vezi? Apoi, automat "nu o face" vine automat. Vezi?

Jurnalist: La momentul potrivit.

Prabhupāda: Imediat. Oferim un angajament mai bun .

Jurnalist: Ce este asta?

Prabhupāda: La fel ca și băieții și fetele noastre, toți sunt angajați în treburile despre conștiența de Kṛṣṇa, în muncă la templu, de a picta, de a scrie, de a înregistra, în multe lucruri. Și ei sunt fericiți. Ei nu merg la cinema, nu merg la club, ei nu beau, nu fumează. Deci, practic îi pregătesc cum să se controleze. Și există posibilități, pentru că acești băieți și fete sunt cu toții americani. Nu sunt importați din India. De ce au acceptat ei acest lucru? Sistemul este atât de frumos încât lor le-a plăcut asta. Dacă răspândiți acest sistem, totul va fi rezolvat.

Jurnalist: Deci, atunci ...

Prabhupāda: Nu interzicem, ca să nu te amesteci cu femeia, sau să oprești viața sexuală. Nu spunem asta. Dar facem totul reglementat sub conștiența de Kṛṣṇa. Scopul lor este mai înalt. Toate acestea sunt platforme secundare. Prin urmare, totul este frumos.