SL/Prabhupada 0572 - Zakaj ne bi rekli, "Oh, ne morem ti dovoliti, da govoriš v moji cerkvi"Press Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Novinar: Ali menite, da to v resnici z zelo praktičnega stališča ali menite, da ima vaše gibanje priložnost, da se učvrsti tukaj v Ameriki?

Prabhupada: Zdaj vidim, da ima veliko možnosti.

[odmor ...]

Novinar: Torej vaše sporočilo se resnično ne razlikuje od sporočila Mojzesa ali Kristusa ali katerega koli drugega velikega verskega voditelja. Če bodo ljudje sledili etiki Desetih zapovedi , potem je to to.

Prabhupāda: Prosimo ljudi ... Mi ne rečemo, "odrečite se svoji religiji. Pridite k nam." Vsaj sledite svojim lastnim načelom. In ... Tako kot študent. Po zaključku ... V Indiji se včasih zgodi, da čeprav so že na indijski univerzi opravili doktorski izpit. pridejo na tujo univerzo študirat še več. Zakaj torej pridejo? Da bi dobili še več razsvetljenja. Podobno kot katerikoli verski spis, ki mu sledite, v gibanju o zavesti Krišne pa boste dobili še več razsvetljenja, zakaj ga potem ne bi sprejeli, če resno razmišljate o Bogu? Zakaj bi si rekli: "O, jaz sem Kristjan. Sem Žid. Ne morem se udeležiti vašega srečanja." Zakaj bi si rekli: "Oh, ne morem dopustiti, da govoriš v moji cerkvi." Če govorim o Bogu, kakšen ugovor imate?

Novinar: No, ne bi se mogel bolj strinjati z vami. Prepričan sem, da veste in tudi sam se zavedam da še do pred kratkim katolik sploh ni mogel priti sem, ker hodi v drugo cerkev.To se je zdaj spremenilo.