SL/Prabhupada 0592 - Morali bi preprosti misliti na Krišno, to je popolnostLecture on BG 2.20 -- Hyderabad, November 25, 1972

Prabhupāda: To je praksa. Preprosto bi morali misliti na Krišno. To je popolnost. In če vam zaradi tega postane nerodno, ker je toliko stvari, potem obstaja tveganje, da postanete mačka, pes, jelen ali polbog, karkoli.

Indijec: Mahārāja, zakaj bi ...?

Prabhupāda: Yaṁ yaṁ vāpi smaran loke tyajaty ante kalevaram (BG 8.6). Torej, ob smrti, dobiš takšno naslednje telo, kot si ga zaslužiš. To je naravni zakon. (odmor) ... je bil v Rusiji, v Moskvi, tam je bilo veliko mladih mož, ki so komaj čakali, da so lahko sprejeli to gibanje za zavest Krišne. Nekaj sem jih tudi iniciral. Sedaj pa nadaljujejo naprej. Tako kot tudi ti fantje. Torej to ... Zaenkrat je moja izkušnja takšna, kamor koli grem, so ljudje enaki. Na umeten način so jih označili za komuniste... (odmor) ... ljudje, so vsi enaki. Takoj, ko začnemo govoriti o zavesti Krišne, se takoj odzovejo. To je moja izkušnja. Pravzaprav je to dejstvo. V Caitanya-caritāmṛti je rečeno, nitya-siddha kṛṣṇa-prema sādhya kabhu naya, śravaṇādi-śuddha-citte karaye udaya (CC Madhya 22.107). Zavest Krišne je uspavana v vsakem srcu. Je pa onesnažena in prekrita z materialno umazanimi stvarmi. Torej śravaṇādi, śuddha-citte. To pomeni, kot slišite ... Tako kot ti fantje, ti ameriški in evropski fantje, so me najprej prišli poslušati. S poslušanjem pa se je zdaj prebudila njihova zavest Krišne, zdaj pa so jo resno vzeli (premor) Vsi nosijo v sebi zavest Krišne. Naš postopek, gibanje saṅkīrtana, je prebuditi to zavest. To je vse. Tako kot zbudimo človeka ki spi: "Vstani! Vstani!" Uttiṣṭhata jāgrata prāpya varān nibodhata. Torej, to je naš postopek. Ni umetno, da nekoga naredimo zavestnega Krišne. Zavest Krišne je že tam. To je rojstna pravica vsakega živega bitja. Kṛṣṇa pravi, mamaivāṁśo jīva-bhūtaḥ (BG 15.7). Tako kot oče in sin. O ločitvi ne more biti govora. Včasih pa se po naklučju zgodi,da otrok že v otroštvu odide od doma. In pozabi, kdo je njegov oče. To je drugačna stvar. Toda odnos med očetom in sinom se nikoli ne prekine.