SL/Prabhupada 0600 - Nismo pripravljeni predati se, to je naša materialna bolezenLecture on BG 2.23 -- Hyderabad, November 27, 1972

Torej Caitanya Mahāprabhu, ker ljudje narobe razumejo Krišno ... Krišna je v Bhagavad-gīti dejal, "predaj se Mi." Kaj lahko On stori? On je Bog. On je Krišna. Tam vas prosi, pravzaprav vam naroči: "Predajte se Mi. Zaščitil vas bom." Ahaṁ tvāṁ sarva-pāpe ... Toda ljudje še vedno ne razumejo: "O, zakaj naj se predam Krišni? Saj je tudi On človek, kot sem jaz. Mogoče je malo bolj pomemben. Toda zakaj naj se Mu predam? " Ker tu materialna bolezen ne dovoljuje, da bi se predali. Vsi so ponosni: "Jaz sem pomemben." To je materialna bolezen. Če se želite ozdraviti te materialne bolezni, potem se morate predati.

tad viddhi praṇipātena
paripraśnena sevayā
upadekṣyanti te jñānaṁ
jñāninas tattva-darśinaḥ
(BG 4.34)

Torej, če se niste pripravljeni predati ... To je za materialistično osebo težko dejanje. Nihče se ne želi predati. Želi tekmovati. Posamezno, oseba z osebo, družina z družino, narod z narodom, vsi poskušajo postati gospodarji. Kje je vprašanje predaje? Ni vprašanja o predaji. Torej, to je bolezen. Zato Krišna zahteva, da se za zdravljenje te norosti, ali večne kronične bolezni predate. Sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja (BG 18.66). "Potem? Če se predam, bo potem celotna stvar neuspešna? Moj posel, moji načrti, moj, toliko mojih stvari ...? "Ne. "Zaščitil te bom. Jaz bom prevzel odgovornost." Ahaṁ tvāṁ sarva-pāpebhyo mokṣayiṣyāmi mā śucaḥ. "Ne skrbite." To je veliko zagotovilo. Kljub temu nismo pripravljeni na predajo. To je naša materialna bolezen. Zato je Kṛṣṇa spet prišel kot bhakta, samo da bi pokazal, kako se predati Krišni. Caitanya Mahāprabhu. Kṛṣṇa-varṇaṁ tviṣākṛṣṇaṁ sāṅgopāṅgāstra-pārṣadam (SB 11.5.32).

Zato je to gibanje za zavest Krišne zelo znanstveno in odobreno. To ni lažna stvar, nekaj, kar nastane z miselnim naporom. Odobreno je na podlagi vedskega navodila, kot pravi Krišna, sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja (BG 18.66). Tako učimo samo to filozofijo, da vi ... Krišna, tukaj je Krišna, Vrhovna Božja osebnost. Iščete Boga. Ne morete razumeti, kaj je Bog. Tukaj je Bog, Krišna. Njegovo ime, Njegove dejavnosti, vse je v Bhagavad-gīti. Samo sprejmite to in se Mu predajte. In kot pravi Krišna,-manā bhava mad-bhakto mad-yājī māṁ namaskuru (BG 18.65). Torej govorimo isto. Kot je zapisano v Bhagavad-gīti. Ne tolmačimo napačno. Ne bomo pokvarili celotne Bhagavad-gīte. Tega ne delamo. Včasih ljudje, pravijo: "Svamiji, čudovito ste to naredili." Ampak kaj je tu čudovitega? Nisem čarovnik. Moja edina zasluga je, da nisem pokvaril Bhagavad-gite. Predstavil sem jo kakršna je. Zato sem uspešen.

Najlepša hvala. Hare Krišna. (konec)