SL/Prabhupada 0690 - God is Pure, and His Kingdom is Also Pure

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prejšnja stran - Video 0689
Naslednja stran - Video 0691 Go-next.png

God is Pure, and His Kingdom is Also Pure
- Prabhupāda 0690


Lecture on BG 6.35-45 -- Los Angeles, February 20, 1969

Bhakta: "Toda ko se jogi iskreno prizadeva za nadaljnji napredek, očiščen vseh kontaminacij, nato na koncu, po mnogih, mnogih rojstvih prakticiranja, doseže vrhovni cilj (BG 6.45). "

Prabhupada: Da. Torej gre za vprašanje prakse. Tako kot otrok, rojen, ne zna kako kaditi, kako piti - toda z druženjem postane pijanec, kadilec, opojnost. Z druženjem. Torej gre samo za vprašanje druženja. Saṅgāt sañjāyate kāmaḥ. (BG 2.62) Če je druženje dobro… Naša kariera je pokvarjena, ker ne ohranjamo dobre povezanosti. To je tukaj razloženo, da: "Toda ko se jogi iskreno prizadeva za nadaljnji napredek ..." Tako kot tudi v poslu je toliko združenj, korporacij. Ker s članstvom v tej korporaciji cveti določena vrsta poslovanja. Imajo izmenjavo. Lahko opravljajo menjavo, izmenjavo računov, izmenjavo delnic. Zato je povezanost tako pomembna. Če torej postanemo resni za razvoj božanske zavesti, potem je to edina povezanost- ustanovili smo Mednarodno društvo za zavest Krišne. Tukaj se preprosto naučimo metode, kako lahko postanemo božje zavestni. Torej, to je dobra priložnost. Vse vabimo, da se pridružijo, postopek pa je zelo preprost. Preprosto pojte Hare Krišna in začutili boste. Tu ni težkega procesa. Otroci lahko tudi sodelujejo, pravzaprav oni že sodelujejo. Ne potrebujete nobene predhodne kvalifikacije. Da morate imeti opravljen magisterij, diplomo, izpit ali to ali ono. Kakor koli že ste, preprosto pridete in se pridružite tem druženju in postanete zavestni Krišne. To je prednost te družbe. Jasno je. Poskusite razumeti. Nadaljuj. Komentar?

Bhakta: "Oseba, rojena v posebno pravično, aristokratsko ali sveto družino, postane zavestna svojega ugodnega stanja za izvajanje vadbe joge. Z odločnostjo torej začne svojo nedokončano nalogo in se tako popolnoma očisti vseh materialnih onesnaženj. Ko je končno brez vsakršnih onesnaženj, doseže vrhunsko popolnost, zavest Krišne. "

Prabhupada: Res je, poskusite razumeti, da je Vrhovni Gospod ... Bog je čist in tudi Njegovo kraljestvo je čisto, in kdor hoče tja vstopiti, mora biti tudi sam čist. To je povsem naravno, da se morate, če želite vstopati v neko določeno družbo, sami kvalificirati. Obstajajo gotovo ... Kvalifikacija je ... Da se vrnite domov, nazaj k Bogu, kvalifikacija je, da ne bi smeli biti materialno onesnaženi. In kaj je to materialno onesnaženje? Materialna kontaminacija je čutno zadovoljevanje. Neomejeno čutno zadovoljevanje. To je materialna kontaminacija. Torej se morate osvoboditi materialnih onesnaženj. Potem postaneš upravičen vstopiti v Božje kraljestvo. Ta postopek sproščanja ali izpiranja vseh materialnih onesnaženj je sistem joge. Sistem joge ne pomeni, da sedite za petnajst minut, za tako imenovano meditacijo, in nadaljujete vse svoje materialno onesnaževanje. Tako kot če želite biti ozdravljeni od določene vrste bolezni, morate upoštevati predpis, ki ga je predpisal zdravnik. Podobno je v tem poglavju priporočen postopek vadbe joge, kako to morate storiti. To pomeni, da če izvajate predpisane metode, se osvobodite materialne kontaminacije. Potem ste pravzaprav pozicionirani za povezovanje, vzpostavitev povezave z Vrhovnim. To je zavest Krišne.

Naš način je, da vas neposredno povežemo. To je poseben dar Gospoda Caitanye. Da v hipu navežete stik s Krišno. Ker navsezadnje moraš priti do te točke, zavest Krišne. Torej, ta metoda je, da neposredno, takoj ... In je tudi praktična. Tisti, ki nimajo kvalifikacij, pač - preprosto s stikom z društvom so postali zelo napredni v zavesti Krišne. To je praktično. V tej dobi moramo ljudem dati priložnost, neposreden stik. Nobena počasna metoda jim ne bo pomagala, ker je življenje zelo kratko, nimajo veliko sreče, združenje pa je zelo slabo. Zato, neposreden stik - harer nāma (CC Adi 17.21). Preprosto je Kṛṣṇa predstavljen v obliki Njegovega transcendentalnega imena in takoj ko slišiš, stopiš v stik z Njim. Imate naravni instrument, sluh. Preprosto slišiš "Krišna" in takoj postaneš neonesnažen. Nadaljuj.