SL/Prabhupada 0729 - Če sanjasi zagreši žalitev, je ta tiočkratno povečanaArrival Address -- London, March 8, 1975

Prabhupada: Torej, Bhaktivinoda Thakura je pel, jay sakal bipod ... (ob strani :) Zdaj gre. Jāy sakal'bipod, gāi bhaktivinod, jakhon ami o-nām gai, rādhā-kṛṣṇa bolo bolo, bolo re sobāi. Pridiganje Caitanye Mahaprabhuja je, naj od vseh zahtevamo, da pojejo Hare Krišna ali Radha-Krišna. Torej je Bhaktivinoda Thkura dejal, da "Ko prepevam mantro Hare Krišna, potem vse nevarnosti izginejo." Torej je ta kraj, ta materialni svet, nevaren kraj. Padaṁ padaṁ yad vipadām. Vipad pomeni nevarnost, padaṁ padam pa pomeni vsak korak. V materialnem svetu ne morete pričakovati zelo gladkega in mirnega življenja. To ni mogoče. In edino zdravilo je zavetje lotosovih stopal ... Samo Murari. Murari pomeni Krišna.

samāśritā ye pada-pallava-plavaṁ
mahat-padaṁ puṇya-yaśo murāreḥ
bhavāmbudhir vatsa-padaṁ paraṁ padaṁ
padaṁ padaṁ yad vipadāṁ na teṣām
(SB 10.14.58)

Torej vedno obstaja ... Če ostaneš v zelo dobrem čolnu, še vedno, ker je nivo voda ne morete misliti, da bo čoln vedno plul zelo gladko in brez težav. Torej materialni svet je vedno poln težav. Če torej ostanemo v svojem položaju, v svojem standardu, redno prepevamo Hare Krišna, potem bo nevarnosti konec. Nevarnosti prav tako niso stalne. Prihajajo in odhajajo kot spremembe letnih časov. Včasih je zelo vroče; včasih je zelo hladno. Torej, Krišna je svetoval, āgamāpāyino 'nityās tāṁs titikṣasva bhārata (BG 2.14). Torej, naj vas nič ne odvrne od petja Hare Krišna maha-mantre, in ne bojte se , ker obstaja neka nevarnost (nejasna). Vzemite zavetje Krišnovih lotosovih stopal, zapojte Hare Krišna mantro in nevarnosti bo konec.

Toda takšnega nevarnega položaja ne bi smeli ustvarjati. Je že zdaj nevarno. Ker je bil Caitanya Mahaprabhu prav tako tudi zelo previden glede duhovnega življenja. Sannyāsīra alpa chidra bāhu kori mane. Drugi lahko kršijo zakone in izvajajo toliko grešnih dejavnosti, vendar tega nihče ne jemlje zelo resno. Ko pa verska skupina ali sanjasi stori mali prestopek, se to poveča tisočkrat. Zato moramo biti zelo previdni, da ne naredimo ničesar kar bi se lahko povečalo pred očmi javnosti. Ker pridigamo, Pridigamo in zato vedno obstaja demonska stran ki nas želi spraviti v težave. To je naravno. Tudi Hiranjakašipu, ki je bil oče Prahlada Maharadža, ga je tudi spravljal v težave. Če pa bomo ostali iskreni in nadaljevali s petjem, bo teh nevarnosti konec. Ne bojte se. Ne ustavite svojih rednih regulativnih načel in rednih dejavnosti, programa. Nadaljujte s tem. Bodite odvisni od Krišne in postopoma bo vse v redu.

Tako mislim, da bomo za danes zaključili . Čas je, da končamo. Božanstva bi morala iti počivati. Ne bi jih smeli zadrževati. Je že v redu. Hare Krišna.

Bhakte: Jaya Prabhupada.