SL/Prabhupada 0803 - Moj Gospod, prosim, vključi me v svojo službo - to je popolnost življenjaLecture on SB 1.7.19 -- Vrndavana, September 16, 1976

Hare Krišna pomeni Vrhovnega Gospoda in Njegovo duhovno moč. Zato Ga naslavljamo: Hare, "O energija, Gospodova duhovna energija," in Krišna, "O Vrhovni Gospod." Hare Rama, ista stvar. Param Brahman. Rama pomeni Param Brahman, Krišna pomeni Param Brahman in ... Kakšen je pomen naslavljanja, "He Krišna, he Radhe, he Rama, he..." Zakaj? Moralo bi biti nekaj...Zakaj prosiš? "Samo vključi me v svojo službo." To je učil Šri Caitanya Mahaprabhu:

ayi nanda-tanuja kiṅkaraṁ
patitaṁ māṁ viṣame bhavāmbudhau
kṛpayā tava pāda-paṅkaja-
sthita-dhūlī-sadṛśaṁ vicintaya
(CC Antya 20.32, Śikṣāṣṭaka 5)

To je naša molitev. Naša molitev ni, "O Krišna, O Rama, daj mi nekaj denarja, daj mi kakšno žensko." To ni molitev. Seveda lahko na začetni stopnji nekateri molijo tako, vendar to ni śuddha-bhakti, čisto vdano služenje.

Čisto vdano služenje pomeni prositi Gospoda, da nas vključi v čisto vdano služenje. "Gospod moj, prijazno me vključi v Svojo službo." To je popolnost življenja, ko je oseba z ljubeznijo vključena v čisto vdano služenje. Lahko postaneš zelo velik svetnik in živiš na osamljenem kraju in postaneš ponosen, da si postal zelo velika osebnost in ljudje te bodo morda prišli pogledat, rekoč: "Nič več ga ne vidimo; ukvarja se samo še z mantranjem." Moj guru Maharadža je to obsodil. Pravi, mana tumi kisera vaiṣṇava. "Dragi moj um, to je tvoj umski zvarek, misliš, da si postal zelo velik Vaišnava. Ničesar ne delaš in sediš na osamljenem mestu in oponašaš Haridasa Thakura, ki mantra. Torej, to je neumnost. "Mana tumi kisera vaiṣṇava." Zakaj? "Nirjanera ghare, pratiṣṭhāra tare": pridobiti si želiš poceni slavo, kot velik pevec svetih imen. Kajti če nekdo dejansko mantra, zakaj bi ga potem privlačila ženska in bidi? Če je dejansko na takšnem nivoju , kot je Haridasa Thakura, zakaj bi ga potem pritegnile materialne stvari? To je samo lažna predstava. To za navadne osebe ni mogoče.

Zato mora biti običajna oseba tudi fizično dejavna. To ni fizično; to je tudi transcendentalno. Biti vedno vključen v neko službo v zavesti Krišne. To je želeno. Ne da "Oh, postal sem velik učenjak in zdaj sem se naučil, kako postati velik Vaišnava. Mantram štiriinšestdeset krogov in mislim na ženo, nato pa zbogom Govindaji in nasvidenje Vrindavana." Ne sledimo takšnim malopridnostim. Govindaji takšne zlikavce prežene iz Vrindvane. Torej Vrindavana, tisti, ki živi v Vrindavani, mora biti zelo zaskrbljen, kako razširiti slavo Vrindavana-candre po vsem svetu. To je želeno. Ne pa da "Vrindavana-candra je moja zasebna last, jaz pa se usedem na svoje mesto tam, pa čeprav za to nisem usposobljen." Ne, to ni zaželeno. To ni zaželeno. To moj Guru Maharadža obsoja.