SL/Prabhupada 0859 - To je napaka zahodne družbe - Vox Populi, glas ljudstvaRoom Conversation with Director of Research of the Dept. of Social Welfare

Direktor: Toda ljudje bodo rekli, da je to še vedno zelo majhen odstotek prebivalstva.

Prabhupāda: Ne. Ne gre za visok odstotek. Mislim, da je tukaj zelo majhen delež idealnih ljudi. Ljudje bodo videli: "Tu je idealna oseba." Kot to delamo mi. Ker pojejo in plešejo, prihaja veliko tujcev, in oni se tudi učijo, tudi spoštovanje izkazujejo. In postopoma ponujajo svoje služenje: "Prosim, sprejmite me." Primer je boljši od zapovedi. Če imate idealno skupino ljudi, se bodo ti ljudje samodejno učili. Tako želimo. Ampak ne misli... Mislim, da ne najdem idealne skupine ljudi. Tudi pri duhovnikih so težave - gredo v bolnišnico zaradi svoje pivske navade. V bolnišnici sem videl pet tisoč bolnikov, alkoholikov - duhovnikov. Ti duhovniki bi morali biti idealnega značaja. In tudi zagovarjajo homoseksualnost. Kje je torej idealen človek? Če gre duhovniški razred v bolnišnico zaradi pijače, in dovoljujejo poroko med moškim in moškim - homoseksualnost, kje je potem idealen značaj?

Direktor: Ampak homoseksualnost je pri nas bolezen...

Prabhupāda: Kaj?

Direktor: Homoseksualnost je bolezen. Zakaj bi...?

Bhakta: Rekel je, da gre za bolezen.

Direktor: To je bolezen. Zato, ker nekdo ne vidi prav, zakaj bi ga kaznovali? Ne morete kaznovati osebe, ki je homoseksualna. To pravi naša družba.

Prabhupāda: No, kakorkoli že, duhovniški razred, ki sankcionira (dovoljuje) homoseksualce.

Direktor: Pardon?

Prabhupāda: Sankcioniranje. Dovoljujejo homoseksualce.

Direktor: Ja, pravimo...

Prabhupāda: Poročali so, da je moškega in moškega poročil duhovnik. V New Yorku je časopis Stražni stolp. To je krščanski list. V tem listu sem videl, da obsojajo, da duhovnik dovoljuje poroko med moškimi. In sprejemajo resolucijo, homoseksualnost je normalna, "V redu." In v Perthu ste dejali, da študentje razpravljajo o istospolnosti na pozitiven način. Kje je torej idealen človeški karakter? Če želite nekaj oprijemljivega, izurite ljudi, da postanejo idealni. To je to gibanje zavesti Kṛṣṇe.

Direktor: Kaj pravite... Ljudje pravijo, da kar je idealno za vas, ni nujno idealno za nekoga drugega.

Prabhupāda: Dajem primer idealnega karakterja.

Direktor: Ja, ampak to je eno mnenje.

Prabhupāda: Ne. To ne bo odvisno od nekega mnenja. Mnenje, kakšna je vrednost mnenja, če so ljudje vsi osli? Teh mnenje ne moremo upoštevati. Človek bi moral sprejeti, kar je določeno v šastri. Brez lastnega mnenja. Kakšna je korist od sprejemanja mnenja osla? Ljudje so torej usposobljeni tako kot psi in osli, kakšna je potem korist od njihovega mnenja? Če želite izvršiti nekaj pravilno, morate to storiti na pravilen način. Tako kot takrat, ko smo uvedli zapoved "Brez zunajzakonske spolnosti." Nikoli me ni skrbelo za njihovo mnenje. Mnenje... Takoj bo o tem razprava. In kakšna je korist od njihovega mnenja? To je treba razumeti. To je napaka zahodne civilizacije. Vox populi, glas ljudstva. Toda kakšna je vrednost te javnosti? Pijanci, kadilci, mesojedci, ženskarji. Kaj je... To niso prvovrstni ljudje. Torej, kakšna je korist od mnenja tretjerazrednih, četrtorazrednih ljudi? Takšnega mnenja ne zagovarjamo. Kar je rekel Kṛṣṇa, to je pravi standard - to je vse. Kṛṣṇa je Vrhovna Božanska Osebnost in Njegova verzija je dokončna. Brez mnenja, brez demokracije. Ko greste k zdravniku na zdravljenje, zdravnik ne izda recepta po mnenju drugih bolnikov: "Zdaj predpisujem to zdravilo za tega gospoda. Povejte mi svoje mnenje." Ali to počne? Zdaj bodo vsi bolniki povedali svoje mnenje ali kako? Zdravnik je popolna oseba. Karkoli je napisal na recept, to je pravilno in to moramo sprejeti. Ampak tukaj na zahodu.... za vse je potrebno javno mnenje.