SV/Prabhupada 0177 - Krishnamedvetande är evigt ett faktum

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Krishnamedvetande är evigt ett faktum
- Prabhupāda 0177


Lecture on SB 1.15.28 -- Los Angeles, December 6, 1973

Så vi har fått denna intima relation. Så när vi kommer till den positionen att förstå vår intima relation med Gud, eller Krsna, som kallas svarupa-siddhi, svarupa-siddhi. Svarupa-siddhi innebär förverkligandet av perfektion, svarupa-siddhi. Så här säger Suta Gosvami sauhardena gadhena, santa. Om en gammal vän möter en annan gammal vän, blir de mycket glada. På samma sätt, om fadern möter det förlorade barnet, blir han mycket glad och barnet blir också glad. Mannen, frun separerad, återigen de möts. Så de blir mycket glada. Det är helt naturligt. Herren och tjänaren efter många, många år, om de åter möts, blir de mycket glada. Så vi har fått vår relation med Krsna, på så många sätt, santa, dasya, sakhya, vatsalya, madhurya. Santa, santa betyder neutral, helt enkelt att förstå den Högste. Dasya innebär ett steg framåt. Precis som vi säger "Gud är stor." Det är santa, att uppskatta Guds storhet. Men det finns ingen aktivitet. Men när du går steg framåt, att "Gud är stor. Så jag tjänar så många sällskap, vänskap, kärlekar, katter, hundar och så många jag älskar. Varför inte låta mig älska det största? " som kallas dasya.

Bara att inse att Gud är stor är också mycket bra. Men när du frivilligt går framåt, "Nu varför inte tjäna ?"den Högsta? Precis som från vanliga tjänster, de som är engagerade i tjänst, de vill försöka ändra från lägre tjänst till högre tjänst. Tjänsten är där. Men högre tjänst är om någon får statlig tjänst. Han tycker att det är mycket fint. Så på samma sätt som vi tjänar, när vi önskar att tjäna den Högste, det kommer att ge oss fridfullt liv. Det är santa, dasya. Sen tjänsten med vänskap. Tjänst, herre och tjänare ger tjänst, men när tjänaren blir mycket intim det är vänskap. Jag har sett det praktiskt i Calcutta. Dr. Bose, hans chaufför var hans bästa vän. När han satt i bilen, han öppnade hela sitt sinne med chauffören Så denna chaufför , blev hans nära vän. Alla förtroliga samtal med chauffören. Det händer så. Om tjänaren blir mycket konfidentiell, öppnar herren sitt sinne. Han pratar med honom vad han ska göra. Så det här kallas plattformen av vänskap. Och ytterligare avancemang ... Precis som relationen med far och son, mor och son. Detta kallas vatsalya, och till sist äktenskapliga kärleken. Så på detta sätt är vår ställning med Krsna på ett eller annat sätt. I vördnad, i tjänande, som vän, som faderlig tillgivenhet, eller som äktenskapliga älskare Så vi måste återuppliva det. Och så fort du återupplivar någon av dem, intimitet, då blir vi glada, eftersom det är evigt. Samma exempel ... Fingret, så länge det är separerat, är det inte glad. Så snart det anslutit sig är det lyckligt. På samma sätt har vi fått vår eviga relation med Krsna. Nu är vi skiljda åt, men så snart vi förenar oss med Honom igen blir vi yenatma suprasidati.

Därför är Krsnamedvetna rörelsen till nytta för alla, bara försök att återuppliva ditt ursprungliga medvetande. Det är redan där,nitya-siddha krsna-bhakti. Vårt Krsnamedvetande är ett evigt faktum. Annars ni europeiska, amerikanska pojkar och flickor, ni, tre eller fyra år sedan, ni visste inte vad som är Krsna. Varför är du så mycket fäst vid Krsna? Varför är du fäst? Om du inte är fäst vid Krsna , kan du inte offra din dyrbara tid i detta tempel eller predika Krsna's ära. Du har utvecklat en kärlek till Krsna. Annars är ingen så dum att han slösar bort tid. Nej Hur är det möjligt? Man kan säga att Krsna är indier, Krsna är Hindu. Så varför är de kristna intresserade? Är de hinduiska? Nej Krsna är varken hindu eller muslim eller kristen. Krsna är Krsna Och du är en del av Krsna. Denna förståelse - "Jag är hindu," "Jag är muslim," "Jag är kristen", "Jag är amerikansk," "Jag är Indian" - dessa är alla beteckningar. Egentligen är jag andesjäl, aham brahmasmi. Och Krsna är Högsta Brahman, param brahma param dhama pavitram paramam bhavan (BG 10.12).

Så vi har en intim relation med Krsna. Det är ett evigt faktum. Bara att vi måste återuppliva. Sravanadi-suddha-citte karaye udaya. Vi måste skapa. Precis som den unge mannen gillar att älska en ung kvinna och den unga kvinnan gillar att älska en ung man. Det är naturligt. Det är naturligt. Men när de träffas, är det återupplivat. Det är inte att något nytt införande. Det är där. Men av en slump eller i varje fall, när de är i kontakt den kärleksfulla benägenheten ökar. Kärleken ökar. Så vår relation med Krsna, det är naturligt. Det är inte onaturligt. Nitya-siddha. Nitya-siddha innebär att det är evigt faktum. Bara att det är täckt. Det är täckt. Det täckelset måste tas bort. Då är vi omedelbart i relation med Krsna på ett naturligt sätt. Det är fulländning av Krsnamedvetande.