SV/Prabhupada 0422 - Tio förseelser att undvika när man chantar Maha-mantra - 6 till 10

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Tio förseelser att undvika när man chantar Maha-mantra-6 till 10
- Prabhupāda 0422


Lecture & Initiation -- Seattle, October 20, 1968

Prabhupāda: Sen?

Madhudviṣa "Nummer sex: begå synd från styrkan av chantning."

Prabhupāda: Ja. Nu denna initiering, från denna dag kontot, tidigare liv, alla syndfulla aktiviteter, är nu vad som kallas, justerat. Stängd. Det är avslutat. Nu, på grund av att chanta Hare Kṛṣṇa kan du avsluta reaktionerna från dina syndfulla aktiviteter. det betyder inte att du, att du ska upprepa: "Åh, jag ska begå syndfulla aktiviteter och jag skall chanta. Det kommer att justeras. Balansen kommer att bli noll. "Nej, inte så. Gör inte det. Vad som är gjort är gjort. Inte mer. Nu ska det vara ett rent liv. Inget otillåtet sexliv, ingen förgiftning, inget spelande, och inget köttätande. Sluta nu. Det är inte att "Åh, jag chantar Hare Kṛṣṇa. Låt mig gå till hotellet och ta lite kött. "Nej Då blir det en stor synd. Gör inte det. Då kommer chantandet av Hare Kṛṣṇa inte att bära frukt, om du begår förseelse. Nästa?

Madhudviṣa: "Nummer sju. Instruera Herrens namn till trolösa. "

Prabhupāda: Ja. trolösa, de som inte har någon tro, att Herren och Hans namn är absolut. Precis som här i denna materiella värld, är namnet och personen annorlunda. Anta att ditt namn är John. Så om jag chantar "John, John, John" så John kan vara ett hundra miles bort. Det finns inget svar. Men namnet, Guds heliga namn, Gud är närvarande överallt. Precis som TV. TV jag menar, sända från någon plats. Om du har TV-apparaten bilden är omedelbart i rummet. Om det är materiellt möjligt, hur mycket möjligheter finns det då i Kṛṣṇa's andliga namn? Så fort du chantar Kṛṣṇa's namn, det betyder Kṛṣṇa är omedelbart på tungan. Så vilken var det?

Madhudviṣa: Sju? "Instruera det heliga namnet till en trolös."

Prabhupāda: Så, en som inte har någon tro på att Herrens namn och Herren själv är densamma, det är ingen skillnad, han bör inte instrueras om Herrens härlighet. Han bör instrueras för att förstå, men om han är oförmögen att förstå, då ska han inte initieras, eller han kräver lite tid för att förstå. Men du bör alltid komma ihåg att nāma cintāmaṇiḥ kṛṣṇaś caitanya-rasa-vigrahaḥ: (CC Madhya 17.133) Kṛṣṇa och Kṛṣṇa's namn är inte skilt. Så snart du chantar Hare Kṛṣṇa, innebär det att Kṛṣṇa dansar på tungan. Du bör vara försiktig på det sättet. Precis som om Kṛṣṇa... Som ni offrar respekt till er andlige mästare så fort han är närvarande, så om Kṛṣṇa finns på tungan, hur försiktig du bör vara. Så du bör alltid veta att Kṛṣṇa är där. Kṛṣṇa är alltid överallt. Gud är överallt, men vi har ingen insikt. Men detta chantande, så snart som man chantar det heliga namn, betyder att du måste veta. Så genom att associera med Kṛṣṇa blir du renad. Śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ. Precis som när du är nära elden blir du varm, På samma sätt associera med Kṛṣṇa innebär att du blir renad. Så småningom blir du förandligad. Inget mer materiellt. Slut. Detta är processen. Sedan?

Madhudviṣa: "nummer åtta: Jämföra heliga namnet med materiell fromhet."

Prabhupāda: Ja. Nu avhandlas denna funktion. Det bör inte tas som att vi gör något, religiösa ritualer. Nej. Religiös ritual är en annan sak. Detta är... Även om det verkar som ritualer, men det är transcendentalt. Det är över all slags religion. Det är vidare studier. Processen är hur man utvecklar kärlek till Gudomen. Detta är över allt ... Religion innebär i allmänhet, någon form av tro. Men det är inte fråga om tro. Det faktiskt utvecklas, hur mycket kärlek du har till Kṛṣṇa eller Gud. Så det är över alla religioner. Det är inte vanlig religion. Religion betyder ... Anta att du är kristen, jag är hindu. Så snart denna kropp är slut, min kristendom eller religion, allt är slut. Men denna kärlek till Gud kommer inte att avslutas. Det kommer att följa med dig. Alla födelser du går igenom, kommer det att utvecklas. Om du kan avsluta, då går du direkt till Kṛṣṇa, tillbaka till Gudomen, och avslutar all materiell anknytning. Även om du inte kan, då följer det med dig. Tillgång. Det är ... Tillgången kommer inte att minska. Det kommer att öka. Sedan?

Madhudviṣa: "Nummer nio: ouppmärksamhet medan man chantar det heliga namnet."

Prabhupāda: Ja. Medan ni chantar ni skall höra också. Det är meditation. Hare Kṛṣṇa, dessa två ord, Hare Kṛṣṇa, du hör också. Om du hör, då är ditt sinne och tunga båda fängslade. Det är perfekt meditation, i första klass yoga, hörsel och chanta. Sedan?

Madhudviṣa: Sedan slutligen nummer tio: ". Fäst vid materiella ting medan man är engagerad i utförandet av chantning."

Prabhupāda: Ja. Hela processen är att vi kommer att överföra vår kärlek från materia till Gud. Så vi bör försöka minimera. Det kommer att ske automatiskt. Bhaktiḥ pareśānubhavo viraktir anyatra syāt (SB 11.2.42). Om du verkligen utvecklar kärlek till Gudomen, då kommer du naturligt glömma att älska alla dessa materiella nonsens. Det följer. Men man skall försöka också. Du bör ... Detta kommer att ske. Precis som om vi äter, sedan gradvis din önskan efter mat minskar efter att ha ätit. När du är mätt, då säger du, "Jag vill inte ha någon mer. Ja, jag är ..." På samma sätt är Kṛṣṇamedvetande så fint att med utvecklingen av Kṛṣṇamedvetande du glömmer den så kallade materiella nonsensnjutningen. Och när du är i det perfekta stadiet, åh, du bryr dig inte om något av detta materiella nonsens. Detta är testet. Man kan inte säga, "Jag gör framsteg i meditation, men min materiella dragning till all sinnesnjutning är densamma." Det är inga framsteg. Framsteg innebär att du kommer att minimera din dragning till materiell sinnesnjutning. Detta är framsteg. Nu kan du chanta ... Ah, du har fått ... Chanta Hare Kṛṣṇa.