SV/Prabhupada 0569 - "Swamiji, initiera mig" Omedelbart säger jag "Du måste följa dessa 4 principer"

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Föregående Sida - Video 0568
Nästa Sida - Video 0570 Go-next.png

"Swamiji, initiera mig" Omedelbart säger jag " Du måste följa dessa 4 principer"
- Prabhupāda 0569


Press Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Hayagrīva: Snäcka.

Journalist: Jag trodde det var en shofar.

Prabhupāda: Vad är det?

Journalist: En Shofar.

Prabhupāda:: Shofar?

Journalist: Ett judiskt bockhorn.

Prabhupāda:: Denna snäckas ljud anses lovande. Ja. Det är faktiskt snäckans ljud, ja. Så efter att offrat bön till Herren, blåser vi i denna snäcka.

Journalist: Jag antar att jag verkligen har frågat den viktigaste frågan. Inte den viktigaste frågan, men det jag ville veta var igen, varför detta, och om människor som Maharishi, som fick mig och så många människor att tappa intresset. Min dotter var mycket involverad i denna sak för en stund, och hon är väldigt desillusionerad.

Prabhupāda: Ja. Psykologin är att ditt folk, alla västerländska människor, särskilt ungdomar, de längtar efter något, förstår du? Men svårigheten är ... precis som jag. Om någon kommer "Swamiji, initiera mig." Jag säger genast att "Du måste följa dessa fyra principer", och han går bort. Och denna Maharishi han sätter inte någon begränsning, förstår du? Precis som en läkare, om han säger att "Du kan göra vad du vill. Du tar helt enkelt min medicin, du kommer bli botad." Den läkaren kommer att vara mycket omtyckt. Du förstår?

Journalist: Ja. Han dödar en massa människor, men han är mycket omtyckt.

Prabhupāda: Ja. (Skrattar) Och en läkare som säger: "Åh, du kan inte göra detta, du kan inte göra detta, du kan inte äta detta," det är besvärligt. Så de vill ha något. Det är ett faktum. Men på samma gång, de vill ha det väldigt billigt. Därför kommer skojare och lurar dem. De tar tillfället i akt. "Dessa människor vill bli lurade. Låt oss dra fördel." Förstår du. Annars får de till råd att "Du är Gud, alla är Gud. Du skall bara förverkliga dig själv, du har glömt. Du tar detta mantra, och du blir Gud, och du blir kraftfull. Vad du vill kan du kontrollera. Och det finns ingen kontroll över sinnena. Du kan dricka, du kan ha obegränsat sexliv och vad du vill." Personer gillar detta. "Åh, helt enkelt genom femton minuters meditation, ska jag bli Gud, och jag behöver bara betala trettiofem dollar." Så många miljoner människor kommer att vara redo, "Åh, låt mig." Jag menar, trettiofem dollar i ditt land är inte ... Men så mycket, trettiofem multiplicerat med miljoner, det blir trettiofem miljoner dollar. (skrattar) Och vi gråter här eftersom vi inte kan bluffa. Vi säger att om du verkligen vill, måste du följa dessa restriktioner. Vi kan inte tillåta dig att budet är "Du skall inte döda" och jag ska säga, "Ja, du kan döda. Djuret har ingen känsla. Djuret har ingen själ." Vi kan inte bluffa på det här sättet. Förstår du.

Journalist: Jo det är bara om det, att jag ville veta. Det är synd att denna typ av sak, som jag säger, har stängt av en massa barn, en hel del mycket desillusionerade unga människor eftersom ...

Prabhupāda: Så försök att hjälpa oss. Denna rörelse är mycket fin. Det kommer att hjälpa mänskligheten. Det kommer att hjälpa ditt land, hela det mänskliga samhället. Det är en äkta rörelse, det finns inget bluff, inget fusk. Den är auktoriserad. Så jag ber dig att ...

Journalist: Auktoriserad av vem?

Prabhupāda: Auktoriserad av Kṛṣṇa.

Journalist: Finns det i Indien en myndighet som ger licens för människor att predika eller ... Hur sjutton skulle du säga det här?

Prabhupāda: Det finns inte eftersom det i Indien finns så många kyrkor, och de ska vara mycket heliga personer. Så helt enkelt att bli en lärjunge till en helig person är tillräcklig certifikat. Precis som i ditt land, äktenskap kräver vigselbevis. I Indien är det fortfarande inget intyg. Pojkarna och flickorna, de sitter, framför de anhöriga och prästen och äldre personer. De offrar. Jag gör det. Det finns inget intyg. Men fortfarande är deras förbindelse livslång. Vad kan ett certifikat göra? Den ceremonin är så fin, hustru tar "Min man för livet" och mannen tar hustru "Hon är min följeslagare för livet." De kan inte separera. Det finns ingen historia i Indien att det fanns ett intyg. Nej. Men ändå är deras förbindelse så fin, för hela livet. Nu, börjar de bli västerländska, speciellt är jag mycket ledsen att säga att nyligen våra så kallade västerländska ledare de håller på att införa denna Hindu-kod, lagförslag, detta vigselbevis, det ena och det andra. Men förr existerade de inte.