SV/Prabhupada 0572 - Varför skall ni säga

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Varför skall ni säga? " Åh. Jag kan inte tillåta dig att tala i min kyrka"
- Prabhupāda 0572


Press Interview -- December 30, 1968, Los Angeles

Journalist: Tror du att, verkligen, från en mycket praktisk synvinkel, tror du att din rörelse har en chans att göra det här i Amerika?

Prabhupāda: Hittills har jag sett det har stor chans. [paus...]

Journalist: Så ditt budskap skiljer sig egentligen inte från Moses eller Kristus eller någon av de andra stora religiösa ledarna. Om människor kommer att följa etiken från de tio budorden, och följa dem, som dem är är.

Prabhupāda: Vi ber folk ... Vi säger inte att "Du ger upp din denna religion du kommer till oss." Men åtminstone att du följer dina egna principer. Och ... precis som en student. Efter avslutat ... Ibland i Indien händer det att även om de har passerat M.A tentamen i indiska universitet, de kommer till ett utländskt universitet för att studera mer. Så varför kommer han? För att få mer upplysning. På samma sätt kan du följa någon religiös skrift. men om du får mer upplysning här i den Kṛṣṇamedvetna rörelsen, varför ska du inte acceptera det om du menar allvar med Gud? Varför ska du säga: "Åh, jag är kristen. Jag är Judisk. Jag kan inte delta i mötet." Varför ska du säga: "Åh, jag kan inte tillåta dig att tala i min kyrka." Om jag talar om Gud, vad har ni för invändning?

Journalist: Tja, jag kunde inte hålla med dig mer. Jag är säker på att du vet och jag är definitivt medveten om att det är först nyligen som, t.ex. en katolik kunde inte ens komma in här på grund av någon annan kyrka. Det har förändrats.