TR/Prabhupada 0553 - Himalayalara Gitmenize Gerek Yok. Los Angeles Şehrinde Kalın Yeter



Lecture on BG 2.62-72 -- Los Angeles, December 19, 1968

Prabhupāda: Yogiler ve diğer metodlar, zorla duyuları kontrol etmeye çalışıyorlar. "Himalayalara gitmeliyim. Artık daha fazla güzel kadın görmeyeyim. Gözlerimi kapayayım." Bunlar zorla. Duyularınızı kontrol edemezsiniz. Bir sürü örnek var. Himalayalara gitmenize gerek yok. Sırf Los Angeles şehrinde kalıp gözlerinizi Kṛṣṇa'yı görmekle meşgul edin, siz Himalayalara gitmiş birisinden daha fazlasısınızdır. Tüm diğer şeyleri unutacaksınız. Bizim yöntemimiz bu. Konumunuzu değiştirmenize gerek yok. Kulaklarınızı Özgün Haliyle Bhagavad-gītā'yı duymakla meşgul edin, tüm saçmalıkları unutacaksınız. Gözlerinizi Deitinin, Kṛṣṇa'nın güzelliğini görmekle meşgul edin. Dilinizi Kṛṣṇa prasādam tatmakla meşgul edin. Bacaklarınızı bu tapınağa gelmekle meşgul edin. Ellerinizi Kṛṣṇa için çalışmakla meşgul edin. Burnunuzu Kṛṣṇa'ya sunulmuş çiçekleri koklamakla meşgul edin. O zaman duyularınız nereye gidecek? Her cepheden cezbolur Zorla duyularınızı kontrol etmeye ihtiyacınız yok, bakma, yapma, yapma. Hayır. Meşgaleyi, durumu değiştirmek zorundasınız. Bunun size yardımı olacaktır. Devam et.

Tamāla Kṛṣṇa: Açıklama. "Kişinin bir takım yapay yöntemlerle harici olarak duyularını kontrol edebileceği zaten açıklanmıştır, fakat duyular Rab'bın aşkın hizmetiyle meşgul edilmezse her türlü düşüş ihtimali vardır. Tümüyle Kṛṣṇa bilincinde olan bir kişi görüntüde duyusal düzlemde olsa bile, aslında, Kṛṣṇa bilinçli olduğu için, böylesi duyusal aktivitelere karşı ne bağlılığı ne de soyutlanmışlığı vardır. Kṛṣṇa bilinçli kişi yalnızca Kṛṣṇa'nın tatminiyetiyle ilgilenir, başka birşeyle değil. Bu sebeple tüm bağlılık ve soyutlamaların üzerindedir. Kṛṣṇa isterse, adanan normalde hoş olmayan herşeyi yapabilir, ve Kṛṣṇa istemezse, normalde kendi tatminiyeti için yapacağı hiçbirşeyi yapmayacktır. Bu yüzden eylemde bulunmak ya da bulunmamak onun kontrolündedir çünkü o yalnızca Kṛṣṇa'nın emri altında hareket eder. Bu bilinç Rab'bın sebepsiz merhametidir, adananın duyusal düzleme bağımlı olduğu halde erişebileceği (sebepsiz merhametidir)." 65: "Bu şekilde konumlanmış olan kimse için, maddi yaşamın üç katlı ıstırapları artık yoktur. Böylesine mutlu bir haldeyken kişinin aklı istikrarlıdır." 66: "Aşkın bilinçte olmayan kişi ne kontrollü bir zihne ne de istikrarlı bir akla sahip olabilir, ki bu olmaksızın huzur ihtimali yoktur, ve huzur olmadan nasıl mutluluk olabilir ki?" 67...

Prabhupāda: Bu maddi dünyadaki herkes, huzur peşinde, ama duyularını kontrol etmek istemiyorlar. Bu mümkün değil. Tıpkı sizin hasta olmanıza benzer, ve doktor der ki, "Bu ilacı al, bu diyeti yap," ama siz kontrol edemezsiniz. Doktorun talimatına karşın, istediğiniz herşeyi yersiniz. O zaman nasıl iyileşebilirsiniz ki? Benzer şekilde, biz bu maddi doğanın düzensiz halini iyileştirmek istiyoruz, huzur ve bolluk istiyoruz, ama duyuları kontrol etmeye hazır değiliz. Duyuları nasıl kontrol edeceğimizi bilmiyoruz. Duyuları kontrol etmenin gerçek yogik ilkesini bilmiyoruz. O halde huzur ihtimali yok. Kutaḥ śāntir ayuktasya. Tam kelime Bhagavad-gītā'da. Kṛṣṇa bilinciyle meşgul değilseniz, huzur ihtimali yoktur. Yapay olarak, deneyebilirsiniz. Mümkün değildir.