TR/Prabhupada 1055 - Görevlerinizi Yerine Getirmekle Tanrıyı Memnun Edip Etmediğinize Bakın
750522 - Conversation B - Melbourne
Prabhupāda: Herhangi bir departmanda bilgide ilerleme, çok iyidir. Ama amaç ne? Amaç Yüce Rab'bı yüceltmektir. Aynı sizin avukat olmanız gibiç Bize zor bir zamanda yardım ettiniz. Neden? Çünkü siz Rab'bın yüceltilmesinin devam etmesini istediniz, "Bu adamlar iyi yapıyor. Neden taciz edilsinler ki?" Yani bu sizin Rab'bın yüceltimesine yardımcı olduğunuz anlamına gelir. Yani bu sizin bir avukat olarak başarınızdır. Öyleyse bu harekete yardım eden herkes, "Onlat Kṛṣṇa bilincini, Tanrı bilincini yayıyor. Her anlamda yardım görmeliler," bu mükemmeliyettir. Herşeye ihtiyaç vardır, ama Yüce Olanı yüceltme mevzunda noktasına erdirilmelidir. O zaman mükemmeldir. Başka bir yerde... (yan tarafa:) Şu dizeyi bulun:
- ataḥ pumbhir dvija-śreṣṭhā
- varṇāśrama-vibhāgaśaḥ
- svanuṣṭhitasya dharmasya
- saṁsiddhir hari-toṣaṇam
- (SB 1.2.13)
Aynı sizin zor bir durumda bu kuruma yardım etmiş olmanız gibi. Bu da Kṛṣṇa'yı memnun ettiğiniz anlamına geliyor. Bu sizin başarınız. Benim adananlarım zor durumda. Yasal bir yardıma ihtiyaç duydular. Siz bir avukat olarak onlara yardım ettiniz, dolayısıyla Kṛṣṇa'yı, Tanrıyı memnun ettiniz. Hayatın amacı budur. Benim farklı alanlarda çalışmam olsun olmasın - bir avukat, bir iş adamı alim, filozof, bilimadamı ya da bir ekonomist olarak... Bir sürü talep var. Farketmez. Lakin siz başarılı olup olmadığınıza bakın. Ve başarı standardı nedir? Başarının standardı Tanrıyı memnun edip etmediğinizdir. (yan tarafa:) Bunu oku. Ataḥ pumbhir dvija-śreṣṭhāḥ...
Śrutakīrti: Ataḥ...
Prabhupāda: Pumbhir.
Śrutakīrti: Ataḥ pumbhir dvija-śreṣṭhāḥ.
Prabhupāda: Hmm. Bu dizeyi bul.
Śrutakīrti:
- ataḥ pumbhir dvija-śreṣṭhā
- varṇāśrama-vibhāgaśaḥ
- svanuṣṭhitasya dharmasya
- saṁsiddhir hari-toṣaṇam
- (SB 1.2.13)
"Ey iki kez doğmuşlar arasında en iyi olan, kişinin kast bölümlerine ve hayat düzenine göre, dharmasını, belirlenmiş görevlerini yerine getirmekle erişebileceği en yüksek mükemmeliyetin Rab Hari'yi memnun etmek olduğu sonucuna varılır."
Prabhupāda: O kadar. Bu... "Benim mesleğim,işim, yeteneğim, kapasitem ne olursa olsun..." — farklı kategoriler — "Tanrıyı memnun ettim mi etmedim mi?" O zaman başarılıdır. Yasal mesleğinizle Tanrıyı memnun ettiyseniz — siz farklı bir kılıktasınız, farketmez. Her an sadece hizmet edenler kadar iyisiniz. Çünkü onların işi de Tanrıyı memnun etmek. Benzer şekilde, Tanrıyı memnun etmişseniz, o zaman kanunları uygulamakla, aziz kimseler kadar iyisinizdir. Amaş şu olmalı: "Profesyonel görevim ya da mesleki görevimle Tanrıyı memnun ettim mi etmedim mi?" Sdandart budur. İnsanlar bunu benimsesin. Biz şunu demiyoruz, "Pozisyonunu değiştir. Sannyāsī ol ya da mesleğini bırakıp kel kafalı ol." Hayır, biz bunu söylemiyoruz. (güler) Biz doğal olarak. (güler) Yani Kṛṣṇa bilinci budur, öyle ki siz pozisyonunuzda kalın ama görevlerinizi yerine getirmekle Tanrıyı memnun edip etmediğinize bakın. O zaman herşey yolunda olacaktır.