FI/Prabhupada 0062 - Ajatelkaa Krishnaa lakkaamatta
Lecture on SB 1.8.18 -- Chicago, July 4, 1974
Prabhupāda: Ārādhito yadi haris tapasā tataḥ kiṁ. Jos olet kyennyt palvomaan Kṛṣṇaa, ei ole tarvetta tehdä lisää katumusharjoituksia, kieltäymystä... Koska itseoivallukseen tai Jumalan tietämiseen on kovin monia eri tapoja, kieltäymystä, katumusharjoituksia. Joskus menemme metsään, metsään etsimään Jumalaa... On erilaisia menetelmiä, mutta śāstra kertoo, että jos tosiasiassa palvotte Kṛṣṇa, ārādhito yadi haris tapasā tataḥ kiṁ, että ei ole lisää tarvis suorittaa ankaria katumusharjoituksia tai kieltäymystä. Ja, narādhito, narādhito yadi haris tapasā tataḥ kim, ja lopulta vaikeiden... ankarien katumusharjoitusten ja kieltäymyksen suorittaminen, jos, ellette tunne mikä on Kṛṣṇa, mitä hyötyä niistä on? Sellainen on hyödytöntä. Narādhito yadi haris tapasā tataḥ kim, antar bahir yadi haris tapasā tataḥ kiṁ. Vastaavasti, jos voitte nähdä Kṛṣṇan kaksikymmentäneljä tuntia, sisällä ja ulkoisesti, se on kaiken tapasyan päämäärä.
Joten tässä kohden Kṛṣṇa taas sanoo, Kuntī sanoo, että "Vaikka Kṛṣṇa on sisällä ja ulkona, koska meillä ei ole silmiä joilla nähdä Hänet," alakṣyam, "ei Hän ole näkyvissä." Kuten tässä Kṛṣṇa oli läsnä Kurukṣetran taistelussa, vain viisi Pāṇḍavaa, ja heidän äitinsä Kuntī, he saattoivat ymmärtää Kṛṣṇan olevan Jumaluuden Ylin Henkilö. Ja muutama muu kykeni siihen. Joten vaikka Kṛṣṇa oli läsnä, joku piti Häntä tavallisena ihmisolentona. Avajā..., avajānanti māṁ mūḍhā mānuṣīṁ tanum āśritam. Koska Hän oli hyvin ystävällinen ihmisyhteiskunnalle, Hän saapui henkilökohtaisesti. Silti, koska heillä ei ollut silmiä joilla Hänet nähdä, he eivät nähneet. Siksi Kuntī sanoo, alakṣyam, "Et ole näkyvissä, vaikka Sinä olet antaḥ bahiḥ, sarva-bhutanam." Ei, että, antaḥ bahiḥ bhaktoille —vaan kaikille. Kaikkien sydämessä Kṛṣṇa on, īśvaraḥ sarva-bhūtānāṁ hṛd-deśe. Osoittaen, hṛd-deśe, täällä sydämessä, Kṛṣṇa on siellä. Nyt, siis, mietiskely, joogan periaate, on menetelmä jolla voidaan löytää Kṛṣṇa sydämessä. Tätä kutsutaan mietiskelyksi.
Siispä Kṛṣṇan asema on aina yliaistillinen. Jos me hyväksymme tämän transsendentin menetelmän, Kṛṣṇa tietoisuuden, säännöstelevät periaatteet, ja yritämme vapautua syntisestä elämästä. Koska ette voi nähdä Kṛṣṇaa tai ymmärtää Kṛṣṇaa silloin, kun harjoitatte kaikenlaisia syntisiä tekoja. Silloin se ei ole mahdollista. Na māṁ duṣkṛtino mūḍhāḥ prapadyante narādhamāḥ. Ne, jotka ovat duṣkṛtinaḥ... Kṛti merkitsee ansiokasta, mutta duṣkṛti, ansio, käytetään syntisiin toimintoihin. Siksi me pyydämme... Me emme pyydä; tämä on, tarkoitan, sääntömme ja säädöksemme, että henkilön on vapauduttava syntisistä teoistaan. Syntiset teot, syntisen elämän neljä pylvästä, ovat sopimaton sukupuolielämä, lihansyönti, päihtymys ja uhkapelit. Siksipä oppilaitamme neuvotaan... tai ei neuvota, heidän on pakko; muuten he lankeavat. Sillä syntinen ihminen ei voi ymmärtää Jumalaa. Toisaalta meidän tulisi harjoittaa säännösteleviä periaatteita ja antaumuksellista menetelmää, toisaalta meidän tulisi välttää syntisiä tekoja. Silloin Kṛṣṇa on läsnä, ja voitte keskustella Kṛṣṇan kanssa, me voimme olla Kṛṣṇan kanssa. Kṛṣṇa on niin kiltti. Kuten Kuntī keskustelee Kṛṣṇan kanssa kuin veljenpoikansa kanssa, samalla tavoin kuin te voitte keskustella Kṛṣṇan kanssa omana poikananne, aviopuolisonanne, rakastajananne, ystävänänne, herrananne, kuten tahdotte. Olen siis hyvin iloinen tästä, tämän Chicagon temppelin näkemisestä. Te pärjäätte oikein hyvin, ja sali on myös hyvin hieno. Joten jatkakaa palveluasennettanne ja oivaltakaa Kṛṣṇa. Silloin teidän elämänne tulee olemaan menestyksekäs. Kiitos hyvin paljon.
Bhaktat: Jaya! Hari bol!