TR/Prabhupada 0199 - Hergele Sözde Yorumcular, Onlar Krişna'dan Kaçınmak İster: Difference between revisions

(Created page with "<!-- BEGIN CATEGORY LIST --> Category:1080 Turkish Pages with Videos Category:Prabhupada 0199 - in all Languages Category:TR-Quotes - 1973 Category:TR-Quotes - L...")
 
(Vanibot #0023: VideoLocalizer - changed YouTube player to show hard-coded subtitles version)
 
Line 7: Line 7:
[[Category:TR-Quotes - in India, Bombay]]
[[Category:TR-Quotes - in India, Bombay]]
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- END CATEGORY LIST -->
<!-- BEGIN NAVIGATION BAR -- DO NOT EDIT OR REMOVE -->
{{1080 videos navigation - All Languages|Turkish|TR/Prabhupada 0198 - Bu Kötü Alışkanlıklardan Vazgeçin ve Bu Tesbihlerle Hare Krişna Mantrasını Söyleyin|0198|TR/Prabhupada 0200 - Küçük Bir Hata Tüm Planı Bozacaktır|0200}}
<!-- END NAVIGATION BAR -->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<!-- BEGIN ORIGINAL VANIQUOTES PAGE LINK-->
<div class="center">
<div class="center">
Line 15: Line 18:


<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
<!-- BEGIN VIDEO LINK -->
{{youtube_right|k9_mrK2NQsk|Rascal So-called Commentators, They Want to Avoid Kṛṣṇa - Prabhupāda 0199}}
{{youtube_right|QXtqyb9F7i8|Rascal So-called Commentators, They Want to Avoid Kṛṣṇa - Prabhupāda 0199}}
<!-- END VIDEO LINK -->
<!-- END VIDEO LINK -->


<!-- BEGIN AUDIO LINK -->
<!-- BEGIN AUDIO LINK -->
<mp3player>http://vaniquotes.org/w/images/730930BG.BOM_clip.mp3</mp3player>
<mp3player>https://s3.amazonaws.com/vanipedia/clip/730930BG.BOM_clip.mp3</mp3player>
<!-- END AUDIO LINK -->
<!-- END AUDIO LINK -->



Latest revision as of 11:21, 3 October 2018



Lecture on BG 13.8-12 -- Bombay, September 30, 1973

Felsefeden yoksun her anlayış hissiyattan ibarettir. Dini görüşten yoksun her felsefe de zihinsel tahmindir. Bu iki şey biraraya gelmeden, tüm dünyada sürüp gidiyor. Sözde o kadar dini sistem var, fakat felsefe yok. Bu yüzden sözde dini sistemler modern eğitimli kimselerin ilgisini çekmiyor. Onlar ister Hristiyan ister Müslüman, Hindu olsun dinden vazgeçiyorlar. Tamamen formalite, âdetleri sevmiyorlar. Herşeyi felsefeye dayanarak bilmek istiyorlar. Bu da Bhagavad-gītā. Bhagavad-gītā felsefeye dayanır, bu sistem, Kṛṣṇa-bhakti. Bhagavad-gītā Kṛṣṇa-bhakti, Kṛṣṇa'ya adanmışlık, Kṛṣṇa bilinci anlamına gelir. Bhagavad-gītā budur. Bhagavad-gītā, öğreti şudur, man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī māṁ namaskuru (BG 18.65). Bhagavad-gītā budur. "Daima Beni düşün." Kṛṣṇa bilinçli, saf ve basit. Man-manā bhava mad-bhakto mad-yājī māṁ namaskuru (BG 18.65). Kṛṣṇa heryerde Kendi kişiliğini vurguluyor. Aham ādir hi devānām: (BG 10.2) " Ben tüm devatāların kaynağıyım." Mattaḥ parataraṁ nānyat kiñcid asti dhanañjaya (BG 7.7). Ahaṁ sarvasya prabhavo mattaḥ sarvaṁ pravartate iti matvā bhajante māṁ budhā bhāva-samanvitāḥ (BG 10.8) Herşey orada var. Yani sarva dharmān parityajya mām ekam (BG 18.66), mām, aham, "Ben." Yani her dörtlükte, her bölümde, Kṛṣṇa. Mayy āsakta-manaḥ pārtha yogaṁ yuñjan mad-āśrayaḥ. Mayy āsakta, "Bana bağlı olan kişi," āsakta-manaḥ, "zihni Bana bağlı olan, bu yogadır." Yogīnām api sarveṣāṁ mad-gatenāntarātmanā. Mad-gata, tekrardan mat (BG 6.47). Mad-gatenāntarātmanā, śraddhāvān bhajate yo māṁ sa me yuktatamo mataḥ. Öyleyse verilen herşey Kṛṣṇa'yı vurgular. Fakat ahmak yorumcular Kṛṣṇa'yı çıkarmak istiyor. Bu ahmaklık Hindistan'ı mahvetti. Bu ahmak sözde yorumcular Kṛṣṇa'dan kaçınmak istiyorlar. Bu yüzden bu Kṛṣṇa bilinci hareketi bu ahmaklara karşı bir meydan okuma. Şöyle bir meydan okuma, "Kṛṣṇa olmadan Kṛṣṇa yapmak istiyorsunuz. Bu saçmalık."