HR/Prabhupada 0065 - Svatko će biti sretan

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0064
Sljedeća stranica - Video 0066 Go-next.png

Everyone Will be Happy - Prabhupāda 0065


Arrival Lecture -- Gainesville, July 29, 1971

Žena gost: Ima li u pokretu mjesta i za druge osobe koji neizravno služe Krsnu umjesto pjevanjem Hare Krišna cijeli dan?

Prabhupada: Ne, proces je, baš kao ako polijevate vodu na korijen stabla, distribucije vode ide do lišća, grana, grančica, a oni ostaju svježi. No ako zaljevas samo na lišće, List će se osusiti i grančica će također biti suha. Ako ste stavili hranu u stomak, onda će energija da se distribuira na vas prst, na vase dlake, na vase nokte i svugdje. A ako uzmete hranu na ruku i ne stavite u želudac, to će biti beskoristan otpad. Dakle, sva ova humanitarna služba je uzaludna, jer ne postoji svjesnost Krišne. Pokušavaju na toliko mnogo načina da služe ljudsko društvo, ali svi su oni frustrirani u beskorisnom pokušaju, jer ne postoji svjesnost Krišne. A ako su ljudi obučeni da postanu svjesni Krsne, onda će automatski svi biti sretni. Svaki onaj koji se pridruži, jedan, svatko tko će cuti, svatko tko će surađivati ​​- svi će biti sretni. Dakle, naš proces je prirodan proces. Vi volite Boga, a ako ste zapravo stručnjak u ljubavi prema Bogu, prirodno, volite sve. Baš kao osoba svjesna Krsne, jer je on voli Boga, on voli životinje također. On voli ptice, zvijeri, sve. No, tzv humanitarna ljubav znači oni vole neka ljudska bića, ali životinje se ubijaju. Zašto oni ne vole životinje? Jer nesavršeno. No, osoba svjesna Krsne nikada neće ubiti životinju ili praviti životinji čak poteskoce. Da, to je univerzalna ljubav. Ako volite samo svoga brata ili sestru, to nije univerzalna ljubav. Universal ljubav znači da volite sve. Takva univerzalna ljubav može se razviti svjesnoscu Krišne, a ne neki drugi način.

Žena gost: Znam neke od poklonika koji su morali prekinuti odnose, da se tako izrazim, sa svojim materijalnim svjetskim roditeljima i to im daje neki stupanj tuge, jer njihovi roditelji ne razumiju. Sada što im vi kazete da bi im bilo lakše?

Prabhupada: Pa, dječak koji je u svjesnosti Krišne, on daje najbolju sluzbu svojim roditeljima, obiteljima, zemljacima, društvu. Ako nisu svjesni Krsne, kakvu uslugu oni pružaju svojim roditeljima? Uglavnom su razdvojeni. No, kao što je Prahlada Maharaja bio veliki poklonik i njegov otac je bio veliki abhakta (neposlanik), u tolikoj mjeri da mu je otac bio ubijen od strane Nrsimhadeve, ali Prahlada Maharaja, kada mu je Gospodin nalozio da trazi neki blagoslov, on je rekao"Ja nisam trgovac, Gospodine, da dajući vam neku sluzbu trazim nesto za uzvrat. Ispričavam se. " Nrsimhadeve je bio vrlo zadovoljan: "Ovdje je čisti bhakta (posvecenik)." Ali isti čisti bhakta je zatražio od Gospodina, "Gospodine moj, moj je otac bio ateist, i on je počinio toliko uvrijeda, zato se molim da moj otac može biti oslobođen. " I Nrsimhadeva je rekao: "Tvoj otac je već oslobođen, jer si ti njegov sin. Unatoč svim svojim uvrijedama, on je oslobođen, jer si ti njegov sin. Ne samo tvoj otac, nego otac tvog oca, njegov otac i do sedam generacija, oni su svi oslobođeni. " Dakle, ako se vaisnava pojavi u obitelji, on oslobađa ne samo njegovog oca, ali takodjer njegovog oca, njegovog oca, njegovog oca, na taj nacin. To je najbolja usluga za obitelji, da postanu svjesni Krsne. Zapravo, to se i dogodilo. Jedan od mojih studenata, Kārttikeya, majka mu je bila toliki simpatizant društva da je obično kad je htio vidjeti svoju majku, Majka bi rekla: "Sjedi. idem na zabavni ples." To je bio odnos. Ipak, jer je on, ovaj dječak, je svjestan Krsne, on je govorio o Krsni majci mnogo puta. U trenutku majcine smrti upitala je sina: "Gdje ti je Krishna? On je ovdje?" I odmah je umrla. To znači da se u trenutku smrti sjetila Krsna, i odmah je bila isporučena. To je izjavljeno u Bhagavad-giti, Yam Yam vapi smaran loke tyajaty ante kalevaram (BG 8.6). U trenutku smrti, ako se netko sjeti Krsne, onda je život uspješan. Dakle, ova je majka, zbog sina, sina svjesnog Krishne, oslobodila se, bez da je zapravo dosla na svjesnost Krišne. Dakle, to je korist.