HR/Prabhupada 0090 - Sistematski menađment - inače kako bi ISKCON funkcionirao

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0089
Sljedeća stranica - Video 0091 Go-next.png

Otherwise How ISKCON Will Be Done? - Prabhupāda 0090


Morning Walk -- December 5, 1973, Los Angeles

Prabhupada: Svatko pripada Krišninoj obitelji, no trebali bismo sagledati što činiti za Krišnu. Baš kao što je svatko je državljanin države. Zašto čovjek dobiva viši položaj i veliki naslov?

Prabhupada: Zašto? Zato što je priznata.

Sudāmā: Točno.

Prabhupada: Stoga osoba bi trebala služiti i biti jednostavna, a ne ne činiti ništa samo misleći kako "Ja pripadam Krišninoj obitelji", tako ne ide ...

Sudāmā: To nije dobro.

Prabhupada: To nije dobro. To znači da će ... Uskoro opet zaboraviti Krišnu. Ponovno će zaboraviti.

Sudāmā: Zapravo, drugi element je toliko moćan. Ovi ljudi ovdje, i oni su također dio Krišnine obitelji, ali pošto su to zaboravili, onda i na nas utiče njihova zaboravljivost.

Prabhupada: Da. Zaboravljivost znači Maya.

Sudāmā: Da.

Prabhupada: Maya nije ništa. To je zaborav. To je sve. To nema postojanje. Zaboravljivost, to ne stoji. Ali dok god da postoji, vrlo je nelagodna.

Sudāmā: Nekoliko bhakta mi je postavilo pitanje kako se ponekad ne osjećaju sretno? Čak i ako su nezadovoljni, psihički, i dalje bi trebali nastaviti sa svjesnošću Krišne. Ja im kažem, čak i ako su nesretni ...

Prabhupada: Ali ti bi trebao pokazati primjerom. Ako je tvoj primjer opozitan, kako će te slijediti? Primjer je bolji od pravila. Zašto živiš izvan?

Sudāmā: Pa, ja ...

Prabhupada: () ... Zadnji put ovdje mi se je veoma pogoršalo zdravlje, morao sam napustiti ovo mjesto. To ne znači da sam napustio Društvo. Otišao sam u Indiji i oporavio se. Onda sam došao u London. To je sve u redu. Dakle zdravlje može biti uzrok ponekad ... Ali to ne znači da ćemo odustati od društva. Ako mi je zdravlje neprikladno ovdje, odem ... Imamo stotinu centara. No ne možemo otići izvan ovoga univerzuma radi oporavka zdravlja. Morate ostati unutar univerzuma. Zašto onda da idete izvan Društva? ()... Šri Narottama das Thakura kaže: Moramo živjeti sa bhaktama. Zašto sam ja napustio svoju obitelj? Zato jer oni nisu bili bhakte. Zato sam došao... Nasuprot, u starosti, kad bi mi trebalo biti ugodno. Ne. Ne bismo trebali živjeti sa onima koji nisu bhakte, bilo to članovi obitelji ili bilo tko. Poput Maharaja Vibhīṣaṇe. Budući da njegov brat nije bio bhakta, on ga je napustio, ostavio ga je. Otišao je kod Ramačandre. Vibišana. Znate li to?

Sudama: Da.

Hridayananda: Stoga Prabhupada, kada se kaže da sannyasi bi trebao živjeti sam, to znači samo s bhaktama?

Prabhupada: Tko ...! Gdje je rečeno da sannyasi treba živjeti sam?

Hridayananda: Mislim, ponekada u tvojim knjigama.

Prabhupada: Hm?

Hridayananda: Ponekad u tvojim knjigama. Da li to znači sa bhaktama?

Prabhupada: U principu, sannyasi može živjeti sam. No, sannyasijeva je dužnost da propovijeda.

Sudama: Ja to nikada ne želim prestati.

Prabhupada: Hm?

Sudama: Nisam nikad želio prestati propovijedati.

Prabhupada: Propovijedanje, ne možeš proizvesti propovijedanje. Morate učiniti propovijedanje prema principima koje vam je odredio duhovni učitelj. Ne možete proizvesti osobni način propovijedanja. Takav je nalog. Tu mora biti neki lider. Pod vodstvom. Yasya prasādād bhagavat... Zašto je to rečeno? Svugdje, u uredu, postoji neki neposredni šef. Dakle, morate ga zadovoljiti. To je usluga. Pretpostavimo ured, u odjelu postoji nadzornik ureda. I ako tu radite po svom, "Da, radim svoj posao", a nadzornik ureda nije zadovoljan, da li mislite da je ta vrsta službe lijepa? Slično tome, mi smo svugdje postavili neposredne šefove. Dakle, moramo raditi. Sustavno. Ako svatko proizvodi, izmisli svoj ​​način života, onda tu mora postojati i kaos. Sudama: Da, to je istina. Prabhupada: Da. Sada smo svjetska organizacija. Tu je duhovna strana, ali tu je i materijalna strana također. To nije materijalna strana. To je također duhovna strana, znači sustavno upravljanje. U suprotnom, kako će to biti učinjeno? Baš kao što je Gaurasundara prodao kuću, i nema ni traga od novca. Kako to? On nikoga ništa nije pitao. Prodao je kuću, i gdje je novac, nema ni traga.