HR/Prabhupada 0176 - Krišna će uvijek biti s tobom ako ga voliš

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0175
Sljedeća stranica - Video 0177 Go-next.png

Kṛṣṇa Will Remain Perpetually with You if You Love Kṛṣṇa - Prabhupāda 0176


Lecture on SB 1.8.45 -- Los Angeles, May 7, 1973

I mi smo dobili tu mistićnu moć, ali to ne znamo. Takav primjer je dan. Jelen ima miris mošusa u pupku, i taj miris je jako prijatan, i on skaće vamo i tamo, tu i ovdje, posvuda. Gdje je taj miris? One ne zna da je miris u njegovom pupku.Vidite. Miris je u njemu, ali on ga traži, "Gdje je , gdje je?" I slićno tome , mi imao u nama toliko uspavanih uspavanih mistićnih moći.Samo ih nismo svjesni. Ali ako prakticirate sistem mistićne yoge, neki od njih možete razviti. Kao što ptice lete, i mi možemo letjeti. I ponekad poželimo, " Da imam krila kao ptica..." postoji poezija, "Mogao bih odmah otići." Ali ta mistićna moć također postoji unutar tebe. Ako je razviješ kroz prakticiranje yoge, također možes letjeti po zraku.To je moguće. Postoji planet zvan Siddhaloka. Na Sidhhaloki, stanovnici su nazvani...... Siddhaloka znaći da imaju toliko mistićnih moći. Mi pokušavamo doći na mjesec uz pomoć toliko mašina. Oni mogu letjeti. Čim požele mogu krenuti.

I ta mistićn amoć postoji u svima. Mora biti razvijena. Parasya saktir vividhaiva sruyate (CC Madhya 13.65, purport). Imamo toliko mnogo uspavanih moći.To se treba razvijati. Poput Krsne.Recimo proije četri ili pet godina, nisi znao tko je Krsna. Ali razvijanjem dolaziš do spoznaje Krsne, šta je Bog, koji je naš odnos. I ljudski život je namjenjen za razvijanje takve spoznaje,Ne za potragu gdje ej hrana, zaklon , sex. Oni već postoje.Tasyaiva hetoh prayateta kovido na labhyate... (SB 1.5.18). Te stvari , za njima se ne raspitujemo ne tragamo za njima.Oni već postoje. Psotoji dovoljno za ptice i zvijeri.A šta reći o ljudskim bićima. Ali oni su postali takvi nitkovi. Oni samo razmišljaju, gdje je hrana, gdje je zaklon, gdje je sex, gdje je obrana. To je zavedena civilizacija, zavedena. Ne postoji pitanje oko toga...Nema problema oko toga. Oni ne vide da zivotinje nemaju problema, a ptica nema problema. Zašto ljudsko društvo ima taj problem? To uopće nije problem. Pravi problem je kako zaustaviti ovo ponavljanje, rođenja , smrti , starosti i bolesti.To je pravi problem. Pokret za Svjesnost Krsne riješava taj problem. Ako jednostavno shvatimo tko je Krsna, tyaktva deham punar janma naiti (BG 4.9), nema više matrijalnih rođenja.

I pokret za svjesnost Krsne je toliko lijep, ako se spritaljite sa Krsnom, možete onda prićati sa Krsnom. Kao što je Yudhisthira Maharaja zamolio: " Krsna , molim te da milostivo ostaneš sa nama još par dana." I Krsna, ne sam par dana više, Krsna će ostati stalno sa tobom. ako volite Krsnu.

Hvala vam puno.