HR/Prabhupada 0572 - Zašto biste rekli "Oh, ne mogu vam dopustiti da govorite u mojoj crkvi."

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0571
Sljedeća stranica - Video 0573 Go-next.png

Zašto biste rekli "Oh, ne mogu vam dopustiti da govorite u mojoj crkvi."
- Prabhupāda 0572


Intervju za novinare -- 30- prosinca 1968., Los Angeles

Novinar: Da li stvarno mislite, sa praktičnog stajališta, da vaš pokret ima šanse u Americi?

Prabhupada: Koliko sam do sada vidio ima velike šanse. (prekid...)

Novinar: Stoga vaša poruka stvarno nije drugačija od Mojsija i Krista ili nekog drugog velikog religijskog vođe. Ako ljudi budu slijedili Deset zapovijedi, to je to.

Prabhupada: Mi tražimo ljude... Ne kažemo "Odreci se svoje, ove religije. Dođi k nama." No barem slijedite vlastite principe. I... baš kao student. Nakon završetka... Ponekada u Indiji nakon što završe određeni stupanj obrazovanja na Indijskom Sveučilištu, odlaze na strana sveučilišta da bi učili više. Zašto dolaze? Da bi još više prosvjetlili. Slično tome, svaki sveti spis koji slijedite, ako dobijete više znanja u pokretu svjesnosti Krišne, zašto to ne biste prihvatili ako ste ozbiljni što se tiče spoznaje Boga? Zašto bi ste rekli, "Oh, ja sam Kršćanin. Ja sam Židov. Ne mogu doći na vaše sastanke." Zašto biste rekli, "Oh, ne mogu vam dopustiti da govorite u mojoj crkvi." Ako govorim o Bogu, kakve prigovore imate?

Novinar: Pa, slažem se s vama. Siguran sam da znate i svjestan sam da tek odnedavno, na primjer, Katolik nije niti mogao doći ovdje zbog neke druge crkve. To više nije tako.