HR/Prabhupada 0893 - To je unutarnja težnja svakoga. Nitko ne želi raditi

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0892
Sljedeća stranica - Video 0894 Go-next.png

To je unutarnja težnja svakoga. Nitko ne želi raditi
- Prabhupāda 0893


730417 - Lecture SB 01.08.25 - Los Angeles

Bhakta: Prijevod: " Volio bi da se sve nesreće dogode opet i opet tako da bi Te mogli vidjeti iznova i iznova, jer vidjevši Tebe znači da više ne moramo prolaziti kroz ponavljajuća rođenja i smrti."

Prabhupāda: Ovo je jako zanimljiv stih, vipada, nesreće, opasnosti, to je jako dobro ako me takve opasnosti i nesreće podsjećaju na Kṛṣṇu. To je veoma dobro. Tat te 'nukampāṁ su-samīkṣamāṇo bhuñjāna evātma-kṛtaṁ vipākam (SB 10.14.8). Bhakta, kako on dobije opasnu poziciju? Opasnost se mora nalaziti tu. Opasnost...Jer ovo mjesto, ovaj materijalnii svijet je pun opasnosti Ove budalaste osobe,, one to ne znaju Pokušavaju izbjeći opasnosti. To je borba za preživljavanje Svi pokušavaju postati sretni i izbjeći opasnosti. To je posao materijalne prirode Ātyantika-sukham. Ātyantika-sukham. Konačna sreća Čovjek radi i misli. " Neka sada jako puno radim, i neka imam nekakav račun na banci tako da kada ostarim, ću moći uživati u životu bez da išta radim." To je unutarna težnja svakoga. Nitko ne želi raditi. Čim dobije nešto novca želi se povući sa posla, i postati sretan Ali to nije moguće. Ne možete biti sretni na taj način

Ovdje je rečeno : apunar bhava-darśanam (SB 1.8.25).. Prava opasnost je..

Govori o apunaḥ. Apunaḥ znači... Znači ne, i punar bhava znači ponavljanje rađanja i umiranja Prava opasnost je ponavljanje rađanja i umiranja. To se mora zaustaviti A ne ova takozvana opasnost. To je sve... Materijalni svijet je pun opasnosti. Padaṁ padaṁ yad vipadām (SB 10.14.58).. Kao da ste u oceanu Ako ste u oceanu, možda imate veoma jaki brod, siguran brod, ali to nije sigurnost Jer ste na moru, i bilo kada može doći do opasnosti Možda se sjećate u vašoj zemlji, postojao je , što je ono bilo, Titanic?

Bhakta: Titanic

Prabhupāda: Sve je bilo sigurno, ali već na prvom putovanju se potopio, i svi važni ljudi vaše zemlje, su izgubili svoje živote Opasnost postoji jer se nalazite u opasnoj poziciji Ovaj materijalni svijet je sam opasna pozicija Naš posao je... Opasnost je tu Naš posao je da prijeđemo preko oceana čim prije Dokle ste god na oceanu, vi ste u opasnoj poziciji, koliko god vaš brod bio jak. To je činjenica Ne bi vas trebali uzdrmati valovi oceana Samo pokušajte prijeći taj ocean. Idite na drugu stranu. To je vaš posao. Slično, dokle god smo u ovom materijalnom svijetu , uvijek će postojati opasne nesreće, jer to i je mjesto nesreća Naš posao je , čak i u ovim nesrećama, opasnostima, da razvijemo našu svjesnost Kṛṣṇa , nakon što odbacimo ovo tijelo, i vratimo se natrag kući, natrag Kṛṣṇi. To bi trebao biti naš posao. Ne bi nas trebale uzdrmati takozvane nesreće. One nisu takozvane; to je činjenica.