HR/Prabhupada 0896 - Mi distribuiramo knjige, to je svjesnost Krishne

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0895
Sljedeća stranica - Video 0897 Go-next.png

Mi distribuiramo knjige, to je svjesnost Krishne
- Prabhupāda 0896


730417 - Lecture SB 01.08.25 - Los Angeles

Tyaktvā dehaṁ punar janma naiti mām eti kaunteya (BG 4.9). Ako napredujete u svjesnosti Kṛṣṇe, rezultati će biti , nakon što napustimo ovo tijelo... Kṛṣṇa kaže, tyaktvā deham, nakon napuštanja ovog tijela, punar janma naiti, ne rađate se ponovo u ovom materijalnom svijetu. To je potrebno Recimo da mi je jako udobno u ovom trenutku Moj tijelo se nalazi u udobno mjestu, ali smrt je tu, i dolazi sljedeće rađanje nakon napuštanja ovog tijela, ako dobijem tijelo mačke ili psa, koji je onda značaj ovog udobnog mjesta? Jer smrt je sigurna, i janmāntaṁ, tataḥ dehāntaram. Dehāntaram znači da morate prihvatiti drugo tijelo Ako ne znate kakvo ćete tijelo dobiti ... Znate to. To je rečeno u sastrama, ako imate takav i takav mentalitet ,dobiti ćete takvo i takvo tijelo U udobnoj poziciji, ako se zadržim u psećem mentalitetu, onda ću dobiti tijelo psa u sljedećem životu. Koja je onda vrijednost ovog udobnog mjesta? Mogu biti u udobnom mjestu dvadeset godina, pedeset godina, ili čak, tisuću godina. nakon ovog udobnog mjesta, kada napustim ovo tijelo, ako zbog mentaliteta, postanem mačka ili pas ili miš, gjde je onda korist ovog udobnog mjesta?

Ovi ljudi to ne znaju. Misle, posebno u ovom dobu da: "Sada sam u udobnom mjestu. Imam dovoljno novca. Imam dovoljno posjeda. Dovoljno udobnosti, dovoljno hrane. Čim je tijelo gotovo, neću se roditi ponovo Dokle sam god živ, uživati ću u životu." To je moderna filozofija, hedonizam. Ali to nije tako Kuntī je zato anksiozna: apunar bhava-darśanam (SB 1.8.25). Apunar bhava, nema ponavljanja Ako uvijek vidite Kṛṣṇe,to je svjesnost Kṛṣṇe Svjesnost Kṛṣṇe znači da uvijek mislimo na Kṛṣṇu Tvoja svjesnost mora biti aposrbirana u mislima o Kṛṣṇi

I zato dajemo drukčije mogućnosti angažiranja, svjesnosti Kṛṣṇe Ne bi trebali odvraćati našu energiju Sada distribuiramo knjige...To je svjesnost Kṛṣṇe, mi prodajemo knjige Ali ako mislimo da prodaju knjga možemo zamijeniti prodajom nakita, to nije jako dobra ideja To nije dobra ideja. Onda ćemo postati zlatar opet Punar mūṣika bhava. Opet ćemo postati miš Trebali bi biti oprezni. Našu svjesnost Kṛṣṇe ne možemo zamijeniti. Onda ćemo ići u pakao Čak i ako je tu opasnost, patnja u svjesnosti Kṛṣṇe, trebali bi tolerirati To je instrukcija... Trebali bi prihvatiti takvu opasnost . I moliti se Kṛṣṇi Koja je molitva? Tat te 'nukampāṁ su-samīkṣamāṇaḥ(SB 10.14.8).. "Moj dragi Gospodine, ovo je Tvoja velika milost što sam stavljen u ovu opasnu poziciju." To je pogled bhkate. Ne vidi opasnost kao opasnost On kaže " Ovo je milost Kṛṣṇe." Kakva milost? bhuñjāna evātma-kṛtaṁ vipākam. "Po mojim prošlim aktivnostima, trebao sam mnogo patiti. ali ti si ublažio te patnje, i dao mi minimum tih patnji."