HR/Prabhupada 0909 - Stavljen sam u ovu poziciju da izvršim volju moga Guru Maharaja

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0908
Sljedeća stranica - Video 0910 Go-next.png

Stavljen sam u ovu poziciju da izvršim volju moga Guru Maharaja
- Prabhupāda 0909


Lecture on SB 1.8.27 -- Los Angeles, April 19, 1973

Prabhupāda: Krsna kaže da. " Svatko tko Mi se pokušava približiti, postati svjestan Krsne, a u isto vrijeme želi postati materijalno sretan, on nije veoma inteligentan. " To znači da troši svoje vrijeme Naš glavni posao je da postanemo svjesni Krsne. To je glavni zadatak u ljudskom životu Ali ako trošimo vrijeme na materijalni boljitak i zaboravimo na mantranje , onda je to veliki gubitak Takav mentalitet, Krsna kaže: āmi vijña tare keno viṣaya diba. " Ove budale Me pitaju za materijalno bogatstvo odbijajući predano služiti Zašto bi mu dao materijalno bogatstvo? Zapravo ću mu sve što ima , oduzeti." (smijeh) Da. To nije smiješno Kada nam je nešto oduzeto , postanemo jako mrzovoljni. Ali to je test To je rekao Krsna Osobno Yudhiṣṭhira Mahārāji: yasyāham anugṛhṇāmi hariṣye tad dhanaṁ śanaiḥ (SB 10.88.8).

Yudhiṣṭhira Mahārāja je indirektno upitao Krsnu : "Mi kompletno ovisimo o Tebi, i još uvijek jako puno materijalno patimo, naše kraljestvo je oduzeto, naše žene su povrijeđene skoro smo izgorili u kući." Krsna je rekao: " Da , to je Moj prvi zadatak." Yasyāham anugṛhṇāmi hariṣye tad dhanaṁ śanaiḥ. " Ako sam nekome posebno naklonjen, uzeti ću mu sve prihode ." Veoma opasno . Da. Imam praktično iskustvo u ovome Da. To je Krsnina posebna milost Ne želim prepričavati, ali to je činjenica (smijeh) To je činjenica Moj Guru Maharaj mi je rekao kada sam imao dvadeset pet godina "Idi i propovijedaj" Ali mislio sam "Prije svega moram postati bogat čovjek, i onda ću koristit novac za propovijedanje."

To je velika povijest. Imao sam dobru priliku da postanem jako bogat čovjek u poslu Jedan mi je astrolog rekao " Trebao si 'postati kao Birla." Bila je velika šansa , veoma dobra šansa. Bio sam menadžer u velikoj kemijskoj tvornici Pokrenuo sam svoju tvornicu, posao je bio uspješan. Ali sve je propalo Rečeno mi je da moramo izvršiti dužnost koju mi je zadao Guru Maharaj

Bhakte : Jaya, Haribol...

Prabhupāda: Akiñcana-vittāya. Kada je sve bilo gotovo, uzeo sam Krsnu : Ti si jedini.." Zato je Krsna akiñcana-vitta. Kada osoba završi sa svim svojim materijalnim obiljima I sada shvaćam da nisam izgubio , već sam dobio Dobio sam . To je činjenica Izgubiti materijalno obilje zbog Krsne nije gubitak , to je najveći dobitak Rečeno je : akiñcana-vitta. Kada osoba postane akiñcana, ne posjeduje ništa, sve je gotovo, onda jedino bogatstvo za tu osobu postane Krsna Jer je bhakta. Kao što Narottama dāsa Ṭhākura kaže:

hā hā prabhu nanda-suta, vṛṣabhānu-sutā-juta
karuṇā karaha ei-bāra
narottama-dāsa koy, nā ṭheliha rāṅgā pāy
tomā bine ke āche āmāra

Ta pozicija. " Krsna, osim Tebe, nemam ništa drugo. Neman ništa, nikakav posjed. I zato nemoj me odbaciti jer si Ti jedino što imam." Ta pozicija je jako lijepa Ne trebamo ovisiti o ničemu materijalnome, samo o Krsni To je prvoklasna pozicija za svjesnost Krsne I zato se kaže da je Krsna : akiñcana-vittāya. " Kada osoba postane materijalno osiromašena, Ti si jedino bogatstvo." Akiñcana-vittāya. Namaḥ akiñcana-vitta, nivṛtta-guṇa-vṛttaye. " Kada osoba uzme Tebe kao jedino što ima , rezultat je da odmah postaje oslobođen od aktivnosti materijalne prirode." To znači da je postavljen na transcendentalnu poziciju Apsoluta. Akiñcana-vittāya nivṛtta-guṇa-vṛttaye, ātmārāmāya (SB 1.8.27). " U tom trenutku , on postaje sretan s Tobom jer si Ti Krsna. Ti si sretan sa Sobom..."