HR/Prabhupada 0964 - Kada je Krsna bio prisutan na ovoj planeti, On je bio odsutan s Goloke Vrndavan. Ne

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 0963
Sljedeća stranica - Video 0965 Go-next.png

Kada je Krsna bio prisutan na ovoj planeti, On je bio odsutan s Goloke Vrndavan? Ne
- Prabhupāda 0964


720000 - Lecture BG Introduction - Los Angeles

Najveća planeta unutar ovog svemira se zove Brahmaloka, slično, u duhovnom nebu, se nalazi najveća planeta koja se naziva Goloka Vrndavana To je Krsnino mjesto. Krsna se tu nalazi Ali On se može ekspandirati po svojim drukčijim tipovima energije i po svojim drukčijim tipovima inkarnacije Ne znači da kada je Krsna bio prisutan na ovoj planeti, Da je Krsna bio odsutan s Goloke Vrndavan.Ne. Nije to tako Ja sam sad ovdje prisutan, ali nisam u svom stanu Krsni nije to tako. Krsna može biti prisutan svugdje u isto vrijeme, može ostati u svom prebivalištu To je opisano u Brahma-samhiti: goloka eva nivasaty akhilātma-bhūtaḥ (BS 5.37). Iako je u svojem prebivalištu, koje je poznato kao Goloka Vrndavana, može se ekspandirati svugdje...Svugdje. I On je to zapravo uradio Moramo znati kako se ekspandirao. Na kakav način je On u kontaktu s nama To je znanost.

U Bhagavad-giti, ove stvari su objašnjene Krsna se naziva i Paramdhāman. Mjesto na kojem sve počiva Sve počiva. Krsna također kaže, mat-sthāni sarva-bhūtāni (BG 9.4).. Sve, materijalne manifestacije, počivaju na njemu Na cāhaṁ teṣv avasthitaḥ -ali ja nisam tu Kontradiktorne stvari. Sve počiva na njemu, ali ja nisam tu Alli zapravo nije kontradiktorno. Jako je jednostavno za razumijeti Kao sve planete, one počivaju na svjetlosti Ali Sunce je jako daleko od planeta. MIlijunima milja daleko... Počivati na svjetlosti znači počivati na Suncu. To je činjenica Zato Krsna kaže, , mat-sthāni sarva-bhūtāni na cāhaṁ teṣv avasthitaḥ (BG 9.4).. Paraṁ brahma paraṁ dhāma pavitraṁ (BG 10.12)...... Pavitram znači netaknut Kada smo došli u ovaj materijalni svijet.... Mi smo također duhovne duše, brahman, ne jednako dobri kao Parambrahman, Kṛṣṇa, ali opet, jer smo djelovi i dijelići Krsne, mi smo također brahman Pavitram. Pavitram znači čist. Kao što su djelići zlata također zlato Ako je zlato čisto, djelić je također , čist Krsna dolazi u ovaj svijet, mi također dolazimo u ovaj svijet Ali mi smo onečišćeni. Ali Krsna nije onečišćen Primjer je kao i u zatvoru, mnogo je zatvorenika ali kralj, ili kraljev predstavnik, ministar odlazi u zatvor , da bi napravio inspekciju, vidio kako stvari stoje ali to ne znači da je kralj ili njegov ministar također zatvorenik.

On nije zatvorenik. Ali mi , živa bića, mi smo se zapetljali unutar ovih materijalnih guna prirode Ali Krsna se nikada ne zapetlja u ove gune materijalne prirode I zato se naziva pavritam paramam. Aposlutno čist Bhavan, bhavan znači Ti , Tvoje Gospodstvo i purusam. Purusam znači da se naziva osobom Bog nikada nije impersonalan. Bog je osoba Osoba kao ti i ja I kada se On pojavio na ovoj planeti , kao ljudsko biće, s dvije ruke, dvije noge... Hodajući kao ljudsko biće, pričajući, ponašajući se kao ljudsko biće, sve Bog je Purusam. Purusam znači čovjek želim reći muškarac. Ne žena, muškarac Bez da postane muškarac osoba ne može biti uživatelj Na drugom mjestu je rečeno da je Krsna Vrhovni Uživatelj Čim se upotrijebi riječ , uživatelj, on mora biti purusam, muškarac To je opisano. Arjuna Ga je razumio On je purusam. Param Purusam, Vrhovna Osoba Na drugom mjestu Krsna je opisan kao Purusottam. najbolji od muškaraca Zato, purusam sasvatama. Sasvatam znači vječan