HR/Prabhupada 1011 - Morate od Boga naučiti što je religija. Ne izmišljate svoju religiju

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 1010
Sljedeća stranica - Video 1012 Go-next.png

Morate od Boga naučiti što je religija. Ne izmišljate svoju religiju
- Prabhupāda 1011


750713 - Conversation B - Philadelphia

Prabhupāda: Tko je ovaj gospodin?

Bhakta: To je moj otac

Prabhupāda: Oh. Hvala vam puno (smješka se)

Otac: Vaša milosti...

Bhakta : i moja majka .

Majka: Hare Krsna.

Prabhupāda: Oh. Vi ste toliko sretnici. Imate tako dobrog sina

Otac: Hvala vam.

Prabhupāda: Da. I on vam pruža najbolju službu tako što postaje svjestan Krsne

Otac: Najbolje što?

Bhakta: Službu

Prabhupāda: Nemojte misliti da je on van kuće, izgubljen.Ne On vam pruža najbolju službu

Otac: Da, mi smo jako zadovoljni s njim, i uvijek smo bili Hvala vam što mu pomažete da pronađe sreću. To je nešto što je uspio pronaći u vašem pokretu (nejasno)

Prabhupāda: Hvala vam. Oni su jako dobri momci

Otac: Ono što je meni fascinatno je ta snaga kojom održavate tempo Možete li mi reći kako to uspijevate?(smijeh) Ja sam možda malo mlađi od vas , i imam poteškoća u održavanju koraka

Prabhupāda: Ovaj proces je izvorni, proces koji sam preporučio i kojeg oni prate . Onda je to sigurno

Bhakta: Da. Ono što on govori je da naš način življenja će vam omogućiti da imate snagu, obožavajući Boga

Prabhupāda: Kao i doktor. On vam daje lijek i proces, dozu, kako uzeti lijek i dijetu Ako pacijent prati upute , ona je izliječen .(pauza) To je prilika , ljudskog života Ljudska bića mogu prihvatiti realizaciju Boga Nije bitno gdje je rođen . Ili u Indiji ili van Indije , to nije bitno Ljudsko biće ga može prihvatiti To je razlika između životinjskog života i ljudskog života Životinja, pas, on samo zna kako lajati , to je sve. On nemože naučiti ovaj proces Ali ljudsko biće . Ono ima inteligenciju, svako ljudsko biće U ovom obliku ljudskog života , ako ne prihvatimo ovaj proces proces kako postati svjestan Krsne, onda ćemo ostati psi Jer gubimo priliku

Otac: Što to svjesnost Krsne ima više za ponuditi ljudima u usporedbi s drugim religijama?

Prabhupāda: Ovo je religija Već sam objasnio da religija uči kako voljeti Boga To je religija. Kada nema ljubavi prema Bogu , to nije religija Religija znači-već samo objasnio- poznavati i voljeti Boga Ako ne znate tko Bog , kako ćete Ga onda voljeti ? To nije religija To se odvija u ime religije Ali znači poznavati Boga i voljeti Ga. Dharmaṁ tu sākṣād bhagavat-praṇitām (SB 6.3.19) (sa strane) Možete li pronaći ovaj stih? Dodaj mu. Ne možeš pronaći?

Nitāi: Da, 3.19.

Prabhupāda: Treće poglavlje , devetnaesto

Nitāi:

dharmaṁ tu sākṣād bhagavat-praṇitām
na vai vidur ṛsayo nāpi devaḥ
na siddha-mukhya asura manuṣyaḥ
kuto nu vidyādhara-cāraṇādayaḥ
(SB 6.3.19)

Prabhupāda: Dharmaṁ tu sākṣād bhagavat-praṇitām: "Religijske principe je dao Bog." Kao zakon. Zakon označava procese aktivnosti koje je dala vlada Ne možete stvoriti zakon sami u kući. Je li to jasno?

Otac: Nije, imam problem zbog prijevoda, bojim se

Jayatīrtha: On kaže da zakon donosi vlada. Ne možete sami donijeti zakon Slično, religiju je izgovorio Bog Ne možete izmisliti svoj vlastiti proces.

Otac: Mislim da ne shvaćam poantu Moje pitanje je bilo što to Hare Krsna svjesnost ima za ponuditi u usporedbi s drugim religijama...

Prabhupāda: To nudi, da budete religiozni , i pokušate razumjeti religijske principe Boga Ako neki odvjetnik, ako netko želi postati odvjetnik, mora naučiti zakone koje je dala vlada. Ne može bez toga postati odvjetnik Slično, ako želite postati religiozni , morate naučiti od Boga što je to religija Ne izmišlljate vlastitu religiju. To nije religija To je prvi princip Ali ako ne znamo tko je Bog , koje je Bog upute dao , onda što je to religija? To je tako. Svi izmišljaju svoju religiju. To je moderna metoda, religija je privatna; svatko može prihvatiti bilo kakvu religiju To je liberalizam, zar ne? Jayatīrtha: Da. Prabhupāda: Pojasni mu Jayatīrtha Shvaćate li? Pokret svjesnosti Hare Krsna je baziran na uputama Veda A Vedska literatura dolazi direktno od Krsne I zato prihvaćamo jedinu istinu koju Krsna kaže, ne prihvaćamo ničije umne špekulacije ili zaključke kao istinu To je problem u tolikom mnogo religija danas, ovise o interpretaciji ili ...Prabhupāda: Izmišljotina Jayatīrtha: ...filozofija običnog čovjeka To je primarna razllika Prabhupāda Mi ne govorimo o ničemu što nije rekao Bog u Bhagavad-giti. I zato je primjenjivo svugdje Iako je na Sanskritu , opet, je dopadljivo Kao da hodate ulicom i na plakatu piše, " Nastavi..."

Jayatīrtha: "Nastavi desno."

Prabhupāda: "Nastavi desno," to je zakon Ne mogu reći " Koji je problem ako nastavim ići lijevo ?" (smijeh) To je prekršaj. Ne možete diktirati Vlada je rekla "Nastavite desno" Morate tako postupiti . To je zakon Ako ga prekršite , onda ste kriminalac. Dobro ćete platit Ali obično, netko misli " Koji je problem ako umjesto da idem desno, skrenem lijevo?" On može tako misliti , ali on nezna da je to prekršaj.