HR/Prabhupada 1045 - A što ja tu mogu reći, svaki nitkov će kazati neku ništariju.Kako to mogu provjeriti?

From Vanipedia
Jump to: navigation, search
Go-previous.png Prethodna stranica - Video 1044
Sljedeća stranica - Video 1046 Go-next.png

A što ja tu mogu reći, svaki nitkov će kazati neku ništariju.Kako to mogu provjeriti?
- Prabhupāda 1045


751002 - Interview - Mauritius

Novinar(4): Indijska filozofija nas uči da svjetlo dolazi s mnogo lampi. A vi propovijedate da...

Prabhupada: Pa što je to?

Brahmananda: On kaže da nas Indijska filozofija uči da svjetlo dolazi s mnogo lampi.

Novinar (4): Vaše se propijedanje sastoji samo iz Bhagavad-gite.

Prabhupada: Da. To je vrhovno svjetlo. Postoje stupnjevi svjetla. Postoji sunčeva svjetlost, a postoji i ova svjetlost.svjetlost ne možete usporediti sa sunčevom.Ovu Svjetlo dolazi odasvud, ali to ne znači da je ova svjetlost i sunčeva svjetlost ista svjetlost.

Novinar(4): Ne, što ja...

Prabhupada: Prvo morate to razumjeti. Pitali ste o svjetlosti. Njaprije morate shvatiti da postoje stupnjevi svjetlosti. Ne možete reći da je ova svjetlost i sunčeva svjetlost ista.

Novinar (4): Ovime, vi hoćete reći da oni koji prihvate svjetlost iz učenja koja dolaze iz Kurana ili Biblije, je maje svjetlo ...

Prabhupada: To je vaš posao da to proučite. No, mi vam dajemo ideju da svjetlost dolazi odasvud. Postoji jedna krijesnica. I ona svjetli, a i sunčeva svjetlost je svjetlost. Ne možete misliti da je svjetlost koja dolazi od krijesnice i od sunca iste. Na vama je da uvidite koja je svjetlost od krijesnice a koja je od sunca. To je vaš zadatak.

Novinar (6): (Indijac ): Bilo je sličnih razmatranja, posebno u zemljama trećeg svijeta, da je vaš pokret pod krilom izvjesne, izvjesnih imperijalističkih zemalja. Da li vi...?

Brahmananda: On kaže, da postoje neki navodi da je naš pokret povezan sa izvjesnim imperijalističkim zemljama.

Prabhupada: Neka slobodno govore svakakve gluposti. Što ja tu mogu reći? Svaki nitkov će govoriti ništarije. Kako ja to mogu provjeravati? Postoje toliki nitkovi a mi stoga pokušavamo sve te nitkove pretvoriti u ljudska bića. To je naš program. Tako dugo dok je netko ništarija, on nastavlja pričati ništarije. Što ja tu mogu?

Novinar (4): Swmiji, htio bih saznati jednu stvar. Ovaj stih, odakle ste ste je izvukli, ovaj stih, lāvaṇyaṁ keśa-dhāraṇam? Taj stih, lāvaṇyaṁ keśa-dhāraṇam?

Prabhupada: Da, On je u trećem poglavlju Dvanaestog Pjevanja Srimad-Bhagavatama. 8na stranu) Imaš li sve Bhagavatame, Dvanaesto Pjevanje?

Pusta Krsna: Nemamo ga s nama.

Prabhupada: Dakle, možeš to zabilježiti.