MK/Prabhupada 0031 - Живејте според моите Зборови и моите Упатства

From Vanipedia
Jump to: navigation, search

Живејте според моите Зборови и моите Упатства
- Prabhupāda 0031


Room Conversation 1 -- November 10, 1977, Vrndavana

Прабхупада: Постојат две работи: живот или смрт. И ако умрам, што е тука погрешно? Смртта постои и тоа е сосема нормално.

Џајапатака: За тебе Шрила Прабхупад, да се биде жив или да се умира, нема разлика, затоа што си трансцедентално ситуиран, но ние, кога ќе го напуштиш твоето тело нема повеќе да имаме можност да бидеме во твоето друштво. И тоа е за нас огромна несреќа.

Прабхупада: Само живејте, почитувајќи ги моите зборови и се она на што Ве подучував. Мм.