MO/Prabhupada 0060 - Viața nu poate veni din materieRoom Conversation with Svarupa Damodara -- February 28, 1975, Atlanta

Prabhupāda: Spunem că atunci când viața, entitatea vie, este acolo în materia seminală apoi este pusă în pântecul femeii, apoi corpul se dezvoltă. La început este viața. Acest lucru este practic. Și această viață este parte integrantă din viața supremă. Prin urmare, începutul este Dumnezeu. Janmādy asya yataḥ (SB 1.1.1). Athāto brahma jijñāsā. Deci trebuie să stabilim această teorie în această lume greșit călăuzită ... Și în afară de asta, ei de ce nu pot produce viață din materie? Care este valoarea declarației lor? Că nu au reușit s-o facă. Unde este dovada că viața vine din materie? Fă tu asta.

Svarūpa Dāmodara: Dovada este în curs de investigare.

Prabhupāda: Eh? Asta e un nonsens. Asta e un nonsens. Această dovadă, că de la viață, viața vine, există dovezi, atât de multe dovezi. Un om, un animal, copacii - totul vine din viață. Până acum, nimeni nu a văzut că un om se naște dintr-o piatră. Nimeni nu a văzut asta. Uneori se numește vṛścika-taṇdūla-nyāya. Tu stii asta? Vṛścika-taṇdūla-nyăya. Vṛścika înseamnă scorpion, iar taṇdūla înseamnă orez. Uneori vedem o grămadă de orez, iar scorpionul vine acolo. Dar asta nu este dovada că orezul a dat naștere scorpionului. Nu ați văzut în țara voastră? Noi am văzut-o. Din orez, grămezi de orez, un scorpion, un scorpion mic, iese. Faptul este că părintele scorpionului, își pune ouăle în orez și, după fermentare, scorpionul iese, iar nu că din orez iese scorpionul. Prin urmare, se numește vṛścika-taṇdūla-nyāya. Vṛścika înseamnă scorpion, iar taṇdūla înseamnă orez. Deci "viața vine din materie" - aceasta se numește vṛścika-taṇdūla-nyāya. Viața nu poate veni din materie. Pe lângă asta ... La fel ca atunci când există viață, o entitate vie, corpul crește, corpul se schimbă sau crește, după cum se spune. Dar dacă copilul este mort sau iese mort, corpul nu-i crește. Atunci materia crește din viață.