MO/Prabhupada 0133 - Vreau un student care îmi urmează instrucțiunileArrival Lecture -- San Francisco, July 15, 1975

Deci, uneori, oamenii mă laudă că am făcut ceva minunat prin întreaga lume. Dar eu nu știu să fiu un om minunat. Dar știu un lucru, că eu spun ceea ce a spus Kṛṣṇa. Asta e tot. Nu fac nicio adăugare, schimbare. De aceea eu prezint Bhagavad-gītā așa cum este ea de fapt. Acest merit pe care îl pot lua, că eu nu fac nici o adăugare sau schimbare de nonsens. Și văd practic cum a devenit un succes. Nu am mituit pe atât de mulți europeni și americani. Sunt un indian sărac. Am venit în America cu patruzeci de rupii la mine și acum am patruzeci de crore. Deci nu există magie. Puteți să mergeți către înapoi. Tu dormi. Deci, acesta este secretul, că dacă vrei sincer să devii un guru ... Dacă vrei să trișezi, este altceva. Sunt atât de mulți trișori. Oamenii doresc, de asemenea, să fie înșelați. De îndată ce spunem că "Dacă vrei să devii discipolul meu, va trebui să renunți la patru lucruri: fără sex ilicit, fără intoxicare până la consumul de ceai și fumat, fără hrană cu carne și fără jocuri de noroc " și mă critică: "Swamijī este foarte conservator". Și dacă spun că "Puteți face orice prostii, orice doriți. Luați pur și simplu această mantra și dați-mi 125 de dolari ", aia le va plăcea. Pentru că în America, 125 de dolari sunt nimic. Orice om îi poate plăti imediat. Aș fi colectat milioane de dolari dacă aș fi înșelat așa. Dar nu vreau asta. Vreau un student care urmează instrucțiunile mele. Nu vreau milioane. Ekaś candras tamo hanti na ca tara-sahasrasaḥ. Dacă există o lună pe cer, aceea este suficientă pentru iluminare. Nu este nevoie de milioane de stele. Deci, poziția mea este că vreau să văd cel puțin un discipol care a devenit devot pur. Desigur, am mulți adepți sinceri și puri. Acesta este norocul meu. Dar aș fi fost mulțumit și dacă aș fi afla găsit doar unul singur. Nu este nevoie de așa-numitele milioane de stele. Deci, procesul este acolo și este foarte simplu, și dacă înțelegem toate instrucțiunile din Bhagavad-gītā și apoi studiem Śrīmad-Bhāgavatam ... Sau chiar dacă nu studiați, Caitanya Mahāprabhu a dat o metodă foarte simplă. Acest lucru este recomandat și în śāstra:

harer nāma harer nāma harer nāmaiva kevalam
kalau nāsty eva nāsty eva nāsty eva gatir anyathā
(CC Adi 17.21)

Dacă vrem să studiem literatura vedică, aceasta este foarte bună. Aceasta este o bază solidă. Așa că avem deja cincizeci de cărți. Studiați-le. Deveniți mari învățați în filosofie, în religie, în sociologie. Totul este acolo în Śrīmad-Bhāgavatam, chiar și politica. Și deveniți oameni perfecți, cu cunoștințe depline.4 Și dacă crezi că nu ai timp, nu ești atât de bun la învățat, nu poți citi toate aceste cărți, atunci să cânți Hare Krsna. Oricum vei deveni perfect, fie ambele, fie cel puțin una. Dacă nu poți citi cărți, atunci cântă Hare Kṛṣṇa. Vei deveni perfect. Și dacă citiți cărți și cântați Hare Kṛṣṇa, atunci este foarte bine. Dar nu există nici o pierdere. Dacă cântați Hare Kṛṣṇa mahā-mantra, dar nu puteți citi cărți, nu există nici un rău. Nu există nici o pierdere. Cântările sunt suficiente. Dar dacă citiți, atunci vă veți putea apăra de oponenți. Acest lucru vă va ajuta la munca de predicare. Pentru că în munca de predicare trebuie să răspundeți la atâtea întrebări, trebuie să întâlniți atât de multe elemente opuse, deci dacă sunteți puternici în poziția voastră citind cărți, literatura vedică, atunci deveniți foarte, foarte favoriți ai lui Kṛṣṇa. Kṛṣṇa spune:

na ca tasmāt manuṣyeṣu
kaścit me priya-kṛttamaḥ
(BG 18.69)
ya imaṁ paramaṁ guhyaṁ
mad-bhakteṣu abhidhāsyati
(BG 18.68)

Oricine predică această cunoaștere confidențială, sarva-dharmān parityajya mām ekaṁ śaraṇaṁ vraja (BG 18.66) dacă este în stare să predice acest mesaj lumii, apoi imediat devine foarte, foarte recunoscut de Domnul Suprem.