MO/Prabhupada 0212 - În mod științific, există viață după moarteGarden Conversation -- June 10, 1976, Los Angeles

Prabhupāda: Educația modernă, ei nu pot înțelege că această repetare a nașterii, a morții, a bătrâneții și a bolilor este un necaz. Ei nu înțeleg asta. De ce o acceptă? O acceptă, ei cred că nu există altă cale. Dar dacă există o modalitate de a opri acest lucru, de ce nu o consideră? Hm? Care este valoarea acestei educații? Ei nu pot face distincția între bine și rău. Nimănui nu-i place moartea, dar moartea este acolo. Nimănui nu-i place să devină bătrân, dar bătrânețea e acolo. De ce au pus deoparte aceste mari probleme și sunt mândri de progresul științific al cunoașterii? Ce fel de educație este asta? Dacă ei nu pot distinge între bine și rău, atunci care este rezultatul acestei educații? Educația înseamnă că trebuie să fii capabil să distingi între bine și rău. Dar ei nu pot, sau chiar ei știu că moartea nu este bună, dar de ce nu încearcă să oprească moartea? Unde este progresul? Ei sunt foarte mândri de progresul științei. Unde este avansul? Nu poți opri moartea. Nu poți opri bătrânețea. Puteți produce medicamente avansate, dar de ce nu opriți boala? Luați această pilulă, nu va mai exista boală. Unde este acea știință? Hm?

Nalinīkaṇṭha: Ei spun că lucrează la ea.

Prabhupāda: Aceasta este o altă nebunie. Bluf.

Gopavṛndapāla: Așa cum spunem că conștiența de Kṛṣṇa este un proces gradual, ei spun că progresul lor științific este, de asemenea, un proces treptat.

Prabhupāda: Proces treptat, dar cred ei că vor putea să oprească moartea? Suntem încrezători că ne întoarcem acasă, înapoi la Dumnezeu, Kṛṣṇa. Dar unde este încrederea lor că vor putea să oprească moartea, bătrânețea, boala?

Dr. Wolfe: Cea mai nouă nebunie este acum că spun că încearcă, au stabilit faptul că există viață după moarte.

Prabhupāda: Există.

Dr. Wolfe: Ei încearcă să facă din nou acest lucru științific.

Prabhupāda: Lăsați-i să facă. Din punct de vedere științific, există viață după moarte. Asta spunem în repetate rânduri că trupul copilului meu este mort, s-a dus, a dispărut. Am un corp diferit. Deci după moarte există viață. Acest lucru este practic. Acest Kṛṣṇa spune: tathā dehāntara-prāptiḥ (BG 2.13). Astfel, în mod similar, na hanyate hanyamāne śarīre (BG 2.20). Aceasta este declarația autorității lui Dumnezeu, și practic vedem că avem un corp după un altul, dar eu continui. Deci unde este obiecția? Deci, există viață după moarte. Așa-numita moarte înseamnă anihilarea corpului. Deci, dacă putem să rămânem la acea viață, să nu mai existe moarte, atunci aceasta trebuie căutată. Aceasta este inteligența. Acest lucru este menționat în Bhagavad-gītā, dacă îl înțelegi pur și simplu pe Kṛṣṇa și tu devii apt să te întorci la El, apoi nu mai este moarte.