MO/Prabhupada 0433 - Noi zicem: “Să nu aveți sex ilicit”Morning Walk -- May 13, 1975, Perth

Gaṇeśa: Śrīla Prabhupāda, în Śrī Īśopaniṣad se spune că trebuie să înveți procesul neștiinței, alături de procesul de auto-realizare.

Prabhupāda: Hmm?

Gaṇeśa: În Īśopaniṣad, pravṛtti cu nivṛtti. Cum este asta?

Prabhupāda: Ce sunt acele pravṛtti și nivṛtti?

Amogha: El spune că în Īśopaniṣad, se spune că ar trebui să se învețe procesul de auto-realizare alături de procesul neștiinței.

Prabhupāda: Neștiință, da. Aceea este pravṛtti și nivṛtti. Pravṛtti înseamnă plăcerea simțurilor. Și nivṛtti înseamnă auto-negare. Atunci când spunem că "nu veți avea sex ilicit" și înclinația lor este sexul ilicit, deci este revoluționar. Ele sunt persoane materialiste. Ei doresc să se bucure de sex la cea mai bună capacitate - homosexul, sexul ăsta, sexul ăla, dansul gol, toate înclinate sexual, pravṛtti. Iar noi spunem: "Opriți-vă", nivṛtti. Nu le place, deoarece sunt āsura. Pravṛtti jagat. Ei nu știu că acest lucru este esențial. Ei nu știu asta. Acest lucru este esențial. Tapasā brahmacaryena (SB 6.1.13). Tapasya înseamnă brahmacarya. Așa-numiții swami, ei vin pentru această așa-numită practică de yoga și ... Dar ei înșiși sunt victime ale sexului. Acest lucru se petrece. De fapt, este un bluff - ei au devenit swami și predau un sistem de yoga - pentru că ei nu știu că în primul rând trebuie să oprim acest lucru. Brahmacaryena. Deci, acest bluff se întâmplă în întreaga lume și noi vorbim doar împotriva lor. Murkhayopadeśo hi prakopāya na śāntaye. Dacă dai instrucțiuni ticăloșilor, ei vor fi pur și simplu supărați. Ei nu vor profita de ele. Aceasta este poziția noastră. Toți așa-numiții profesori, filozofi, toți sunt în pravṛtti-mārga. Prin urmare, ei aduc pe cineva: "Interpretarea noastră este astfel." Pravṛtti-mārga. Pentru că dacă ei pot găsi un sprijin din śāstra, atunci ei se gândesc: "Suntem asigurați". Acest lucru se petrece. Pravṛttim ca nivṛttim janā na vidur āsurāḥ. Întreaga lume este plină de asura, descendenți ai lui Hiraṇyakaśipu și este foarte dificil. Dar dacă le dăm șansa de a cânta mantra Hare Kṛṣṇa, ei vor înțelege treptat. (pauză lungă) Dificultatea noastră: așa-numiții swami, preoți, papi, ei sunt de asemenea în pravṛtti-mārga. Toți aceștia sunt preoți, dar au sex ilicit. Pravṛtti-mārga. Deci, ei acceptă: "Da, puteți avea relații homosexuale cu bărbați". Ei obțin căsătoria între bărbați. Tu știi asta? Ei efectuează ceremonia de căsătorie dintre un bărbat și un alt bărbat în biserica deschisă. Ce clasă de oameni sunt ei? Și ei sunt preoți. Doar ca să vezi. Astfel de persoane degradate, băutori ... Au un spital pentru a-și vindeca boala alcoolică. Cinci mii de pacienți dintr-un spital din America, cu toții bețivi, și ei sunt preoți. Doar ca să vezi. Pur și simplu prin îmbrăcămintea lungă, ceea ce se numește, palton?

Śrutakīrti: Manta.

Amogha: Obicei?

Prabhupāda: Manta și cruce, au devenit asta. Și în India, pur și simplu având un șnur, el e un brāhmaṇa. Un șnur de două paisa. Asta e tot.

Paramahaṁsa: Chiar și culi de la gară.

Prabhupāda: Și pur și simplu cu o daṇḍa, unul este sannyāsī. Acest lucru este peste tot în lume. Musulman, având o barbă lungă, el este musulman. Mussuleḥ iman. Musseleḥ înseamnă complet iar iman înseamnă cinstit. Acesta este sensul lui musulman. Complet cinstit, complet dedicat.