MO/Prabhupada 0434 - Nu auzi înșelătorii și nu încerca să-i înșeli pe alțiiMorning Walk -- May 10, 1975, Perth

Prabhupada: Epoca modernă înseamnă toți ticăloșii și nebunii. Deci nu trebuie să-i urmăm pe ticăloși și pe nebuni. Trebuie să-l urmezi pe cel mai perfect, pe Krsna.

Paramahamsa: Problema este că toată lumea înșeală. Toată lumea prezintă unele cunoștințe despre asta sau despre aia ...

Prabhupada: Prin urmare, noi l-am acceptat pe Krsna, care nu ne va înșela. Tu înșeli, de aceea îi crezi pe înșelători. Noi nu înșelăm și acceptăm o persoană care nu înșeală. Aceasta este diferența dintre tine și mine.

Ganesa: Dar noi am fost cu toți înșelători înainte să venim la tine, Srila Prabhupada. Am fost cu toții înșelători, deci cum să nu acceptăm pe un înșelător? Cum de noi înșelătorii am acceptat niște cunoștințe de la tine?

Prabhupada: Da, pentru că vorbim ceea ce a spus Krsna. El nu este înșelător. El este Dumnezeu. Vorbesc cu tine, nu asta, cunoștințele mele. Vă prezint ceea ce a spus Krsna. Asta e tot. De aceea eu nu sunt înșelător. S-ar putea să fiu un înșelător, dar din moment ce vorbesc numai cuvintele lui Krsna, de atunci nu mai sunt înșelător. (pauză lungă) Krsna spune, vedaham samatitani (BG 7.26), "Știu trecutul, prezentul și viitorul". Prin urmare, El nu este înșelător. Dar în ceea ce ne privește pe noi, noi nu știm care a fost trecutul și viitorul. Și nu știm perfect nici prezentul. Și dacă vorbim ceva, aceea e înșelăciune. Aceea e înșelăciune. (pauză lungă) Mișcarea noastră de conștiență de Krsna este astfel ca să nu auzi înșelătorii și încercați să nu-i înșelați pe altii. Fii cinstit și auzi de la autoritate. Aceasta este Krsna. (pauză lungă)

Amogha: Srila Prabhupada? De ce este faptul că unii oameni, când au auzit despre conștiența de Krsna, o acceptă, iar alții nu. Și totuși, după aceea, unii dintre cei care o acceptă, ei rămân, iar unii care o accepta, stau ceva timp și apoi nu reușesc?

Prabhupada: Unii sunt norocoși iar alții sunt nenorocoși. La fel cum cineva moșteneste proprietatea tatălui. Multe milioane de dolari, dar el a devenit apoi un om sărac prin faptul că a folosit banii în mod greșit. Astfel. Este un nefericit. A primit banii, dar nu a reușit să-i folosească.

Jayadharma: Oare averea înseamnă că e mila lui Krsna?

Prabhupada: mila lui Krsna este întotdeauna acolo. Este abuzul voinței tale libere. Nu ai ... ți se oferă ocazia - asta e avere. Dar nu accepți averea. Aceasta este nenorocirea ta. Acest lucru este menționat în Caitanya-caritamrita. Domnul Caitanya a spus că ei rupe brahmanda bhramite kona bhagyavan jiva (CC Madhya 19.151). Kono - un om norocos poate accepta asta. Deoarece în majoritatea cazurilor, ei sunt nefericiți. Vedeți, în întreaga Europă și Americă facem propagandă. Câți studenți au venit? Un număr foarte nesemnificativ, deși ei au venit. Ei sunt norocoși.