MO/Prabhupada 0460 - Prahlada Maharaja nu este un devotat obișnuit. El e nitya-siddhaLecture on SB 7.9.7 -- Mayapur, February 27, 1977

Deci Prahlāda Mahārāja ... Avea un dezacord cu tatăl său, dar el nu era o persoană obișnuită. Tatăl lui ar putea ... El este un om foarte, foarte mare, vezi tu. El a cucerit întregul univers. Deci el nu era fiul unui om sărac. El era fiul unui om foarte bogat, Prahlāda Mahārāja. Și a fost educat suficient de tatăl său. Desigur, timp de cinci ani. Deci janmaiśvarya-śruta-śrī. Totul era acolo, dar Prahlāda Mahārāja nu depindea de circumstanțele sale materiale. El depindea de fericirea sa profundă, extatică și transcendentală a serviciului devoțional. Asta este dorit. Deci la această etapă noi nu putem ajunge imediat. El este nitya-siddha. Așa cum vă voi explica, ori de câte ori descinde Kṛṣṇa, Devotații, asociații, nitya-siddha ai Săi, vin de asemenea și ei. Așa că gaurāṅgera saṅgi-gaṇe, nitya-siddha boli māne, tara haya vrajabhūmi vāsa, așa cum zice Narottama dāsa Ṭhākura ... La fel cum: śrī kṛṣṇa caitanya prabhu nityānanda śrī advaita gadādhara śrīvasadi gaura bhakta vṛnda. Deci, acești asociați ai lui Caitanya Mahāprabhu, ei sunt nitya-siddha. Nu puteți evita pe nici unul dintre ei și apoi să vă imaginați că "mă voi închina doar lui ..." (pauză)

Kṛṣṇa a apărut - Panca-tattva. Kṛṣṇa este īśa, iar Nityānanda Prabhu, El este prakāśa, prima expansiune a lui Dumnezeu. Dumnezeu are multe expansiuni. Advaita acyuta anādi ananta-rūpam ādyaṁ purāṇa-puruṣam (Bs 5.33). El are mii și mii. Prima expansiune este Baladeva-tattva, Nityānanda; și încarnarea Sa, Advaita; și puterea sa spirituală, Gadādhara; și puterea lui marginală, Śrīvāsa. Deci Caitanya Mahāprabhu a apărut cu pañca ..., pañca-tattvātmakam. Nu puteți neglija nimic. Dacă credeți că "voi sluji doar ...", oh, aceasta este o mare ofensă, "... pe Caitanya Mahāprabhu sau doar pe Caitanya-Nityānanda" Nu. Trebuie să vă închinați în întregime la Pańca-tattva, pañca-tattvātmakaṁ kṛṣṇam. În mod similar, Hare Kṛṣṇa mahā-mantra, șaisprezece nume, Hare Kṛṣṇa, Hare Kṛṣṇa, Kṛṣṇa Kṛṣṇa, Hare Hare (cântă devotații) Hare Rāma, Hare Rāma, Rāma Rāma, Hare Hare. Deci nu poți să le amesteci. Trebuie să faceți conform śāstra. Mahājano yena gataḥ sa panthāḥ (CC Madhya 17.186). Dacă deviați de la śāstra, atunci nu veți avea niciodată succes.

yaḥ śāstra vidhim utsṛjya
vartate kāma-kārataḥ
na siddhim avāpnoti
na sukhaṁ na parāṁ gatim
(BG 16.23)

Deci, dacă doriți să vă apropiați de același nivel ca Prahlāda Mahārāja, nu ar trebui imediat să-l imitați. Trebuie să urmăm sādhana-bhakti, sādhana-bhakti, pentru ce-i general; și kṛpa-siddha, care este specială. Ea este incalculabilă. Dacă vrea Kṛṣṇa, El poate face imediat foarte important pe cineva. Aceasta este kṛpa-siddha. Deci, există trei clase de devotați: nitya-siddha și sādhana-siddha și kṛpa-siddha. Prahlāda Mahārāja este nitya-siddha. El nu este un sādhana-siddha obișnuit sau ... Desigur, în cele din urmă nu există nici o diferență, fie sādhana-siddha, fie kṛpa-siddha sau nitya-siddha, dar trebuie să ne amintim întotdeauna că Prahlāda Mahārāja nu este un devot ordinar; el este nitya-siddha. De aceea, el și-a dezvoltat imediat simptomele transcendentale, aṣṭa-siddhi. Aṣṭa-siddhi, ați citit în Nectarul de devoțiune. Deci extazul, ekāgra-manasā. Ekāgra-manasā ", cu toată atenția." Pentru ca noi să ajungem la acea atenție deplină, asta ne poate lua sute și mii de ani, atenția deplină. Dar pentru Prahlāda Mahārāja - a fost imediat. Imediat, unui băiat de cinci ani, pentru că el este nitya-siddha. Întotdeauna trebuie să ne amintim că noi nu putem imita. "Acum, Prahlāda Mahārāja are imediat ekāgra-manasā, atunci și eu voi deveni la fel". Nu. Nu este posibil. Poate fi posibil, dar nu asta este calea.