MO/Prabhupada 0522 - Dacă veți cânta cu sinceritate această mantra, totul va fi clarLecture on BG 7.1 -- Los Angeles, December 2, 1968

Prabhupāda: Da.

Viṣṇujana: Există atât de multe povestiri despre Domnul Caitanya convertind atâția ticăloși. Dar doar prin prezența Lui, ei vor cânta Hare Kṛṣṇa. Cum putem obține mila Lui pentru a-i putea ajuta pe cei din jurul nostru să cânte Hare Kṛṣṇa?

Prabhupāda: Dacă veți cânta cu sinceritate această mantra, totul va fi clar. Este procesul de curățare. Chiar dacă ai niște idei ticăloase, asociere ticăloasă, nu contează. Pur și simplu dacă cânți ... Știți practic, toată lumea, că acest proces de cântare este singura metodă care-i va face pe oameni avansați. Deci, aceasta este metoda, cântarea și auzitul. Ascultați prelegerile din Bhagavad-gītā sau din Śrīmad-Bhāgavatam, încercați să înțelegeți, și să cântați și să urmați regulile și reglementările. Deci, regulile și reglementările mai târziu. În primul rând, încercați să auziți și să cântați. Śṛṇvatāṁ sva-kathāḥ kṛṣṇaḥ puṇya-śravaṇa-kīrtanaḥ. Puṇya-śravaṇa-kīrtanaḥ (SB 1.2.17). Oricine aude Hare Kṛṣṇa, el devine pios pur și simplu auzind. El devine purificat. Deci, într-o etapă ulterioară, el va accepta. Dar oamenii cred că "Ce este acest cântat de Hare Kṛṣṇa ?" Vezi? Dacă îi dați niște bluf, kuṇḍalinī-yoga și toate aceste scorneli, ei vor fi foarte multumiți. Vezi? Deci, doresc să fie înșelați. Și niște trișori vin, "Da, luați această mantra, dați-mi treizeci și cinci de dolari, și în șase luni veți deveni Dumnezeu, veți avea patru mâini. "(râsete)

Vrem să fim înșelați. Adică, procesul de înșelăciune este unul dintre elementele de viață condiționată. Există patru defecte ale vieții condiționate. Un defect este că noi comitem greșeli, și un alt defect este că acceptăm ceva, care nu este așa. Cum comiteți o greșeală, aceasta nu trebuie să fie foarte greu de înțeles. Fiecare dintre noi știm cum comitem o greșeală sau o gafă. Chiar și oamenii buni, și ei fac gafe, vezi. Așa cum există atât de multe situații printre politicieni, o mică greșeală sau o mare gafă ... Deci, greșeala, "A greși este ceva uman", greșeala este acolo. În mod similar, acceptând ceva ca fiind fapt, dar care nu este realitate. Cum este asta? La fel ca toată lumea în viața condiționată, ei cred că "Acest corp este sinele meu". Dar nu sunt asta. Nu sunt acest corp. Deci aceasta se numește iluzie, pramāda. Cel mai bun exemplu este să accepți o sfoară ca fiind un șarpe. Să presupunem că în întuneric există o funie ca aceasta și tu zici, "Oh, aici este un șarpe". Acesta este cel mai bun exemplu de iluzie. Acceptarea a ceva care nu este așa.

Deci, acest defect există acolo în viața condiționată. Și pentru a face erori și greșeli, acel defect este acolo. Și cel de-al treilea defect este că vrem să înșelăm și vrem să fim înșelați. Suntem, de asemenea, foarte experți. Întotdeauna ne gândim cum vom înșela pe cineva. Și, firește, și el se gândește să mă înșele pe mine. Deci, întreaga viață condiționată este asocierea trișorilor și înșelaților, asta e tot. Deci, acesta este un alt defect. Și al patrulea defect este că simțurile noastre sunt imperfecte. Prin urmare, toate cunoștințele pe care le primim, adică cunoașterea noastră e imperfectă. Un om poate specula, dar poate să speculeze cu mintea lui. Asta e tot. Dar mintea lui este imperfectă. Totuși, el poate specula, va produce ceva prostii, asta-i tot. Pentru că mintea lui este imperfectă. Nu contează că, dacă adăugați mii de zerouri, face unul. Nu. E încă tot zero. Deci acest proces de speculație, pentru a-l înțelege pe Supremul, nu este altceva decât zero. Prin urmare, cu toate aceste defecte ale vieții noastre condiționale, nu este posibil să ajungem la viața reală. De aceea trebuie să o acceptăm de la personalități precum Kṛṣṇa și reprezentantul său de bună credință. Aceasta este o cunoaștere reală. Atunci veți obține perfecțiunea.