SL/Prabhupada 0205 - Nikoli nisem pričakoval, da bodo ljudje to sprejeliMorning Walk -- May 20, 1975, Melbourne

Prabhupāda: Ni bistvo v tem, da moraš videti, da je nekdo postal zavesten Krišne. Ni tako enostavno postati to. Ni tako enostavno. Potrebno bo bahūnāṁ janmanām ante (BG 7.19) mnogo, mnogo rojstev. Toda vseeno moraš opravljati svoje dolžnosti. Pojdi in pridigaj. Yāre dekha, tāre kaha 'kṛṣṇa'-upadeśa (CC Madhya 7.128). Tvoja dolžnost je s tem zaključena. Seveda ga boš poskusil spreobrniti. Če se ne spreobrni, to ne pomeni tvojega odstopanja od dolžnosti, ki jih imaš. Preprosto pojdi med ljudi in govori. Tako kot sem jaz prišel v vašo državo, nikoli nisem pričakoval uspeha saj sem vedel "Takoj ko bi rekel, nič spolnih odnosov zunaj zakona, nič jedenja mesa, bi me ljudje pri priči zavrnili." (smeh) Tako da nisem bil niti malo upajoč.

Bhakta (1): Tako zelo so navezani.

Prabhupāda: Ja. Toda vaša prijaznost je tista, zaradi katere ste me sprejeli. Nikoli nisem pričakoval "Ti ljudje bodo sprejeli." Nisem pričakoval.

Hari-śauri: Če se enostavno zanesemo na Krišno...

Prabhupāda: Ja, to je naše edino delo.

Hari-śauri: Če pa gledamo le na rezultate, potem...

Prabhupāda: Prav tako moramo opravljati svoje dolžnosti, ki nam jih je dal duhovni učitelj. Guru-kṛṣṇa-kṛpāya (CC Madhya 19.151). Potem boš povzdignjen z obeh strani, s Krišnine in s strani duhovnega učitelja. In to je uspeh.